Étel+Ital

Nem csak bornak!

9443

Ahogy közelítünk az ősz felé, egyre inkább elkényezteti a természet a szőlő rajongóit: zöldes, borostyánszín és lila szemek mosolyognak a tőkékről, a városlakókra pedig a standokról, és csak arra várnak, hogy szétomoljanak a szánkban szorgos munkára késztetve az ízlelőbimbókat. Az sem kis élvezetet nyújt, ha lecsipegetjük a zamatos bogyókat vagy levüket kipréselve élvezzük a mustot, hogy a jóféle borokról nem is beszéljünk, ám egyáltalán nem kell ennyivel megelégednünk, hiszen remek fogások is készülhetnek szőlőből. Íme néhány ötlet kedvcsinálóul.
olvass tovább

Ezért nem ízlik a repülős étel

9442

Kit hallunk arról áradozni, hogy milyen finom ételhez volt szerencséje a repülőgépen? Valószínűleg senkit. Ám erről nem a gép személyzete tehet, hanem az ízlelőbimbóink működése, mely több mint 9000 méteres magasságban megváltozik.
olvass tovább

Túlélő ételek kánikulára

9431

Talán a nyár legmelegebb hete van, és ilyenkor a legritkább esetben jut eszünkbe az evés, a főzés pedig még kevésbé, hiszen senki sem szeretné szaunává fejleszteni amúgy sem hűvös hajlékát. Enni azonban kell, még ha nem is ez a nehéz, tápláló ételek időszaka, és a változatosság is gyönyörködtet, ezért ilyenkor előkerülnek a sütés és főzés nélkül készíthető fogások. Összegyűjtöttünk belőlük egy csokorra valót.
olvass tovább

Jeges teák a forró napokra

9420

Ismét nyakunkon a kánikula, a perzselő melegben pedig nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk. A jeges tea például remek választás.
olvass tovább

Lenyűgöző kávécsodák

9418

Aki kávéval kezdi a napot, pontosan tudja, hogy az első csésze elkortyolása előtt igencsak szürreálisnak tűnhet a világ. Aztán ahogy a koffein átjárja a testünket, lassanként élesednek az érzékek és helyükre kerülnek a dolgok. Vagy nem. Ha ugyanis Kazuki Yamamoto egyik 3D-s kávékölteménye van előttünk, egyáltalán nem lehetünk biztosak abban, hogy mi a valóság és mit vizionálunk.
olvass tovább

első előző ...23456... következő utolsó