ADATLAP

regisztráció: 2008-10-15 13:31:41

MyCotCot oldala

Kapcsolat

msn: nincs
gtalk: nincs
skype: nincs

Konténer

  • még nem rakott el cikket!

Kommentjeire érkezett válaszok

Téma: A gyümölcsök királynője
2011-08-15 22:24:34 teafa válaszolta:
Lehet, de multiban nem, piacon is csak ritkán, mert ha már finoman éretten szedik le nem áll el sokáig, így általában a boltiak dobozban érnek. Termelőtől közvetlenül érdemes vásárolni.
köszi. remélem egyszer legalább még sikerül valami fincsit szerezni.
Téma: Nem néz tükörbe?
2011-08-10 13:54:21 CyrilAyris válaszolta:
Azt nem szoktam érteni, a súlyukat nem észrevevőknél, hogy az sem tűnik fel nekik, hogy az egy évvel korábbi ruháikat nem tudják felvenni? Vagy sosem lát fotót magáról?
Számomra hihetetlen az egész (ha magamból indulok ki), ugyanakkor körülnézve mégis lehetséges, hogy van ilyen.
Észreveszik ők, de azonnal próbálják elhessegetni a gondolatot és egyből keresnek érveket, hogy miért nem megy fel a ruha. Ez lehet bármi a hízáson kívül, néha olyanok is, amelyek teljesen abszurdak és semmi valóságalapja nincs. Viszont mivel kiválóan tudják áltatni magukat, tényleg el is hiszik, olyannyira, hogy a környezetüket is próbálják meggyőzni.
Téma: Maradj otthon, nézzél tévét!
2011-06-13 13:36:09 Lunabunny válaszolta:
Nincs tévém (TV kártyás számítógépem volt, de már nem azt használom), én általában célirányosan nézek filmeket kb vasalás közben, egyébként meg inkább csinálok valami értelmeset vagy olvasok.
De feltételezem van néhány millió fő nyugdíjasunk és munkanélkülink, aki nem bírja feltalálni magát és napi 10 órában a TV-t nézve butul.
Nekem is tévé kártyám van, de a progin egyszer elszaródott a hang, amit sehogy se tudtam visszacsinálni, ez 2-3 éve volt, azóta csak akkor nézek tévét, ha elmegyek valakihez és ott éppen megy. Általában ideges leszek tőle, mert túl sok az inger, nem vagyok hozzászokva, hogy valaki non-stop hülyeségeket üvöltsön a fülembe. Egyébként amikor tévéztem főleg Spektrumot, Discoveryt, meg ilyesmiket néztem: Hogyan készült?, meg Hyth Busters, meg Jamie vidéki konyhája, meg ha már valóságshow akkor a Playboy villa lányait, de RTL-t, TV2-t soha. Érdekes, hogy még így is észrevettem az addiktív hatást. Néha azon kaptam magam, hogy nem is pislogok, mintha hipnotizáltak volna, az agyam stand-by üzemmódra kapcsolt, és csak néztem a képernyőt, mint egy birka, úgyhogy nem is bánom, hogy nem tudom nézni. Azt hiszem jelentős mértékű stressztől kímélem meg magam ezáltal.
Téma: Maradj otthon, nézzél tévét!
2011-06-09 12:10:23 ismeretlen válaszolta:
Nincs tévém (TV kártyás számítógépem volt, de már nem azt használom), én általában célirányosan nézek filmeket kb vasalás közben, egyébként meg inkább csinálok valami értelmeset vagy olvasok.
De feltételezem van néhány millió fő nyugdíjasunk és munkanélkülink, aki nem bírja feltalálni magát és napi 10 órában a TV-t nézve butul.
van bizony! :-)
Téma: Maradj otthon, nézzél tévét!
2011-06-09 11:01:03 CyrilAyris válaszolta:
Számolni sem tudnak.
333p a napi átlag. A leírás szerint van:
33% 1-2 órás (max 120perc)
25% 1-2 órás (max 120perc)
25% 0 órás (0perc)
17% 2-3 órás(max 180p)
Ennek az átlaga az életben nem lesz 333perc. Ha feltételezzük, hogy az első 1-2 órás elírás, akkor az 1-2 óra helyett 13 óra lenne... vagyis az ébren töltött órái jelentős részében TV-t néz...
Sztem a 333 perc a korábbi kutatásban jött ki, amire hivatkoztak. Valószínű, hogy az egy profi, reprezentatív kutatás volt, és teljesen más mintával dolgozhattak, ráadásul valószínű, hogy nagyobbal is.

Csak azt nem értem, hogyha találtak egy kutatást, amelyben érdekes és hasznos információk voltak, akkor miért nem azokat az eredményeket közölték itt, miért kellett megismételni kb. ugyanolyan kérdésekkel, csak persze sokkal gagyibb köntösben?

Ráadásul igen sokszor előfordul, hogy fals információkat adnak meg a válaszadók különböző okok miatt. Ennél a témánál pl. probléma lehet, hogy manapság bizonyos körökben már egyszerűen nem sikkes tévét nézni, sokan mégis megteszik, utána pedig tagadják. Sztem mindenki találkozott már olyan emberrel, aki nyomta a "Csak Discoveryt és NatGeot nézek, az ilyen szennyműsorokba, mint a VV, bele se nézek, de amúgy ez az Alekosz mekkora gyökér" című mantrát. Na, ők hiába tévénézők (és lehet, hogy pont ők a napi hatórások), nem fogják behúzni a kérdőíven, hogy tévéznek, mert még az anonimitás ellenére is elhatárolódnak.
Ha kicsi mintán végezték a kutatást, ez bizony probléma lehet, mert elferdítheti a valóságot. Ezért kell mindig a lehető legnagyobb (kapacitásunkhoz mérten persze) mintán dolgozni.

Kedvenc cuccok

Jelenleg nem elérhető.