Lélek

Mindenki hazudik a szexről!

9353

A népi tapasztalatok és a modern tudomány eredményei is azt mutatják, hogy bizony füllentünk, ha a szexről van szó. Legalábbis ami a partnereink számát illeti. Mindannyian igyekszünk kedvezőbb színben feltüntetni magunkat, ami a pasiknál azt jelenti, hogy felfelé kerekítenek, csajoknál pedig azt, hogy lefelé. De vajon miért nem mondjuk meg őszintén, hogy hány emberrel volt dolgunk a múltban?
olvass tovább

Így flörtölnek a csillagjegyek!

9343

Az a huncut kis összemosolygás a sorban, a véletlen érintés, a bók. Az egész napunkat bearanyozhatja, még akkor is, ha már komoly párkapcsolatban élünk, és eszünk ágában sincs új területeken hódítani. Azonban időnként jól esnek ezek az apró kis flörtök, hiszen tudjuk belőlük, hogy még mindig vonzók vagyunk a másik nem számára. Ha pedig éppen egyedülállók vagyunk, akkor a napunk bearanyozása mellett akár egy új, szép szerelem kezdetét is jelenthetik.olvass tovább

Tényleg tudunk alvás közben tanulni?

9339

Nehéz napok elé néznek az egyetemisták és az érettségizők is, hiszen hamarosan következik a vizsgaidőszak, illetve a szóbeli érettségi. Ilyenkor jön a kimerítő tanulás, az éberséget és agyteljesítményt növelő csodaszerek és persze a csodákat ígérő módszerek. Az egyik legrokonszenvesebb az alvás közbeni tanulás, vagy ahogy szakszerűen nevezik, az alvás-támogatott tanulás. Az eljárás nem egyenlő a fej alá helyezett könyvvel, annál kidolgozottabb módszerről van szó, mely arra épül, hogy alvás közben sokkal befogadóbb az agyunk, így az ilyenkor hallott információk megragadnak az emlékezetünkben anélkül, hogy külön erőfeszítést tennénk a tanulás érdekében. Már-már túl szép, hogy igaz legyen, így jogosan merül fel a kérdés, hogy valóban működik-e a módszer.
olvass tovább

A bostoni robbantó az új szexszimbólum!

9338

Április 15-én két robbanás történt a bostoni maraton célvonala közelében. A házilag barkácsolt bombák három ember életét követelték, és 183-an sérültek meg, többen olyan súlyosan, hogy egész életükben hordozni fogják a nyomát. Hamarosan meglettek a gyanúsítottak is, egy csecsen származású testvérpár, Tamerlan és Dzsohar Carnajev. Tamerlant menekülés közben lelőtték a rendőrök, öccsét, a 19 éves Dzsohart pedig két nappal később elfogták és megindult ellene az eljárás. A kölyökképű merénylőt elnézve nehéz elképzelni, hogy ennyi vér tapad a kezéhez, és valószínűleg ezzel magyarázható, hogy egyre több rajongója van, akik a Facebookon csoportokba szerveződve követelik a szabadon bocsátását és szerelmes üzenetekkel ostromolják.
olvass tovább

Így működik a pszichopaták agya

9325

A Chicago és az Új-Mexikó Egyetem idegtudósai által készített tanulmány arra mutat rá, hogy a pszichopatákból hiányzik az az alapvető neuropszichológiai beidegződés, amely képessé tenné őket a mások érzéseivel való törődésre.
olvass tovább

első előző ...23456... következő utolsó