Mi ez?

Legnagyobb borosüveg a világon

190

Négyszáz kilencven literes lett a Grand Cuvee TVA Nv No.7, azaz a világ legnagyobb borosüvege, amely összesen hatszáznegyven üvegnyi, azaz 69 000 pohárnyi bort rejt, s ezzel bekerült a Guiness rekordok könyvébe.

Mi ez? Nano

36

Biztosan vásároltunk már nanotechnológiát anélkül, hogy tudatában lettünk volna, pláne ha belegondolunk abba, hogy Neumann első számítógépe szobányi méretű volt, és ma már egy női táskában cipelhetjük magunkkal - notebook formájában.
A nanotechnológia parányi méretekkel kísérletezik, ami azért hasznos, mert így tizedétől a százezredéig zsugoríthatja gépeink méretét és súlyát. A gépeken túl hétköznapjainkban előfordul irányított gyógyszer formájában, ahol a hatóanyag idejét és mértékét nanotechnológiával szabályozzák. Ez példázza talán a legjobban, hogy a nanotechnológia a szükséges anyag atomjainak irányított összerakására törekszik.

Tudósok szerint az emberi DNS lánc nem más, mint a természet humán nanotechnológiája, a mai kutatások nem a természet által évmilliókán át csiszolt technológia leképezéséról szólnak, hanem a mindennapi életünket hivatottak megkönnyíteni. A nanotechnológia célja, hogy a létező termékbe beépülve feljavítsa azokat, a nanoeszközök alkalmazásának jövője a számítás- és információtechnológiai-, gyógyászati-, energetikai-, katonai-, űrkutatásbeli alkalmazások.
A legmenőbb nanoeszköz egyértelműen az Apple terméke, mely a nevében hordozza a technológiát. Az Apple iPod nano mindamellett, hogy olcsóbb és szebb, mint a mini és a nagy, ezeknek egy butább variációja is.

első előző ...151152153154155 következő utolsó