Szépség

Sminkelj az öltözékedhez!

128

Senkit nem lep meg az a jó tanács, hogy a sminket igazítsuk a ruhánkhoz. Ha fekete a hangulatunk, a ruhánk vagy egyszerűen csak titokzatosak akarunk lenni, akkor a füstös szem szimbolizálhatja ezt a legjobban.

Ha reggel, jókedvűen színes ruhákba bújunk, akkor egy kis pirosító és szájfény, máris harmonizál a hangulatunk és a ruhánk. De mi van akkor, ha egy absztrakt csíkos pulcsit húzunk?

Barbie tapasztalat a szépségszalonban

100

Nem titok, a most felnövő gyerekek gyorsan nőnek, és az újonnan nyílt Barbie bolt erre még rá is tesz egy lapáttal Buenos Airesben. Céljuk, hogy az évek során felgyülemlett Barbie tapasztalatot átadják a gyerekeknek. Barbie tapasztalat. Itt nem babákat árulnak, inkább teljesen kifordították ezt, gyerekeknek adják át a Barbie életérzést, 3-9 éves korú lányok naponta járnak barbie-s felújításra, akár 150 gyerek is megfordulhat a központban egy nap.  Az üzlet valójában egy szépségszalon, ami szolgáltatást kínál egy nagyméretű barbie házban, ahol a lányok csillogó frizurákat és sminkeket kapnak, babákkal játszhatnak, míg szüleik a Barbie kávézóban rózsaszínű desszertet esznek. Barbie szerepe és társadalmunkra gyakorolt hatása már így is eléggé támadott, gondoljunk csak az anorexiás és bulímiás kislányokra, hiszen ha a babának valóságos méretei lennének ilyen arányokkal, döbbennénk nagyokat. Arról nem beszélve, hogy bár hasonlítani akarunk rájuk, még nemi szerveik sincsenek.

Kend magad Frida Kahlóval!

88

Vegyes érzéseket kelt a Frida Kahlo kozmetikai termékcsalád, mely Staten Islanden nyitotta meg széleskörű termékekkel rendelkező butikját. A gyártót a mexikói festőnő ihlette, akinek a  munkáját műveszettörténészek és feministák egyaránt elismerik. A kollekció száz százalékban természetes anyagokat tartalmazó szépségápoló szerekből áll, testápolókat, öregedésgátló krémeket, szappanokat, hajápolószereket készítettek a neve alatt.

Frida 1954-ben halt meg, és a Kahlo család nemrég megadta a jogokat, hogy Frida nevével terjesszék a kozmetikumokat. Az ügyvezető nyilatkozata szerint a festőnő levelei megváltoztatták az életét, ráadásul kiderült ezekből, hogy Frida aromaterápiás készítményekből kreált magának krémeket.

Fura, hogy a természetes külsejű, sajátos szemöldökű, bajszos nő a mai világban - műcici, műköröm, műszáj, amibe beleesik az eső - szépségikon lehet kozmetikumokon keresztül, de tény, hogy a természetes szépséget képviseli a műanyag divattal szemben. Arra azért kíváncsi lenék, Frida maga hogyan állna ehhez, hisz életét tekintve feminista élharcos, szabadságjogi aktivista és kommunista volt, tehát a márka kereskedelmi szempontjait valószínűleg elítélné.

Hajszín

57

Igaz az a legenda, hogy ha fekete teába áztatom  a hajam sötétebb lesz és ha citromos vízbe akkor kiszőkül?

Nem akarok festeni, se színezni, de most pont semmilyen színű, jellegtelen a hajam, és természetes módszerekkel szeretnék segíteni ezen, ha lehet.

Csomó praktikát hallottam már, de nem tudom, mi az, ami segít.

Újabb sztárparfüm

15

Mariah Carey sok-sok sztárhoz hasonlóan parfümöt dobott a piacra, mely leginkább Elizabeth Arden illatkompozícióira hajaz. Az énekesnő illatkreációja magában foglalja a marokkói tömjén, a pirított pillecukor és a tahiti virágok illatát, melyek állítólag Mariah kedvencei.

Az illathoz való viszonyáról a következőképp nyilatkozott: "Nem szoktam hű lenni egy-egy illathoz. Nem szeretem a túl erős, elsöprő illatokat, nem szeretek illatfelhőként vonulni, de ezt a diszkrét illatot nagyon megkedveltem, a három kedvenc illatkomponenst tartalmazza és mindet érzem. Ezért finom számomra."

vote

A parfümös palack lila, és az énekescsillag kedvenc motívuma, egy pillangó lett a kupakja. Carey követi celeb kollégáit, Kelly Brookbant, Paris Hiltont, Kylie Minogue-ot, Christina Aguilerát és Britney Spears-t, akiknek már mind van saját parfümjük.

első előző ...9192939495 következő utolsó