ADATLAP

regisztráció: 2009-09-10 22:13:05

MyCotCot oldala

Kapcsolat

msn: nincs
gtalk: nincs
skype: nincs

Konténer

Kommentjeire érkezett válaszok

Téma: Itt születtél, itt is maradsz!
2011-10-12 08:58:47 ismeretlen válaszolta:
a te hozzászólásaid miatt mindig érdemes felnézni ide.
Az ilyen visszajelzések miatt érdemes feljárnom ide:)

Téma: Kutyával könnyebb csajozni
2011-10-07 15:59:13 equinoxe válaszolta:
selymes cuki kiskutya,ártatlan szemekkel,jaaj <3
Hu, ki is mondta a múltkor, hogy kis derelyefülű? Az annyira tetszett! :)
Téma: Mondj nemet!
2011-10-05 09:45:17 ismeretlen válaszolta:
inkább azt,hogy kevésbé fognak szeretni,nem tudnak számítani rám,vagy hogy megharagszanak. Semmi baj,tudom hogy gáz...
Sztem is szard le.

Nem nem szeretni fognak, hanem csak egyfajta ösztönös dühöt vált ki bennük az, hogyha valamit nem tudnak veled megcsináltatni -nekik ez kudarcélmény, mert nem tudtak akaratuk szerint befolyásolni téged- és nekik kell. Ha ezt a dühöt ki is vetítik rád, nem érdemelnek meg téged, sem a segítségedet.

Kérni pedig merj. De csak ha muszáj. Legfeljebb nemet mondanak. Na és?

Ahogyan ő is kérhet, úgy te is kérhetsz, és ahogyan te mondhatsz nemet, úgy ő is mondhat nemet.
Egyszerűen csak azon van a hangsúly, hogy a visszautasítás okozta haragot nem szabad kivetíteni másokra, nem szabad haraggal, ,,nem szeretéssel" meg ,,lelki zsarolással" megbosszulni azt, ha valakivel nem tudunk megcsináltatni valamit.

Minden embernek vannak korlátai.
A kérés művészete az, hogy ismered mások korlátait, és csak olyanokat kérsz tőlük, amik nem haladják meg a korlátaikat.
A ,,Nem." művészete pedig az, hogy a saját korlátaidat ismerd, és tudd, elfogadd, hogy nem vagy köteles olyan kérést teljesíteni -akármivel is baszogassanak érte- amivel veszélyt jelentenél magadra, a biztonságodra, a biológiai vagy szociális értelemben vett ,,életedre", lelki egyensúlyodra, vagy másokéra.

Ha valaki elutasítja a kérésedet, akkor nem dühvel, hanem megértéssel kell felé fordulni, hogy megértsük, miért is utasítja el a kérést, mert lehet, hogy ő maga is segítségre szorul.

Persze, ennél sokkal kevésbé ,,prózaibb okok" is állhatnak az elutasítás mögött: lustaság, kényelmesség, nemtörődömség, közömbösség, ellenszenvesség, stb...de az ilyeneket nem érdemes még csak magadra venni sem.
Ha el is nyeri az ember az ilyenek segítségét valamilyen úton-módon, számíthat rá, hogy élete végéig ki fogják vele szemben használni a ,,szívességadósságát".

Aztán meg ott vannak azok a kérések, amikre nem éri meg nemet mondani, pedig kéne. A kényszer nagy úr, ha nem a legnagyobb. És bizony életünk során nagyon sokszor fogunk szembe kerülni olyan ,,maffia-típusú" emberekkel, akiknek elég hatalom van a kezében ahhoz, hogy nyomásgyakorlással (csúnyábban szólva: pitiáner zsarolással, burkolt-burkolatlan fenyegetőzéssel) elérjék, hogy ne tudjunk nekik nemet mondani, vagy ha megtesszük, akkor nagyot bukjunk rajta...
Téma: Mondj nemet!
2011-10-05 06:36:28 spadri válaszolta:
inkább azt,hogy kevésbé fognak szeretni,nem tudnak számítani rám,vagy hogy megharagszanak. Semmi baj,tudom hogy gáz...
az a gáz, hogy olyan kihasználás-féle lesz a dologból, ha ennyire egyirányú. Mások nem félnek nemet mondani neked? Nekik van önbizalmuk?
Szerintem ha jó indokod van, hogy miért ne, akkor nem kell megpróbálni a lehetetlent. Ezt is gyakorolni kell, hogyan mondjunk nemet és hogyan kérjünk szívességet. Mondd pl., hogy jó, megteszem neked, de majd később. Vagy: legközelebb.
Kb. most jutottam el oda, hogy nem érdekel idegenek véleménye. Családtagok előtt úgysem visel álarcot az ember, a többiek meg le vannak sajnálva. Napi szinten többször konfrontálódok idegenekkel a gyerekek miatt, szóval nem hagyom magam.
Téma: Mondj nemet!
2011-10-04 18:39:23 spadri válaszolta:
Nagyon nagy problémám,hogy egyáltalán nem tudok nemet mondani.Főleg a magánéletben,baráti környezetemben.Bennem megfelelési kényszer,önmagam háttérbe szorítása miatt alakult ki ez,és egyelőre nem tudok rajta változtatni.Ezzel párhuzamosan én meg nagyon nem szoktam/nem szeretek senkitől szívességet,segítséget,bármit kérni,kellemetlen,plusz félek h nemet mond az illető.
tipikus női magatartás, már bocs. Azt hiszed, nem fognak szeretni, ha nemet mondasz?

Kedvenc cuccok

Jelenleg nem elérhető.