ADATLAP

regisztráció: 2008-08-17 12:00:06

MyCotCot oldala

Kapcsolat

msn: sch_zs@freemail.hu
gtalk: arnyekcickany@gmail.com
skype: arnyekcickany

Konténer

Kommentjeire érkezett válaszok

Téma: Teker az ország!
2010-04-03 15:03:10 ismeretlen válaszolta:
Nem akarok kötekedésbe kezdeni, ezért csak elmondom, amit én tudok...
(megjegyzem, én onnan tudom, hogy hétfő reggel, szervezőként én is kakaós csigát osztogattam)
Ez a kampány azért van, hogy a döntéshozók lássák, hogy évről-évre (félévről-félévre) mennyivel többen használnak bicajt minden nap, és ehhez mérjék a megfelelő infrastruktúra kialakítását.
Aztán létezik a Bebic nevű kezdeményezés, amin a vezetők segítenek megtanulni a városban való közlekedést. Én például már bátran használom a Szent István körutat.
A budapesti kerékpárutak sok helyen veszélyesek. Nem tudom, ismeri-e valaki a 3. kerületben a Görzenál mellett vezető bringautat... én naponta használom. Sikerült olyan helyre rakni a zebrát, ahol garantáltan nem látszik, hogy épp jön-e autó, mert egész egyszerűen a Görzi kerítésének sarka takar. Nagyon sok ilyet fel tudnék még sorolni, mivel régen azokat használtam a bringautakat, de rájöttem, nem vicces dolog itt-ott fákat lefejelni (még bukóval sem), és arra is, hogy a feltöredezett viacolor-on nagyot lehet esni. Egyszerűen ránézek egy bringaútnak nevezett akármire, és pontosan meg tudom mondani, milyen balesetek érhetik az embert rajta. És az általam ismert ilyen dolgok 90%-a sajnos ebbe beletartozik.
És igen, nagyon sok a szabálytalan bringás... meg a járdán ijesztgető, de önmagát teljes kevlárba bújtatott ninja... meg éjszaka kivilágítatlan fekete lyuk... és mivel az átlag ember nem tesz különbséget bicajos és bicajos között, az ilyenek igen rossz fényt vet a normálisabbjára. Minden akcióban, amit az MK szervez, fontos szerepet kap az, hogy felhívja a bicajosok figyelmét arra, hogy a szabályok rájuk is vonatkoznak, megtanítsa, mik is ezek a szabályok, és hogyan tartsák be őket.
Akkor majd azt is tanítsátok meg, hogy buszsávban nem gyülekezünk :P
Téma: Teker az ország!
2010-04-02 23:03:31 ismeretlen válaszolta:
Azért raktároztam el, mert most először láttam kerékpáros rendőröket, ami csodánál is csodább, és elmeséltem a bicajos barátaimnak, és így hoppá, még két nap múlva is emlékszem rá... én kérek elnézést...
:-)
Téma: Teker az ország!
2010-04-02 22:55:07 ismeretlen válaszolta:
Bocs, én tolerálom az autósokat. Még akkor kötekedtem, mikor szerdán egy furgon állt keresztben a bringaúton, két rendőr épp büntette, és nekem meg beszólt, BESZÓLT(!!!) a sofőr. Igazán lett volna okom, meg lehetőségem is felháborodni, mert két zsernyák állt volna mögém. Én pedig kedves mosollyal átkéredzkedtem köztük...
De azért elraktároztad magadban a történteket, hogy példaként előhozhasd.
Téma: Teker az ország!
2010-04-02 22:49:45 Averan válaszolta:
Bocs, én tolerálom az autósokat. Még akkor kötekedtem, mikor szerdán egy furgon állt keresztben a bringaúton, két rendőr épp büntette, és nekem meg beszólt, BESZÓLT(!!!) a sofőr. Igazán lett volna okom, meg lehetőségem is felháborodni, mert két zsernyák állt volna mögém. Én pedig kedves mosollyal átkéredzkedtem köztük...
Bocs, akkor SEM kötekedtem.
Téma: Mit tehetsz kulturális kreatívként?
2010-01-26 22:00:33 ismeretlen válaszolta:
Szerintem az a jó út, ami az ember szívéből fakad. Én szeretném bejárni a világot. Nekem ez a nagy életcélom, de mivel időben kicsit terjedelmesebb, inkább útnak nevezem.
Önmagában ezzel valószínűleg nem sokat adnék az emberiségnek, de mi van, ha mégis?
Sokkal szebb utak is vannak, lényeg, hogy az ember úgy érezze, jó helyen van.
Az jó, ha az ember úgy érzi, hogy jó úton jár. Csak ennek semmi köze a dolog igazságtartalmához (mármint a hippi-útmutató által felmutatott "út" egy nemes cél érdekében, most arra gondolok) :) Lehet hangzatos dolgokat puffogtatni, hogy mivel adsz sokat az emberiségnek, de szerintem kicsit fogalomzavarban vagy: életcél lehet sok minden, de az utazás (utazgatás, bejárás) legfeljebb egy vágy, ami jelenleg nem, vagy nehezen elérhető számodra.

Kedvenc cuccok

Jelenleg nem elérhető.