Lélek

Gyilkos elmék

9403

Az impulzív módon, gyakran haragból gyilkolók elméje lélektanilag és intellektuálisan is eltér azokétól, akik előre kitervelt módon ölnek – állítják az egyesült államokbeli Northwestern Egyetem Egészségügyi Központjának szakértői.
olvass tovább

Ki volt a gyilkos? - Teszt!

9390

Sokat elárul rólad, hogy kit gyanúsítanál, ha gyilkossági ügyet kellene felgöngyölítened. Bár agresszív cselekedet található a kérdésben, a válasz nem az erőszakos oldaladra világít rá, hanem azokra a vágyaidra, melyek nap mint nap arra ösztökélnek, hogy kikelj az ágyból.
olvass tovább

Segítség! Egy pszichopatával járok!

9386

Gyakran és könnyen titulálunk pszichopatának embereket, de magunk sem gondoljuk komolyan ezt a súlyos címkét. Valahogy úgy vagyunk vele, hogy a valódi pszichopaták csak a filmekben léteznek, ahol sorozatgyilkolnak, a zseniális nyomozók és profilozók pedig elkapják őket. A valóság azonban az, hogy a filmekben feltűnő sorozatgyilkosok csak a jéghegy csúcsát  jelentik, a valódi, hétköznapi pszichopaták köztünk járnak és nagyon is lehengerlők. Lehet, hogy épp randizgatsz eggyel.
olvass tovább

Okosabbak vagyunk-e a nagyinál?

9372

Bár az IQ-teszteken egyre magasabb eredményeket produkálunk, egy új kutatás eredményei azt sugallják, hogy genetikailag a csúcson vagyunk, hanyatlásra kell számítanunk. Sőt mit több, az 1800-as évek utolsó évtizedeiben élők jóval okosabbak voltak nálunk.olvass tovább

A nocebo hatás felelős sok betegségért

9360

Növelheti a betegségek tüneteinek kialakulási esélyét a negatív gondolkodásmód, aminek kialakításában a médiának is hatalmas szerepe van.olvass tovább

első előző 12345... következő utolsó