Mi ez?

Robbie Williams és az ufók

749

Robbie Williams nagy összegű készpénzt ajándékozott a NASA-nak, hogy legyen még több pénzük bebizonyítani azt, hogy marslakók márpedig léteznek! Történt ugyanis nemrég, hogy az egyik marsi űrszonda leszállóegysége készített egy fotót. Ezen egy olyan valami látható, ami egy humanoid élőlényre hasonlít, vagyis emberszerű. Olyan, mintha a háttérben, a sziklák közt mászkálna valaki. A kép nem hamisítvány, valódi dolgot fényképezett le a NASA szonda. De, hogy jön képbe popsztár? Robbie saját bevallása szerint régóta álmodik földönkívüli lényekkel, ezért is nagyon szeret aludni, mert kedveli ezeket az álmokat - olvastuk a digitalspy.com-on. Nagy hatással volt rá a fénykép, amin rajta van ez az emberi figura. Szeretné, ha a NASA-nak végre sikerülne bebizonyítania, hogy vannak élőlények a bolygónkon kívül is. Akár marslakók is. 

Ne zárd kulcsra!

743

Milliószor fordult elő  velem eddig életem során, hogy kizártam magam a saját lakásomból vagy épp a kulcsomat hagytam az irodában, a haveroknál, az edzőteremben, szóval akárhol. Nem is említem azokat az éjszakákat, amikor teljes kábulatban próbáltam beletalálni a kulcslyukba, sikeresen csak sok-sok kísérletet követően. Kedvenc internetes boltomban felfedeztem egy remek, ajtózárra szerelhető találmányt, amellyel úgy tudom kinyitni a lakásomat, hogy nem kell hozzá kulcs, mégis nagyon biztonságos. Ujjlenyomattal működik ugyanis. A zár ujjlenyomat-leolvasója képes tárolni százötven ujjlenyomatot, így összes lakótársadat, családtagodat regisztrálni tudja, nem kell többet kulcsot másolni, zárat cserélni, amiért valaki elhagyta a kulcscsomóját.

Kezeld a nőgyógyászt!

729

Három típusú nő van. Az egyik soha nem megy nőgyógyászhoz, úgy kell ráripakodni, hogy legalább öt évente vonszolja el magát rákszűrésre. A második a felelősségteljes nő, ki évente egyszer felkeresi orvosát, csak hogy minden rendben van-e, esetleg rendszeres gyógyszerfelirató. A harmadik típus a mániákus nőgyógyászlátogató, aki az évek során a város orvosainak felét végiglátogatta már valamilyen okból kifolyólag, de például azért, mert egyáltalán nem olyan egyszerű egy tisztességes, szimpatikus, megfizethető és bizalmat kiváltó orvost találni, aki még érti is a dolgát.

Elsőként, kamaszkorunk első orvoslátogatásánál kapásból ott a kérdés, hogy férfi vagy nő legyen-e az illető gyógyász, akinek a kezei között úgy érezzük, könnyebben el tudjuk engedni magunkat. Gyors felmérésünk ererdménye szerint teljesen vegyes, hogy ki melyik nem mellett dönt, de az is valószínűsíthető, hogy a szülők - nyilván az anya - ajánlása nagyot nyom a latban. Olyat nem igazán ismerünk, aki mai napig élete első nőgyógyászához járna, tehát a váltás úgy tűnik törvényszerű, s sok esetben eltart egy ideig, míg megtaláljuk a legmegfelelőbbet, s akkor még nem beszéltünk arról, hogy mi van, ha szülni is szeretnénk.olvass tovább

