Étel+Ital

Szívd a vérét, megéri!

9557

Gondoltam valamire. Természetesen növény. Azt is elárulom róla, hogy répa. Garantáltan jót tesz szervezetünknek az elkövetkező hideg hónapokban! Földszínű kupacokban áll a piacon. Jó, megértem, nem éppen szem-szájnak ingere, de remélem, ezután a cikk után rohamosan növekszik majd zöldségünk  népszerűségi indexe ,és nem fokozzuk le nagyanyáink jól bevált receptje nyomán savanyúsággá. Na mire tippeltek?  Ne pazaroljátok feleslegesen az energiátokat a megfejtésre, elárulom: cékla.



olvass tovább

Hirdetés

Enni szexi!

9546

Ilyen sem volt még, hogy a gasztro rovatot nem valami elképesztő bogyóval vagy gyümölccsel dobjuk fel. Meg olyan se, hogy Karafiáth Orsit gasztróba kényszerítjük. Most van. Nem, nem, ne találgassatok, nem szakácskönyvet írt, nem is egy rímbe szedett receptet tesz közzé a Cotcoton (arra ott van neki az Élet és Irodalom). Írt viszont egy könyvet A házikedvenc címmel, melyben a főszereplő fejezetről fejezetre csak eszik és hízik.

Orsi rádöbbent mindenkiben lakik egy pici, félénk, rózsaszín malacka, aki idővel hatalmas cocává dagasztható, ha megfelelően tápláljuk és legyőzzük gátlásainkat. (Elő azokkal a moslékos vedrekkel, mint drága nagypapa anno!) Diétás receptek, fogyókúrák, hánytatás. Nem, lányok, elég volt! Le az anorexiával! Éljen a Zugzaba! A kilókra meg hányjunk fittyet (no, nem amolyan bulímiás projektben.) Eljött a plus size ideje!



olvass tovább

Ne borzongj a naspolyától!

9533

Naspolya. Első ránézésre kicsit hátborzongató, mert szőrös, barna és hát mit kezdjünk egy ilyen gumóval?! Talán megbuggyant? Nem kell azonnal a kukába száműzni, a látszat csal. Nyugodtan megkóstolhatjuk, nincs benne semmi hátborzongató. Arról meg, hogy érett állapotban így néz ki szegény, nem tehet.



olvass tovább

Hirdetés

Rosa Canina kisasszony és Csitkenye anyó praktikái

9517

Ősszel nem csak a fekete szőlő érik, babám, hanem a csipkebogyó is (alias hecsedli, kutyarózsa, csipke, bicske, csitkenye) latin nevén Rosa Canina! A pirosan lángoló kis bogyó, a vadrózsa termése C-vitaminban gazdag. Mit gazdag? C-vitamin tartalma tízszer nagyobb a citroménál! Éppen ezért remekül trenírozza az immunrendszert, ráadásul fertőtlenít, gyulladásgátló és antibiotikus is. A közelgő hideg hónapokra érdemes hát betárazni belőle. Nem szimpla növény, gyógynövény! A C-vitaminon kívül ugyanis tartalmaz B1-, B2- és E-vitamint, ásványi anyagokat, pektint és karotinoidokat. Ráadásul nemcsak teaként fogyasztható, hanem remek gasztronómiai alapanyag is.



olvass tovább

Nemcsak macskajajra!

9510

A káposzta az egyik legjobban felhasználható alapanyag, hiszen ősszel megjelennek a piacokon harsogóan friss levelek, és mivel remekül tárolható, egész télen élvezhetjük a belőle készült fogásokat. Rendkívül változatosan felhasználható ugyanis, ráadásul a költségvetésünket sem terheli meg egy káposztás lakoma, hiszen olcsó és kiadós. Az már csak hab a tortán, hogy egészségünknek is jót teszünk vele, ha buzgón fogyasztjuk, hiszen rengeteg vitamin és ásványi anyag található benne, kalóriatartalma pedig kifejezetten baráti. Inspirációként bemutatjuk a kedvenc káposztás receptjeinket.




olvass tovább

első előző 12345... következő utolsó
Felhasználónév:
Jelszó:
Hirdetés
Hirdetés