ADATLAP

janeavril
személyes adatok
regisztráció: 2009-03-16 20:27:58

MyCotCot oldala

Kapcsolat

msn: nincs
gtalk: nincs
skype: nincs

Konténer

Kommentjeire érkezett válaszok

Téma: 57 évesen szült. Megbánta?
2012-01-24 16:24:22 toonami válaszolta:
Szerintem nem ártana néha figyelembevenni a természet akaratát is...nem véletlenül jön akkor a menopauza, mint amikor jön.
Pontosan.Ha termeszetesen nem esik teherbe valaki,azt men szabad eroltetni
Téma: 2012 – a dohányosok rémálma
2012-01-05 16:42:50 ismeretlen válaszolta:
Egyébként pontosan így van. A benzinbűz sem a legegészségesebb szag, amit az ember beszívhat...Engem speciel az is zavar.
Na?
mi na? :)
max annyit tehetek érted, hogy (nehogy unatkozz egyedül) elutazom Veled egy lakatlan polinéziai szigetre, ahol semmilyen jellegű szennyezés sincs.
ott meg csak besétálnék a dzsungelbe és nyugodtan dohányozgathatnék kedvemre, senki nem cseszegetne érte :) mondjuk ha elfogyna a készlet elég nagy gond lenne felkeresni a legközelebbi trafikot, de ezen ráérek majd akkor filózni.
Téma: 2012 – a dohányosok rémálma
2012-01-05 16:32:52 ismeretlen válaszolta:
Hé! Erkölcsi szempontból nem vizsgáltuk a dolgot- még mielőtt rámkennéd, hogy a dohányosok ápolását etikusabbnak tartom. ;)
Még szép, hogy erkölcsi szempontból az idősek ápolása helyénvalóbb. Ez totál egyértelmű. Illetve- nem. Egy egészségügyben dolgozó személynek mindegy, hogy a betege dohányzott vagy sem (a betegség megállapítása szempontjából persze nem az), ugyanúgy kell ápolnia, mint a legegészségesebben élő bio-öko-vega-sportolót.
De ez is eléggé messze vezetne, ha jó mélyen beleásnánk. A legtöbb ember nem törődik az egészségével. Lehet, hogy nem dohányzik, de mondjuk úgy táplálkozik, nem mozog stb. Kötve hiszem, hogy sok az olyan idős ember, aki azt mondhatja, ő sokat tett az egészségéért. Az viszont tény, hogy a dohányos nem csak a saját egészségét teszi kockára.
,,Hé! Erkölcsi szempontból nem vizsgáltuk a dolgot- még mielőtt rámkennéd, hogy a dohányosok ápolását etikusabbnak tartom. ;)"

Ez nem állt szándékomban:) Azonban, ha már azt vizsgáljuk, hogy kit mennyiért lehet gyógyítani, az eleve nem csak gazdasági kérdés, hanem erkölcsi is, mert emberek az alanyok.

Téma: 2012 – a dohányosok rémálma
2012-01-04 18:33:12 ismeretlen válaszolta:
Írtam, hogy erős általánosítás, túlzás, sarkítás.
Sajnos egy tüdőrákos nem sokáig él. Sokba kerül a kezelése, de nem tart sokáig. és tüdőrákosok nem csak a dohányosok közül kerülnek ki, sőt a sors pikantériája, hogy rengeteg nem dohányos (persze esetleg passzív dohányos) szenved a betegségtől.
Szerintem nem lehet holtbiztosan felmérni, hogy az egészségügyi rendszer hogy jön ki mindebből. Én egy egálra szavaznék. Pont azért, mert a hatások nagyjából kiegyenlítik egymást. (pl. a dohányzás szinte minden betegségnél jelen levő rizikófaktor, ellenben az elhízás is az- az ex-dohányosok pedig a pótcselekvésként alkalmazott nassolgatás miatt gyakran híznak el.)
Fene sem tudja.
Mindenesetre a törvények közül ez az, ami a legkevésbé zavaró, sőt.
Öregedés vs dohányzáshoz:

Az öregedés nem önhibádból történik, az idős emberekre egy normális családban még szükség is van/volna. Hogy úgy mondjam, bőven megérik a pénzüket.

Ellenben a legtöbb dohányos magának keresi a bajt, és a legtöbbjük -tisztelet a kivételnek- a környezetét is körbemérgezi...

Az öregek ápolása, talán lehet, hogy többe kerül, de erkölcsi kötelességünk gondoskodni róluk. Nagy baj, ha pénzkérdéssé válik.

Elhízottak: őket meg tárt karokkal várja az infarktus.

Összességében, a törvény még úgy-ahogy tetszik is, sok valóban hasznos dolgot tartalmaz, csak ne toldották volna meg azzal a pofátlan ,,játsszuk át a dohányárusítást a pártmutyiba"-résszel. Van egy érzésem, hogy olyasféle hatása lesz, mint a szesztilalomnak...
Téma: 2012 – a dohányosok rémálma
2012-01-04 12:34:25 DaneekaDoki válaszolta:
Az egészségügyi rendszernek ez nem feltétlenül lesz könnyebbség. A dohányosok korábban halnak- szóval nem kell őket idősként ápolni. Persze ez egy erős általánosítás, de tény, hogy van benne valami. A leszokó dohányosok meg nassolni fognak, és voilá, máris lesz pár elhízott beteg, mindenféle nyavalyával :) Ami persze még mindig kevésbé súlyos, mint maga a dohányzás. A pozitív hozadéka az egésznek mindenféleképpen az, hogy ennek hatására biztosan sokan leszoknak, illetve a nemdohányzóknak nem kell fuldokolniuk a szórakozóhelyeken, éttermekben, kocsmákban.
Ez ebben az összefüggésben nem igaz. Gondolj csak bele abba, hogy egy tüdőrákos kezelése hány millió forintba kerül, azért, hogy pár hónappal tovább éljen. :-( Összességében jóval több, mint akár 10 idős ember ápolása pár évig.

Kedvenc cuccok

Jelenleg nem elérhető.