Test

Hello Kitty gumiabroncson

151

Nem lehet eldönteni, mi a legnagyobb fenyegetés az emberiségre, az atomháború, a globális felmelegedés vagy a kis rózsaszín fehér cica, Hello Kitty és a tény, hogy az uzsonnatáskától a nyalókán át most már biciklin is viselhető, a gumiabroncson. Egyáltalán nem kihívó, nem színes, a gumiból, a mintából köszön vissza, kéne hozzá kerékvizező spricni, hogy a nyom mindig látszódjék.

Virtuális fitnesz

140

A fitneszberendezések gyártói szívesen alkalmaznak videótechnikát a tréninggépeknél. Találkozhatunk olyan futópaddal, ahol az általunk kiválasztott térben kocogunk, erdőben, hegyeken, tóparton, vagy akár egy zsúfolt nagyváros utcáin. Olyan szoftverekkel is fel lehet tölteni a játékot, amelyben futás közben lövöldözhetünk a ránk támadókra vagy egy kincsvadász játékban is részt vehetünk.

Annak a fejlesztésnek kevésbé látjukm értelmét, amikor a számítógép előtt ülőknek, különböző, a képernyőn megjelenő mezőket rendszeres időközönként, ritmusban kell megérinteniük. Elképzeljük, egy idő után milyen izmos lesz az ujjunk. Vagy nem értjük.

Nicole Kidman és a botox

141

A Marie Claire decemberi címlapján Nicole Kidman áll, tökéletesebb, mint valaha, ami nehezen hihető el, hogy Photoshop vagy egyéb plasztikai beavatkozás nélkül, természetes szépsége ennyire tökéletes lenne. Sokan azt gondolják, hogy arcát botox injekcióval kezelteti, nem lepődnénk meg, ha tényleg így lenne. A magazin kérdésére, hogy használ-e botoxot, felbőszülve válaszolt, hogy természetesen nem él ilyenekkel, sőt, kifejezetten óvja a bőrét a nap sugaraitól. 

Azt is állítja, valójában mindenki a saját testéért felelős, nem ítél el senkit amiatt, ha szépészeti beavatkozásra hajtja a fejét. Tény, hogy a negyvenéves színésznő ma kisimultabb, mint az Ausztrál Expressz tévésorozatban, 20 évvel ezelőtt.

Csókmaszk

130

Gumi, sztreccs, cső, két nő - egyszerre műalkotás és performansz. Hogyan jön ez össze? A csókmaszkot két nő közötti első csók kezdeményezésére alkotta Jill Magid egy performansz sorozat részeként. A maszk archoz csatlakozó része - ami a fülhöz rögzített - elkülöníti a szájakat, és harmonikához hasonlóan nyílik vagy záródik, attól függően, ahogy a szájak hogyan közelednek egymáshoz.

A művész a maszkba mikrofont szerelt, ami rögzítette a két nő csókjának minden mozzanatát, hangjait, lélegzését, beszélgetését, amit azonnal digitalizált, majd a felvételeket a maszkkal együtt kiállította, az alkotó pedig a technológia intim viszonyt kezdeményező hatásáról disszertációt írt.

Szupermodellek a rehabon

129

Az olasz Vogue magazin számára Steven Meisel igazán provokatív dologba fogott, készített egy fotósorozatot a rehabilitációs intézetbe igyekvő modellekről. A képeken egyikük épp a haját borotválja a tükör előtt kopaszra, mint Britney, de van olyan kép is, amin lenge ruhában ülő modell többet mutat a testéből, mint kellene. Csak egy újabb paparazzi fogás az elhasznált hírességek levadászására.

első előző ...120121122123124 következő utolsó