Mi ez?

Mulán, a katonalány

9432

Kínában népszerű történet Mulán balladája, mely egy lány történetét meséli el, aki férfinak adva ki magát katonának állt idős apja helyett, és komoly karriert futott be a hadseregben. Nem tudni, hogy a hős katonalány valóban élt-e vagy története pusztán a népi képzelet szüleménye, az azonban biztos, hogy alakja sokak képzeletét megmozgatta, és az operától a rajzfilmig számos feldolgozás született nem mindennapi életéről.olvass tovább

Legendás gonoszok

9427

Egyértelműen egy tömlöc mélyén lett volna a helyük, de ők mégis magas pozíciókat töltöttek be, ahol gátlástalanul kiélhették sötét hajlamaikat. Szerencsére az emberek többségében jó szándék, közösségi szellem, a szeretet képessége munkál, és ha időnként lelombozódnak, vagy dühbe gurulnak, akkor láthatatlan fékek lépnek működésbe, és megállítják őket, mielőtt még ártanának maguknak vagy másoknak. Akadnak azonban néhányan, akik egészen máshogy vannak „bedrótozva”, azaz szadizmus, paranoia, kegyetlenség, összeférhetetlenség, az erkölcsi és morális érzék teljes hiánya jellemzi őket. Röviden pszichopaták, akik egyébként nem a modern kor „termékei”, mióta világ a világ léteznek. Egyesek közülük a legmagasabb posztokba kerültek, részben születésük, részben gátlástalanságuk révén. Íme 5 a korai történelem legvéresebb kezű alakjai közül.olvass tovább

Ki volt a Vasálarcos?

9421

Voltaire XIV. Lajos uralkodásáról szóló művében említ egy titokzatos rabot, akit a Bastille-ban tartanak fogva, arcát senki sem láthatja, vasálarc fedi évtizedek óta. Voltaire szerint a király ikertestvérét rejti az álarc, aki a trón jogos örököse lenne. A sztorit átvette Dumas is, és regényt írt belőle, így a Vasálarcos legendája megállíthatatlanul terjedt. De vajon ki volt titokzatos rab és létezett-e egyáltalán?
olvass tovább

Kivel jöjjön össze George Clooney?

9411

Nemrégiben kapott szárnyra a hír, hogy George Clooney és Stacy Keibler útjai két év után különváltak. Nem állítjuk, hogy megrendültünk, hiszen a sármos színész nem arról híres, hogy igazán tartós kapcsolatba bocsátkozna. Ennek jórészt az az oka, hogy házassága zátonyra futása után megfogadta, nem hajlandó ismét megházasodni és gyereket sem akar. A nálánál évtizedekkel fiatalabb barátnőket viszont nagyon is kedveli, akik viszont egy idő után családra vágynak. A szakítás tehát szinte törvényszerű, ahogy megtörtént már többször is Stacy Keibler előtt.  Mivel szerkesztőségünk több tagja is azon a véleményen van, hogy sikeresebbek lennének Clooney kapcsolatai, ha a saját korosztályában próbálkozna, így feltérképeztük a szóba jöhető jelölteket.
olvass tovább

Az ereklyevadászok kedvence

9392

Az Ószövetségben olvasható közismert történet szerint az Úr megelégelte a világ bűneit, és úgy döntött, hogy vízözönt bocsát a Földre és elpusztítja azt. Egyetlen igaz ember élt ekkoriban a világon, Noé, akinek megparancsolta, hogy építsen egy bárkát, abba helyezzen egy párt a Földön élő valamennyi állatból, hogy ilyen módon túléljék a szörnyű pusztulást. Noé és családja, valamint a magukkal vitt állatok át is vészelték a katasztrófát a hatalmas bárkának köszönhetően. A történet az Ararát-hegyen ért véget, ahol a bárka megfeneklett, majd a Föld ismét benépesült. Azóta is sokan keresik a hajó maradványait ezen a területen, így Noé bárkája az egyik legkeresettebb ereklye.
olvass tovább

első előző ...34567... következő utolsó