Lélek

A takarítás mágiája

9482

Az őszi nagytakarítás emberemlékezet óta fontos része a télre való felkészülésnek. Ugyanilyen fontos momentum tavasszal is a környezetünk rendbetétele, ahogy a jelentősebb ünnepekre is alapos térrendezéssel készülünk. Az, hogy ilyen mélyen beépült a hagyományba a takarítás, nyilvánvalóvá teszi, hogy többről van itt szó, mint a porcicák eltüntetéséről és a különböző felületek megtisztításáról. Otthonunk kitakarítása és rendbetétele az egyik legősibb tisztító mágia, melynek szimbolikája nagyon erős: életünk újragondolására, a régi minták és a rossz energiák szó szerinti és szimbolikus kisöprése. Eleink felismerték, hogy évente többször is szükség van erre a rituáléra, kövessük hát a példájukat és végezzük ezt a szertartást úgy, hogy valóban megtisztuljon az egész életünk.
olvass tovább

A hitel mindenkit megbetegít

9453

Az adóssággal küszködő fiatal felnőttek vérnyomása növekedhet – derül ki a Northwestern Egyetem kutatásából, amelynek eredményei alapján a nagy adósság magasabb diasztolés értékkel, illetve rosszabb általános és mentális egészséggel jár.
olvass tovább

A boltkórosság akár gyógyíthat is

9438

Azokat, akik imádnak vásárolni, sokszor magányos emberekként festik le, olyanokként, akik valamiféle ürességet próbálnak kitölteni azzal, hogy újabb és újabb dolgokat szereznek be, miközben emiatt egyre elszigeteltebbé válnak.
olvass tovább

Déjà-vu – mi lehet a magyarázat?

9430

Egy közvélemény-kutatás szerint az emberek 96 százalékának volt már déjà-vu élménye, vagyis látott, hallott vagy tapasztalt már olyat, amiről úgy érezte, hogy megtörtént már vele, konkrét emléke azonban nincs róla. Kicsit misztikus ez az élmény, hiszen határozottan érezzük, hogy volt már az életünkben egy ugyanilyen pillanat, racionálisan azonban tudjuk, hogy nem lehetett. Számos eset bizonyítja, hogy létezik a jelenség, a tudósok azonban bajban vannak, hiszen laboratóriumi körülmények között lehetetlen előidézni, ezért ha tanulmányozni akarják, csak a beszámolókra támaszkodhatnak. Ennek köszönhető, hogy a magyarázatra vonatkozóan csak elméletek vannak.
olvass tovább

Mitől leszünk boldogok?

9412

Mióta az emberiség öntudatra ébredt, keresi, hogy mivel érhetné el a boldogságot és tarthatná meg ezt az állapotot. Megoldásokból nincs hiány, a hedonizmustól az istenfélelemig szinte minden megtalálható a palettán, de egyelőre még senki sem találta meg a biztos és örök érvényű módszert. Természetesen a pszichológusok is keresik a boldogság receptjét, és ennek érdekében nem restek kutatásokat végezni.
olvass tovább

első előző 12345... következő utolsó