ADATLAP

regisztráció: 2010-07-26 12:25:40

MyCotCot oldala

Kapcsolat

msn: nincs
gtalk: nincs
skype: nincs

Konténer

Kommentjeire érkezett válaszok

Téma: Szép emberek kerestetnek
2010-12-10 02:28:01 Emu válaszolta:
"nem kevés gázsira is számíthatnak. Nem kevesebb, mint 150 euró fogja minden egyes szereplő markát ütni." Ez gúny vagy elírás?
Ennyit itthon is kapsz kiemelt statisztakent egy reklamert.
Téma: Elfogy a magyar
2010-11-15 13:46:53 spadri válaszolta:
A megjelenéskor elolvastam cikket és a hozzászólások nagy részét, de nem tudtam mit mondani. Éppen érintett korosztály vagyok, most fogom betölteni a 29-et, nincs gyerekem. Se lakásom, se állásom, de tudom valamiért, hogy nem ez az igazi oka. Tegnap elolvastam egy cikket és akkor ütött fejbe egy felismerés, mi az, ami igazán elrettent a gyerekvállalástól, és ami szerintem sokaknak lehet még tudat alatt visszatartó erő. Az, hogy nekünk sokkal több információnk van a szülésről, a terhességről, mint anyáinknak, nagyanyáinknak! Az interneten lépten-nyomon beleakadok olyan cikkekbe, blogokba, fórumokba, amik hemzsegnek a gátmetszés, beöntés, üvöltés és érzéstelenítés szavaktól. Ez tudat alatt összerakódik, és valami hatalmas félelemmé tevődik össze. Anyukám ezekkel a dolgokkal úgy tiszta igazságként, nagy adagban csak akkor találkozott, amikor már terhes volt és utánajárt, mi is vár rá, én viszont az interneten akarva-akaratlanul belebotlok egy-egy fájón nyílt leírásba. És akkor már hiába nyugtatom magam, hogy ugyan, sok-sok milliárd nő végigcsinálta már, és általába nem halnak bele, sőt, gyakran még egyszer bevállalják, az a sok-sok rémmese, pucér igazság egyszerűen egy hatalmas szörnyeteggé nőtt a fejemben, és nem, nem akarok kövér lenni, nem akarom, hogy szétvágják az izémet, undorító az egész, nem és nem! Inkább élem a kis megszokott életemet, próbálok karriert építeni vagy a pasimmal több időt tölteni vagy önmagamat megvalósítani (kinek mi az érdekes ugye), találok ezer kibúvót tudatosan vagy tudat alatt, csak ne kelljen ilyen szörnyűségeket átélnem. És erről van szó szerintem, amikor azt kérdezitek, hogy miért Európában, miért nem Afrikában csökken a népesség. Azért, mert előre belénk oltják a félelmet, miközben az életszínvonalunk is magasabb, ettől a komfortérzetünk is kényesebb, így még jobban ódzkodunk az ijesztő, gusztustalan dolgoktól. Mert hiába a végén odaírják, hogy bezzeg abban a pillanatban, amikor belenézel a baba szemébe, akkor elfelejted az egészet, egy nem szült nőnek nem az az egy mondat marad meg a fejében, hanem a teljes rémségekkel teli cikk.
Ha majd igazán akarsz gyereket, akkor elfogadod, hogy a fájdalom a szülés része.
Sokan írták, hogy a gyerek nem pénzkérdés. Ha-ha. A félévesem a 4. garnitúra ruhát koptatja, mert kinőtte őket! (56-62-68-74-es méret.) Ha teszkós, akkor is pénzbe kerül. Pelenka, kiságy, kiskád, babakocsi szintúgy. De legalább szopik, és az ingyen van. És nem akkor kerül sokba, amikor otthon ül, hanem ha óvodába, iskolába kell mennie. Engem a munkahelyemre sem vesznek vissza, előre szóltak. Hitel van, munka nincs. Ingázni lehetne, de hová teszem a gyereket, ha óvoda 7-4-ig van, nekem meg 6 előtt indulnom kell a vonatra/buszra? És nincs a közelben nagyszülő, mellesleg meg ő is dolgozik még?

Kedvenc cuccok

Jelenleg nem elérhető.
Felhasználónév:
Jelszó: