Étel+Ital

A legőrültebb esküvői torták

9499

A torta sokak szerint az esküvő gasztronómia fénypontja, ezért a legtöbb pár igyekszik megadni a módját, és grandiózus kinézetű, ízletes cukrászati remekkel előállni, hogy aztán remegő kézzel felszelhessék. Vannak azonban olyanok, akik ebben a műfajban is formabontó megoldásokra törekednek és klasszikus torta helyett valami egészen másra szavaznak. Lássuk a legőrültebb ötleteket!

Pizza

Egy pizzaimádó pár úgy döntött, hogy édesség helyett inkább kedvenc ételükkel koronázzák meg az esküvői vacsorát. Persze, a hagyományokat azért részben  megőrizték, hiszen tortaformára dizájnolták a pizzahalmot.
olvass tovább

A legtrendibb ételek

9480

Az olyan örök klasszikusok mellett, mint a rántott hús és a pörkölt, időről időre feltűnnek a gasztronómiában is olyan trendek, amikért rajong a világ és magára valamit is adó gasztromán ezeket fogyasztja. Lássuk, idén mik a legmenőbb fogások!
olvass tovább

Gyermekkorunk kedvenc íze

9475

Kevés gyerek van, aki nem rajong a tejbegrízért, majd felcseperedvén átmenetileg cikivé válik, felnőttként kóstolva pedig a gyerekkor nosztalgikus emlékei tolulnak fel, ha megízleljük. Sokan megmaradnak az alapverziónál nosztalgikus okokból, pedig sokkal több rejlik ebben az egyszerű ételben. Lássuk a legizgalmasabb variációkat.
olvass tovább

Variációk szilvalekvárra

9465

A szilvalekvár több évszázada szívesen látott vendég az asztalainkon, így augusztus végén menetrendszerűen megkezdődik az alapanyag betakarítása. A hagyományos eljárás szerint hatalmas ponyvák kerülnek a szilvafák alá, erre potyog az értékes termés saját jószántából vagy némi segítséggel, majd mehetett a rézüstökbe, ahol több órányi főzés és szorgos kevergetés nyomán sűrű, fekete matériává lényegült. Jó minőségű szilva és ügyes háziasszony esetén cukor és egyéb adalékanyagok nélkül is minőségi szilvalekvár lett a végeredmény, amit aztán a szilkének nevezett agyagedényben vagy faládában tároltak. Ma már persze sok szempontból egyszerűbb a folyamat, ám az tény, hogy a tradicionális szatmári szilvalekvár felülmúlhatatlan. Persze, aki nem akarja követni a hagyományokat, annak számtalan variáció áll rendelkezésére.
olvass tovább

A legőrültebb konyhai eszközök

9454

Ha konyhai eszközről van szó, a legfontosabb, hogy praktikus és jó minőségű legyen, de az sem elhanyagolható szempont, ha van bennük egy kis őrület. Egy álmos, szürke reggelen szívderítő látvány lehet egy vicces dizájn, de a főzést még élvezetesebbé teheti egy kreatív alkalmatosság.

Itt vér folyt!

Esetleg ketchup. A kissé őrült vágódeszka nemcsak vidám színfolt a konyhában, hanem praktikus is, hiszen a lecsorgó matéria megtámasztja a deszkát a konyhapulton, így még a legvadabb szeletelés közepette sem mozdul el.
olvass tovább

első előző 12345... következő utolsó