ADATLAP

roseprincess
személyes adatok
regisztráció: 2009-01-13 10:25:46

MyCotCot oldala

Kapcsolat

msn: nincs
gtalk: nincs
skype: nincs

Konténer

Kommentjeire érkezett válaszok

Téma: Mit kérdeznél Istentől?
2011-01-24 20:29:32 ismeretlen válaszolta:
Nem a vallás nem fejlődik, hanem az egyház.
Az egyház meg a vallást nem hagyja fejlődni, szal mind1.
Téma: Mit kérdeznél Istentől?
2011-01-24 20:17:10 ismeretlen válaszolta:
Az, hogy hisznek valamiben, ami reményt ad nekik, az meg kortól független. Ezért miért kell elítélni bárkit is?
Mert a reményük illúzió, és ezáltal első lépés a csalódottság felé vezető úton.
Téma: A hagyma mellékhatásai
2011-01-24 16:35:36 ismeretlen válaszolta:
Fokhagymától már én is voltam rosszul többször is. Utóbbi pát alkalommal, mikor fokhagymás pirítóst ettem, utána mindig hányingerem volt. Pedig nagyon szeretem. Mondjuk legutóbb nem volt bajom, de akkor éppen csak megmutattam egy kicsit a fokhagymát a kenyérnek, alig lehetett érezni. Egyébként meg úgy szeretném, ha jó csípős lenne. :(
ebből is látszik, hogy elárasztotta a piacot a kínai gagyi fokhagyma... attól én is rosszul lennék szerintem... de én csak piacon veszek élelmiszert, az áruházakban soha.
Téma: A hagyma mellékhatásai
2011-01-24 14:58:21 ismeretlen válaszolta:
Fokhagymától már én is voltam rosszul többször is. Utóbbi pát alkalommal, mikor fokhagymás pirítóst ettem, utána mindig hányingerem volt. Pedig nagyon szeretem. Mondjuk legutóbb nem volt bajom, de akkor éppen csak megmutattam egy kicsit a fokhagymát a kenyérnek, alig lehetett érezni. Egyébként meg úgy szeretném, ha jó csípős lenne. :(
Tessék,ma ebédre levest ettem,abban tuti volt fokhagyma,már szétszakad a gyomrom meg szédülök.Ja,meg hányinger.MEgőrülök,kkomolyan.
Téma: Mit kérdeznél Istentől?
2011-01-23 21:01:26 Neela válaszolta:
Én is egyházi gimibe jártam, és így mondom ezt. Nem mondom, hogy minden pap ilyen, de nagyon sok.
És azt sem mondtam, hogy minden templomba járó, gyónó ember csak ledarálja (nálam volt olyan, hogy csak ledaráltam, mert elvárás volt gyónni, legalább havonta egyszer. De olyan is volt, hogy tényleg azért gyóntam, mert komolyan megbántam, hogy pl. káromkodtam.), én csak azt akartam mondani, hogy mennyivel jobb ledarálni egy papnak megbánás nélkül (hiába mondok el utána 30 "Hiszek egy"-et meg 30 "Üdvözlégy"-et, ha igazából nem gondoltam komolyan a megbánást), mint az, aki miután elkövette a bűnt, mondjuk káromkodott komolyan megbánja. Lehet, hogy nem azt fogja mondani, hogy Istenem bocsájtsd meg, de megbánja, és rosszul érzi magát miatta. Ez sokkal őszintébb.

Engem nem zavar, ha valaki templomba jár és imádkozik, meg gyón, ha ő komolyan elhiszi, hogy segít, és tényleg hisz.
Nekem csak azzal az állásponttal van bajom, hogy aki nincs megkeresztelve, nem juthat mennybe. Ezt papolják a templomban, ezt tukmálták belénk hittanórákon, mert a keresztség szabadít meg minket az áteredő bűntől, és akit nincs megkeresztelve, azon rajta marad és ennyi... Na ezért nem bírom a papokat meg az egyházat! 3 éves volt unokaöcsém mikor meghalt, nem volt megkeresztelve. 3 éves gyerek még mi bűnt tudott volna csinálni? És a papok szerint nem juthat a mennybe... Szerintem meg minden kisgyerek oda jut, nem vezekelhetnek olyanért, amit még el sem követtek.
Sőt igazából, ha csak azok juthatnak mennybe, akik a papok szerint, akkor elég üres lehet a mennyország. Azok alapján még papok közül is nagyon kevesen integethetnek a kapu túloldaláról Szent Péternek.
A gyónás nálam egy nagyon kényes kérdés, én nagyon utálom, inkább a magamban megbánom otthon-t részesítem előnyben. :)
Ez a mennyország-pokol dolog megint egy elég csúnyán félreértett, félremagyarázott dolog. Pont az egyik legértelmesebb pap, akivel életemben találkoztam magyarázta el, hogy ez nem két külön hely, ördögökkel meg hárfázó angyalokkal, hanem ez annyi, hogy halálod után Isten közelébe kerülsz. Ha jól éltél, jó ember voltál, jó hívő voltál akkor jó ott lenned vele. Ha nem, akkor meg nem jó. És akkor ne hagyjuk még ki az egészből a tisztítótüzet sem, azért szerintem az emberek nagy része odakerül, hisz nem futunk össze minden sarkon egy szenttel, de egy antikrisztussal sem. (Illetve az "odakerül" az szerintem kb az, hogy egy ideig rossz Isten közelében lenned, mert akkor látod, hogy ő milyen jó, te meg miket elkövettél, szóval egy ideig szégyenkezel, aztán megbocsátódnak azok a bűneid is és akkor meg már jó, mint a mennyben.)
Az egyház ha jól tudom megkülönbözteti a csecsemőként meghaltakat és ők nyilván nem kerülnek csak azért a pokolra, mert nem keresztelkedtek meg (illetve nyilván a szüleik nem keresztelték meg őket), hisz nem is volt esélyük jó vagy rossz emberré válni.

Kedvenc cuccok

Jelenleg nem elérhető.
Felhasználónév:
Jelszó: