Közösség

Győzött a punci és a farok! Nyelvészkedés egy bloggertől

75

Shivmantra a blogolvasói közt felmérést végzett, ki, minek nevezi intim testrészeit, milyen kifejezést használ a testi gyönyörökre, titkos vágyaira, majd tanulságban rögzítette a teszteredményeket, íme:

összesen százan töltöttétek ki a tesztet, ebből 73-an válaszoltatok az összes kérdésre. az első tanulság tehát, hogy nem érdemes több oldalon rendszerezni a kérdéseket, mert nem nyomtok tovább. a válaszokból érezhető volt, hogy a kötelező válaszadás többeket felingerelt, türelmetlenné tett. ugyanakkor lefegyverző az őszinteségetek, amiért igazán hálás vagyok. bizonyos szempontból az eredmények igazolják a várakozásaimat, bizonyos szempontból meglepőek is. különösen az utolsó, kissé "kakukktojás" kérdés volt tanulságos, hiszen páran nagyon beszédesen vallottatok arról, hogy mit hallanátok szívesen az ágyban. a válaszok két nagyobb csoportra oszthatók: érzelmes, de realista vágyak, mint

 • "csak téged szeretlek"
 • "próbáljunk ki valami újat"
 • "hatalmas a farkad"
 • "kúrj szét, baby!"
 • "szeretlek"
 • "basszál még!"
 • "felejthetetlen velem a szex"
 • "még egy menet?"
 • "mocskolódást"
 • "aludj csak, majd én elmosogatok"
 • "hogy szép vagyok"
 • "cuncimókuskám"
 • "istennő"


olvass tovább

Hello, egy laptopot kérek!

19

A laptop legfontosabb tulajdonsága, hogy mobil. Ha megunod az otthoni tanulást, az irodai melót, irány ki a levegőre, és akár egy zöld mezőről is netezhetsz - ha van jó aksid és mobil interneted; egyébként irány egy kávézó - de ez az, amit mindenki tud, úgyhogy lássuk, mi a különbség ezen felül az asztali PC-k és a notebookok között. A gigateljesítmény és a fejleszthetőség nem tulajdonsága a hordozható gépeknek, szemben a PC-kkel. Viszont egy jól megválasztott laptop akár a PC alternatívája is lehet, még akkor is, ha nem minden vágyad a szabadban való szöszmötölés.

Ha nem munkára, hanem a multimédiás szupereszközként akarod használni, a laptop rossz választás, mivel kevés kimeneti egysége van, s nem is nagyon bővíthető. Elsősorban az USB-re gondolunk, ezzel a csatlakozóval tudsz kapcsolatot teremteni az MP3 lejátszód és a laptopod között, ezen keresztül tudsz egeret csatlakoztatni, segítségével a telefonodról adatokat vihetsz át, rátolhatod a nyomtatódat, a scannert, és bedughatsz bármit, aminek kompatibilis USB csatlakozója van, akár egy apró kávémelegítőt is. A vázon belüli bővítés szinte lehetetlen, a mobil eszközök pedig igen húzós áron szerezhetők be – de legalább kaphatók. A fentiek miatt fontos, hogy legalább három USB csatlakozó legyen a kiválasztott gépen!

A kijelző méreteinek és típusának kiválasztása ízlés dolga, ám valószínűleg nem ez lesz a döntő tényező, inkább elfogadod majd, hogy a választott darabnak olyan van, amilyen. Fontos, hogy vezeték nélküli internetezési lehetőség legyen beépítve a gépbe, ez manapság már alap. Az infraport és a Bluetooth teljesen felesleges, hacsak nem vagy mobilfüggő és nem akarsz mindenféle tartalmakat csereberélni a telefonod és a laptopod között - bár erre ott az USB. Az adataid biztonságának érdekében hasznos lehet, ha van ujjlenyomat-olvasó is a gépen, bár szerkesztőségünk ilyen funkcióval bíró tagjai még soha nem használták ezt, részben hányavetiségből, részben az attól való félelem miatt, hogy egy bőrbetegség miatt örökre zároljuk a rendszert.olvass tovább

Dave Gahan aggódik

16

Rocker Dave Gahan aggódik Pete Doherty és Amy Winehouse egészsége miatt. Nyilván van annyi tapasztalata, hogy joggal félti a fiatal sztárokat, akik hetente kerülnek a címlapokra különböző drogbotrányok miatt - túladagolások, rendőrségi ügyek, szakítások, halálközeli állapotok.