A Zara próbafülkéi

697

A Váci utcai Zara üzlet többszintes, és ugyan minden emeleten van próbafülke, de a sok vásárló miatt a víz lever, ha véletlenül valamit fel szeretnék próbálni. Az egyik dolog az, hogy nincs arányban az üzlet nagyságával a fülkék száma, mert ha az első szinten megtetszett valami, és még felmennél a harmadikra, akkor cipelheted magaddal a zsákmányt. Kiállod a sort, odalépsz, megkapod a számot, attól függően, mennyi ruhadarab van nálad, és bemész. (Ezt a számos dolgot mellesleg nem igazán értjük, azt hiszem még soha nem fordult elő, hogy ellenőrizték volna, mennyit viszek be és mennyit hozok ki.) Minden emeleten picit más a fülke, az első szinten világos és fehér, a  másodikon és a harmadikon sötét, a kosz mindenhol egyformán megtalálható. Térjünk ki arra, amit érdemesebb kihagyni és másik szintre menni, de ez sokszor elkerülhetetlen a tömeg miatt. A másodikon az egész fülke fekete, a fal, az ajtók és ha ez nem lenne elég, a padlón hömpölyögnek a por és haj találkozásából fakadó golyócskák. Ha a méret nem jó, szinte kizárt, hogy az eladó, aki elvileg a segítségünkre van, hozzon egy másikat, az ő munkája a számosztás és hajtogatás, a lenéző stílusukról ne is beszéljünk. 

Tehát, ha a Zarába megyek viszek magammal valakit, mert rutinos vagyok. Egy barátnő jól jöhet, de még inkább a kedves, elvégre is neki kell, hogy tetszen a cucc. Ezzel nemcsak én vagyok így, a fülkék ajtajai befelé nyílnak és bénázni kell, ha ki akarsz menni vagy csak meg akarod mutatni magadni félig felöltözve valakinek- ergo belátnak - és mások kedvesei ott sorakoznak a tükör előtt állva, merthogy nincs hol várakozniuk. Mellesleg ahogy kilépek a fülkéből, akár én is belátok másokhoz. A fülkében szintén sötét minden, van benne tükör és egy pad, ahová le lehet pakolni, ez jó, csak a padlóra ne nézzünk. És akkor térjünk ki a tükörre. Említettem, hogy sötét minden, tehát a tükörben szinte csak a magunk árnyékát látjuk, és ha rosszindulatú vagyok akár marketing fogásnak is gondolhatom, hogy mindez azért van, karcsúbbnak tűnjek. És jöjjön a mosdó. A Zara elég nagy ahhoz, hogy akár két-három órát is simán elszórakozz benne, öt alkalomból egyszer biztos, hogy kell pisilni. És akkor kínban vagy, mert persze sehol nincs mosdó, de itt többször éreztük úgy, mégiscsak kéne. Az Árkádban lévő üzletük kellemesebb, kevesebben is vannak és itt még nem láttunk olyan jelenetet, hogy két nő halálosan összevesszen egy blúzon. A kínálat azonban más, mint a Váci utcában, lazábbak, fiatalosabbak, kevesebb az asszonycucc és a fülke sem sötét.

Ingyenzene - legálisan

470

Régóta folyik a harc az illegális zeneletöltés, fájlcsere, p2p ellen. Mára realizálódott a legnagyobb kiadók számára, hogy ez ellen tenni lehetetlenség. Új formát kell találni a kiadók, az előadók, a zenészek és a felhasználók közötti legális tér kialakítására. Cél, hogy a kecske is jól lakjon – tehát ingyen kapjanak zenét a hallgatók – és a káposzta is megmaradjon – jogdíjak menjenek szépen a művészekhez és a kiadók is teletömjék a zsebüket – megvalósulni látszik. 

A Qtrax.com olyan zeneletöltő oldal, melyen már öt éve dolgoznak serényen, hogy megvalósuljon és működjön. Több, mint huszonötmillió zeneszámot biztosít nekünk az oldal a nagy kiadókon – EMI, Universal, Warner – keresztül, akik a letöltések arányában szolgáltatják a jogdíjat a művészeiknek. De, hogy miből van a pénz? Természetesen a nagypályás hirdetők reklámkiadásainak egy részéből.

A McDonalds, a Ford és a Microsoft már biztosan ott lesznek a bannerek felületein, spotok hangsávjain. A Mac szerelmesei csak március közepétől élvezhetik az ingyen zenét, ugyanis a Qtrax.com-on addigra lesz számukra is használható felület. Persze nincs új a nap alatt. Egy francia oldal, aminek magyar felülete is van – kisebb, de egyáltalán nem zavaró ékezeti hibákkal – már elég régóta biztosítja számunkra a zenehallgatás örömeit.

első előző ...149150151152153... következő utolsó