Étel+Ital

Mennyei zabkása

9616

A zabkása azon ételek egyike, amelyről az ember hajlamos nem tudomást venni. Kár lenne érte, hiszen sokan nem is tudják milyen egészséges finomságot is készíthetünk zabból. És egyébként is ha már tejes desszert, akkor leginkább a tejbegrízre asszociálunk. Ami meg, nos valljuk be nem olyan egészséges. Lássuk csak mivel jobb a zabpehely!
olvass tovább

Karácsonyi aprósütemények

9597

Tetszik vagy sem, a karácsony a nagy evések ideje is. Még a legelszántabb fitneszőrülteknél is roskadozik az asztal minden földi jótól, és nagy mennyiségben fogynak a laktató, kalóriadús fogások. A nehéz húsételek és gazdag sütemények után pedig jól esik egy kis nassolás a családi körben elköltött beszélgetés kísérőjeként vagy csak azért, mert ott van az asztalon. A nass pedig rendszerint valamilyen aprósütemény, ami ugyanúgy elmaradhatatlan kelléke az ünnepnek, mint a halászlé vagy a bejgli. Az aprósütemény azonban nemcsak a két étkezés közti rágcsálás remek alanya, hanem csinosan kidíszítve akár gasztroajándék vagy hangulatos dekoráció is válhat belőle. Összegyűjtöttünk néhány receptet, amikkel garantáltan hangulatosabb lesz az ünnep.olvass tovább

Rubin Eszter megsüti a tutit

9595

Rubin Eszter nevével már korábban is találkozhattunk különböző gasztrokalandozások során. Barhesz című regénye pedig új ízt adott a csajos könyveknek. Itt volt tehát az ideje, hogy szóra bírjuk ezt a különleges szakácsot.
olvass tovább

Szakácskönyv a lágerből

9583

Czingel Szilvia néprajzkutató-muzeológus egyedülállót alkotott a szakácskönyv műfajában, azaz, hogy nem is ő, hanem az az öt nő, akik 1944 novemberében indultak el egy gyalogmenetben az óbudai téglagyárból Ausztria felé. Öt éhező zsidó nő 1944-ben a lichtenwörthi lágerben képzeletben ismét a családi tűzhelynél állt és főzött. Az egyikük gondosan feljegyezte a többiektől hallott recepteket. Ezekre a különleges dokumentumokra bukkant rá a néprajzkutató, Czingel Szilvia Endreiné Weisz Hedvig, az egyik túlélő polcának rejtekén. A nem mindennapi történetet a Szakácskönyv a túlélésért című könyvben olvashatjuk. Czingel Szilviával beszélgettünk.
olvass tovább

Így készül a szójaburger!

9562

Korábban bemutattam a 811 étrend előnyeit, illetve összessségében a vegán életről volt szó. Most egyből egy gyakorlati cikkel folytatom, mégpedig egy recepttel! Kezdőknek és átállóknak is nagyon jó recept, mert így nem muszáj lemondani a megszokott ízekről. Ez egyelőre csak egy húsmentes recept. Tejterméket és tojást tartalmaz. Érdemes kipróbálni - ha még nem tetted volna meg -, mert ez a fogás fantasztikusan prezentálja, hogy van élet hús nélkül is!

első előző 12345... következő utolsó