Közösség

Mel B az angol Szombat esti lázban

142

A Spice Girls lány, azaz most már anyuka Mel B, akivel Eddie Murphy csúnyán elbánt, a hazai Szombat esti láz angliai megfelelőjében táncol. A héten ő és párja kapták a legmagasabb pontszámot, 60-ból 55-öt, kislányai az első sorból drukkoltak nekik.

A végső döntés a nézőkön múlik, a napokban lesz eredmény. A Spice lányok is megjelentek a műsorban, fekete-fehér ruhákban promotálták közelgő koncertturnéjukat, várva, vajon társuk megnyeri-e a táncversenyt?

Antibaby reklámot zabált

136

Nagyon örülök, hogy nyertem, sosem szoktam, és meg sem fordult a fejemben, hogy fanyalogjak, amiért csak egy jegyet kaptam. Elmentem, és nagyon jól éreztem magam. Igaz, nem bírtam tovább két és fél óránál, de az tömör érdekesség volt, vagy inkább szórakozás. Bár azt nem tudom, miért éri meg ez az egész bárkinek is a közel hatezer forintos jegyet (meg a 2 dl üdítő az 500 Ft-ot), de jó sok néző volt.

Már amikor beléptem a Kongresszusi Központba, valami furcsa dinamizmus volt a levegőben, amitől aztán fel-le sétáltam lendületesen, mindenhova benéztem, mindenkire mosolyogtam, ők meg vissza, nem is értem. A bejáratnál mindenki kap egy sípot, amivel onnantól kezdve megállás nélkül sípol. Ha kell, ha nem. Elvileg a reklámfilmek végén, tetszésnyilvánításra kellene használni, de még a klotyón is fújták, én meg biztos öreg vagyok, de egy zárt térben, több ezer sípot kb. 5 percig bírok mosolyogva elviselni. Utána fogösszeszorítva. Mindegy, ez volt az egyetlen negatívum, bár alapvetően poén.

A Kongresszusi Központ folyosóin reklámstandok, a szokásosnál ötletesebb kivitelben. Volt például egy úgynevezett Reklámzabáló Gép, ami egy falat jelent, rajta egy kis ablakkal, és ha betolsz rajta egy akármilyen reklámcuccot (pl. szórólapot), cserébe kiad egy ajándékot. Recycle cuccokat. Én egy "hulladékanyagból készül ékszer" nevet viselő kitűzőt kaptam, számítógép-billentyű van rajta. Aztán hagytam magam belerángatni valami baromságba, fánkkal teli szájjal belemondtam egy mikrofonba valami szlogent, és ez állítólag jó lesz (nekik, nekem biztos nem), majd összevágják és benne leszek a tévében. Ekkor jöttem rá, te jó ég, egyedül vagyok és feloldódva. Semmi, de semmi feszültség, nagyon sok idegen ember között, mikor még "szerepelnem" is kell - ez szokatlan dolog.



olvass tovább

Bemutatom a Singas Projectet

134

Sin Gas, azaz szénsavmentes. A lassan három éve létező Singas Project formáció Nu-Jazz hangfoszlányokat tár elénk buborékmentesen, hogy ez mit jelent? Nem állóvizet, ez kiderül az interjúból. Ne csak hallgasd nézd is, mert a zenekar produkciójában a hang és a kép együttjár. De most csak olvass.

Mikor alakult a zenekar? Mesélnél ennek körülményeiről?
Nos, a jelenlegi formáció, ha jól emlékszem 2005 kora tavaszától létezik. Zozo, Ádám és én már játszottunk együtt, Dalma és Csaba együtt érkezett. Fontos még, hogy a Singas állandó tagja a fénymesterünk VJ Tomm, aki a vizuális-fényes-design dolgainkért felel.

Előtte is zenéltetek már?
Igen, mindenkinek rovott múltja van.

Az első lemezetek is 2005-ben jött ki, saját gondozásban,  hogyan kerültetek a jelenlegi kiadóhoz?
Hát ez egy nem gyenge trip volt! A kiadó már ismert bennünket, mert session munkákkal segítettünk nekik, de még a Cafe del Mar megjelenés sem győzte meg őket arról, hogy érdemes velünk dolgozni. Sokáig túl jazzy kísérletezőnek tartottak minket és náluk a vegytisztább elektronikus formációk mentek jobban, mi meg ugye hangszeresek vagyunk, a komolyzenétől a jazzig és a punkig, sőt kísérleti elektronikus zenéket is összeraktunk már.

Mindannyian Pécsett születtetek és laktok most is?
Igen, részben Pécs a fő vonal, Ádám egerszegi (csak itt tanul), Zozo erdei ember, aki egy vadászházban nőtt fel. Pécs Rulez! Kíváncsi lennék milyen előadók voltak nagy hatással rád az életed során. Milyen lemezt vettél például először? Hűha, sok ilyen volt AC/DC, Clash, Stranglers, utána szépen jöttek jazzek, kezdve Miles Davis-sel, aztán Garbarek, Charlie Haden meg még nagyon sok minden.



olvass tovább

Legjobb horrofilmek

133

1.Evil Dead
Sam Raimi 1981-ban készítette el ezt a filmet, ami szerintem egy megunhatatlan klasszikus. Itthon hivatalosan nem jelent meg semmilyen formában, de mégis az egyik legismertebb, legkeresettebb kulthorror. A történet nincs túlbonyolítva. Öt barát egy erdei házikóban tölti a hétvégét. A kis viskóban megtalálják egy professzor feljegyzéseit a Holtak könyvéről, és egy magnószalag elindításával magukra szabadítják a gonosz erőket. Az erdő szelleme címen is ismert remekmű nemhiába került a Toplista első helyére, a Horrorfreak szavazása alapján ez lenne a Valaha Készült Legjobb Horrorfilm!



olvass tovább

A legkedveltebb: marihuána

131

Az EU drogügynökség jelentése szerint a legszélesebb körben használt drog a marihuana. A kokainnal történő visszaélés csökkent, holott korábban az volt a legkelendőbb és a legnagyobb pénzforgalmat generáló kábítószer. A vadkendert több európai országban gyógyszerként is alkalmazzák, fájdalomcsillapítónak, antidepresszánsnak írják fel. A becslések szerint 4,5 millió európai használt kokaint, míg a füvet 70 millióan kóstolták már meg. 

Az intravénás kábítószerek használata is visszaesett, bár a vizsgált időszakban így is hétezer életet követelt a túladagolás. Wolfgang Goetz, a lisszaboni központú Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpont igazgatója úgy véli, sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a megelőzésre, a felvilágosításra, a preventív kampányokra, mint a bűnüldözésre, ha kábítószerről van szó.

első előző ...374375376377378... következő utolsó