Test

5 meglepő tény a naptejről

9429

Mindenki ezerszer hallotta már, hogy a bőr egészségének megőrzéséhez, illetve a bőrrák és a korai öregedés megelőzéséhez kulcsfontosságú a naptej használata, illetve a túlzott mértékű közvetlen napsugárzás elkerülése. Az UV-sugárzás káros hatásaitól védő termékekről azonban még mindig lehet újat mondani.
olvass tovább

Fogyj vízzel!

9410

Azok a felnőttek, akik két pohár vizet ittak étkezés előtt, 1,8 kilogrammal többet fogytak, mint a kortyolást mellőző társaik. A jelenség magyarázata lehet, hogy a vízivás növeli a test energiafelhasználását, illetve hozzájárul a teltségérzethez.
olvass tovább

Lézeres látásjavítás (x)

9396

Hála a lézeres látásjavításnak, mára már emberek milliói élvezik, hogy nem szorulnak többé szemüveg viselésére, vagy kontaktlencse használatára. Természetesen sokan vannak, akik még mindig félnek ettől a pár perces  beavatkozástól, ami érthető, hiszen a szemük világáról van szó. „A sötét szobában kell ülnöm napokig”, „megvakulhatok”, „nem emelhetek”, „nem szülhetek utána természetes úton”, „két hétre kiesem a munkából” – ezek mind olyan tévhitek, melyek a mai napig élnek az emberek tudatában, és nehéz őket eloszlatni.

A WaveLight Eye Q és a WaveLight FS200 Femtosecond lézerkészülék
A Saint James Szemészeti Központban a legfejlettebb lézertechnológiát alkalmazzák. A műtétek a legkorszerűbb Wavelight  lézeregységgel történnek,az excimer lézerkezeléseket a Wavelight Allegretto Eye Q készülékkel, a lebenykészítést a  WaveLight® FS200 Femtosecond Laserrel végzik, mely nagyon gyors -  megközelítőleg 6 mp alatti -  lebenykészítést teszi lehetővé.olvass tovább

A koffein nem tesz éberebbé

9394

Szakemberek szerint csupán egy tévhit, hogy a reggeli kávé hatására élénkebben indul a napunk, valójában ugyanis ezzel csak azt érjük el, hogy rövid idő elteltével újra kívánni fogjuk a koffeint, és amíg nem jutunk hozzá, fejfájással, szédüléssel és tompasággal fogunk küzdeni. Aki azt tapasztalja magán, hogy kávé nélkül képtelen nekiindulni a napnak, az valójában már koffeinfüggő, és ideje elgondolkodnia azon, hogy végleg szakít ezzel a szenvedélyével.olvass tovább

Gyógynövényekkel az izzadás ellen

9375

Sokan kételkedtek benne az utóbbi hetekben, ám végül mégis beköszöntött a nyár, sőt rögtön dühöngő kánikulával kell megküzdenünk. Ilyenkor az egyik legnagyobb probléma az izzadás, hiszen komoly kellemetlenségeket okoz. Persze, ma már egész iparág épül a verejtékezés csökkentésére, így jobbnál jobb termékek közül válogathatunk, ám érdemes néhány természetes módszert is kipróbálni, hiszen a megfelelő gyógynövényekkel belülről szabályozhatjuk a verejtékmirigyek működését.
olvass tovább

első előző 12345... következő utolsó