Test

Bringázz télen is!

9

Tévedés, hogy a csípős idő beköszöntével félre kell raknod bringádat, kis odafigyeléssel, néhány alapkiegészítővel és persze kellő elszántsággal nagyon lazán átvészelheted az egész telet, s hidd el, kevésbé fogsz fázni, mint a megállóban várva, sőt...
Évszakváltó bringatippek futároktól.

Haladjunk alulról:
Zárt cipő. Nincs mese, nincs apelláta, zárt es meleg cipő kell! Gatyaügy: Ha éppen sztreccselsz, mert mindenki más is, akkor zsír, mert nem kapja be a lánc a nadrágszárat, de ha nem... Ha nem, akkor aerobikzokni, és nem leszel tiszta olaj a jobb lábadon. Ha ez sem, akkor felhajtod a nemsztreccsgatyát térd alá, és a kilógó végtagra mehet egy levágott sízonkni, egy szétvágott ujj, esetleg egy divatos lábszármelegítő. Tanuljunk, az emberfia(-lánya) mindig alulról kezd fel, illetve megfázni! Ha nagyon sokat mennél, és tényleg szibériai hideg uralkodik, akkor a térdnek külön melegítés dukál. Zokniból, ujjból ez is megvan, de már kapni speckó térdmelegítő cuccokat is. A térd nem fázik, de megfázik.olvass tovább

Ne feküdj le a laptopoddal!

17

Egy (a University College London for The Ergonomics Society által elvégzett) felmérés szerint a notebookon dolgozók 57 százaléka számolt be fájdalmakról. A megkérdezettek legtöbbször nyakukat és a vállukat fájlalták, de sokan panaszkodtak csuklójukra, hátukra, valamint szemfáradtságra is, pedig lehet úgy használni a laptopot, hogy az ne okozzon galibát a testedben. Először is olyan testtartást vegyél fel, melyben a karod egyenes, és lazán tudod tartani a vállaidat, s fontos, hogy a derekad is meg legyen támasztva. Gépezz ülve, ne fetrengj a géppel!

Ha hosszasan használod a géped – és ez nemcsak a laptopok használatnál, hanem a PC-nél is fontos - negyedóránként mindenképpen változtassunk picit a testhelyzetünkön, ne használjuk ölbe téve a gépet, a termelődő hő miatt, ez különösen veszélyes az egészségre és a laptopodra nézve is. Munka, tanulás, levelezés, chatelés közben is óránként legalább egyszer állj fel, nyújtózz egyet, sétálgass körbe, igyál egy pohár vizet, szöszmötölj, ne sajnáld az időt, a tested véded ezzel. A szemedet is pihentesd, biztos ismered az érzést, mikor kiszárad a szemed, s enyhe szúrást is érzel bennük.

Van egy eszköz, ami megakadályozza, hogy görnyedj a hordozható gép előtt. A meglehetősen egyszerű ötleten alapuló kiegészítő szemmagasságba emeli a képernyőt és kényelmesebbé teszi a komfortosnak aligha nevezhető noteszgép billentyűzetét. A könyvszerűen kinyitható Alto egyik oldalán egy teljes, szabványos billentyűzetet találunk, a másikon pedig egy döntött lapos felületet a laptop elhelyezésére. Az Alto billentyűzet használata pontosan olyan, mint amihez az asztali számítógépeknél hozzászoktunk: teljes numerikus billentyűzet, multimédia vezérlőgombok és szabványos gombkiosztás. Az egyszerűen összeállítható platform a képernyőt szemmagasságba emeli, így ideális távolságra helyezve azt a felhasználótól. Beépített billentyűzete USB csatolón kapcsolódik a számítógéphez, ezért a Logitech Alto a Windows alapú laptop gépek jelentős részével együttműködik. Felfüggesztése legfeljebb 4 kilogramm tömegű gépekre van méretezve, amibe a manapság kapható legtöbb laptop beletartozik.

első előző ...120121122123124 következő utolsó