A Depeche Mode énekese azt állította, együttérez Pete-tel és Amy-vel, tudja, hogy a függéstől nagyon nehéz megszabadulni. "Teljes mértékig azonosulni tudok mindkettőjükkel. Bármerre mész ebben az iparban, rengeteg a kísértés... Tök felesleges nekik azt mondani, hogy tisztuljanak ki, ez az ő dolguk, egy nagyon nehéz dolog, amit saját maguk tudnak csak megoldani." Dave Gahan 1996-ban majdnem belehalt egy drogtúladagolásba, valószínüleg pontosan tudja, miről beszél.

Budapest Slam - Szolidaritás

23

Akik ott voltak idén februárban a zsúfolásig megtelt Műcsarnok Előadótermében a Budapest Slam 2 nevű rendezvényen, még azok számára is okozhat meglepetést ez a most megjelent kiadvány. A DVD-n az akkori Slam est, azaz Költők és Rapperek találkozójának rögzített változata látható, emlékezetes fellépőkkel, a szolidaritás jegyében. A Kiégő izzók, mára már ismertté vált budapesti VJ csapat által hozzátett vizuális adalék, Stark Attila trademarkjával megpecsételve azonban erősen odatesz, nagyot újítva ezzel az alap koncepción. Az eredmény: slam poetry – videóklippekben, választható nyelvű feliratozással, exkluzív extrákkal bővítve.


Miért Slam 2, és mi az a Slam?

A Műcsarnok Petrányi Zsolt igazgató kezdeményezésére 2006-ban indította el Budapest Slam sorozatát, a slam poetry és spoken word műfajok hazai elterjedésének célja érdekében. Idén volt a második rész, a harmadik jövő tavasszal lesz. A tervek szerint ismét nemzetközi lineup-pal, ám ezennel a hagyományos slam szabályai szerint.

A hagyományos jelzés igaz ma már többféleképpen értelmezhető, hiszen ahány rendezvény, annyiféle slam. Többnyire a Chicago-ból eredeztetett, Marc Smith által kezdeményezett versmondó megmérettetésre szoktak hivatkozni, s a kocsmákban zajló versenyeket szokás azonosítani a slam tradícióival, általában tapsmérővel és kötött játékszabályokkal. Ám aki volt külföldön valamilyen slam esten vagy esetleg látta a Slam című filmet, tudja, hogy a Slam egy olyan akadémiainak nem nevezhető műfaj, amely a szabad verselést, az előadói költészet liberalizációját segíti elő. Szólhat a városról, a természetről, a környezetről, amelyben és ahogyan élünk, erkölcsről, az emberi lélekről, a lényeg a verbális önkifejezés önjelölt vagy profi előadók által, mindenki a maga módján.olvass tovább

Tilos Move Party

21

A Kultiplex is bezár. Ezt már jó ideje tudjuk. Evidens az is, hogy a Tilosnak ismét költöznie kell. Hiába keresne és akár találna bárki indokot arra, hogy ez ne így legyen, a Kulti, mint budapesti alternatív helyszín, s vele együtt a kerthelység, a művészmozi és a Tilos Rádió stúdiója lebontásra ítéltetett. Az okokról, az adásvételi körülményekről és a többszereplős érdekeltségekről már tavasz óta lehetett értesülni a sajtóból.

Persze, érthető: eladnak egy foghíjtelket sok pénzért, amit a leendő ingatlanfejlesztő tulajdonos be akar majd építtetni még több pénzért. Csakhogy a kerületi előírások szerint nem csökkenhet a zöldterület, tehát valahol parkot kell csinálni, és nincs a IX. kerületben ideálisabb helyszín arra, hogy ledózerolják és befüvesítsék, mint a Kinizsi u. 28. Az aláírások megvannak, nem sok remény maradt az épület megmentésére (hacsak nem derül ki, hogy az erősen bauhausos jegyeket magán viselő épület műemlékvédelem alatt áll, vagy valami hasonló).

A szeptemberben terjengő rémhírek, miszerint még idén ősszel ki kell üríteni az épületet, ugyan tévesnek bizonyultak, egyelőre tavaszig még biztos fennmarad, de ezzel együtt marad a régi forgatókönyv: a Tilosnak új helyet kell találni, a költözéshez pedig pénz kell.olvass tovább
első előző ...376377378379380 következő utolsó