Divat

Divatszótár #1

9631

A mai nyelvfejlődés meglehetősen gyors ütemben rohan. A divatszakmában legalábbis folytonos. Gyorsan beivódik egy-egy új szójárás, gyorsan átvesszük az új kifejezéseket - leginkább angol szavakról van szó - "elmagyarosítjuk" őket, aztán dobálózunk velük. Aki jártas a divatban, akarva-akaratlanul használja a szezononként változó új szófordulatokat. Na de mi a helyzet az átlagos emberrel? Akadnak olyanok akiknek a platform és a flatform közti különbség megemésztése is hosszú időbe telt. De még nagyon sokan ma sem tudják, hogy mit takarnak ezek a kollokációk. Személyes tapasztalatok árán fogalmazódott meg a fejemben, hogy elkészítsem ezt a kis mini-szótárat. Úgyhogy most egyszer s mindenkorra rendet teszünk divatfronton! Elsőként is lássuk a cipők változatait!olvass tovább

Még 5 tavaszi trend!

9630

Már itt is van a várva várt folytatás! (Aki lemaradt volna az előző részről annak gyorsan katt IDE!) Hiszen a nagy tavaszi “beruházkodás” még csak most kezdődik igazán. Éppen ezért mutatom meg melyek azok a stílusok amelyekkel bizosan nem hibázhatunk az elkövetkezendő szezonban.olvass tovább

Top 5 tavaszi trend!

9629

Mint ahogy ígértem, itt is vannak a legfrissebb tavaszi trendek! Egy részbe nem fért bele az amúgy is besűrített összefoglalóm, szóval egyelőre jöjjön az első öt stílus-trend!olvass tovább

Lépj ki a komfortzónából!

9627

Az utca emberét elnézve született meg ez a gondolatmenet a fejemben. Látom, hogy az emberek nagyon szűk komfortzónába zárták az öltözködésüket. És ez bizonyos mértékig így is van rendjén. Mérget veszek rá, hogy nagytöbbségbe a divat és az öltözködés legtöbbeknek valahol a spájz legalján, a 2010-es meggylekvár mellett van, gondosan elrejtve. De elvégre ez egy divat rovat szóval kötelességemnek érzem buzdítani az olvasóimat, hogy lépjenek ki végre abból a fránya komfortzónából!

A divat követése nem csak a divatbloggerek kiváltsága, vagy azoké akik Anna Wintourral teáznak délutánonként. Nincsenek színek az utcán, nincsenek trendek, nincsenek izgalmas textúrák és outfitek. :( Elvétve, talán. Sajnos csak farmert látok bőrdzsekivel. Tessék kipróbálni új dolgokat, és húzni egy merészet!

Meg sem akarom hallani, hogy "ehhez még nincs jó idő". Pont az az idő van amikor egy vastag harisnyával és egy szuper dzsekivel bármit felvehetünk!

A korábbi cikkekből bőven tudtok inspirálódni ha elkapott a hév! (Amit nagyon remélek.) De folyamatosan jelentkezem majd az új, tavaszi hóbortokkal!

MONOKRÓM

METALLIC

PASZTELL SZÍNEK

STREET CHIC

És a legfontosabb! Ősszel éledt újjá a midi szoknyák karrierje, de az új szezonban is kötelező alapdarabnak számítanak egy, a divatra valamit is adó hölgy gardróbjában! Színek, minták és textúrák végtelen variációjában. Csak bátran!

MIDI SZOKNYA

Így viseld a monokrómot!

9626

A gyakorlat azt mutatja, hogy minden évben/szezonban hűségesen visszatérünk az alapok alapjához, azaz a fekete-fehérhez. A cukormáz trendek mellett idén is hűségesen kitart a monokróm letisztultság.


Vannak időszakaim amikor akaratomon kívül csak fekete-fehér-szürke árnyalatokat vagyok hajlandó vásárolni. Fogalmam sincs, hogy miért. Szóval számomra ez egy kedves trend. Télen nyáron jól alkalmazható. Maximálisan kihasználható és minden megy mindenhez. Évről évre újjászületik a kifutókon anélkül, hogy unalmassá válna.


Az egyik legjobb partnere a metallic textúrának hiszen sehogy sem lehet “túl sok”. És talán a legkönnyebben viselhető trendek közé tartozik. Nincs olyan ember akinek ne lenne semmilyen fekete-fehér ruhája otthon. Úgyhogy nincs is miért szaporítani a szót. Jöjjön egy kis outfit inspiráció!

Bármilyen printet lehet csempészni a lookba, például egy mintás cipő vagy táska remekül feldobja. Ugyanez érvényes az élénk színű darabokra. De idén arra is szabad kezet kaptunk, hogy a csíkosat virágossal vagy éppen a pöttyessel kombináljuk!

A klasszikus szabású, elegáns nadrágokért személy szerint totálisan oda vagyok. De ez a felemás megoldás az abszolút nyerő. A kis fekete blézert nyugodtan lecserélhetjük egy kis fehérre. Tökéletes befektetés hosszú távra, merem megkockáztatni, hogy tíz év múlva is fel lehet majd venni.

És végül a lelőhelyek. Szimpla fekete-fehér csíkok, crop top, vicces feliratos felsők, pöttyes ingek és sport mez. A kedvenceim!

A mintás alsókat nyugodtan kombinálhatjuk mintás felsővel.  Például ez az asszimetrikus (ezért a fazonért amúgy piros pont jár) virágos szoknya a fenti csíkos crop toppal, vagy a kis pöttyes, a nagy pöttyes felsővel. Hmmm! Csak bátran!


Ruhából legszívesebben vagy ötvenet mutatnék nektek, de ezek a legjobbak. Az összeset a gardróbomba szeretném tudni!


első előző 12345... következő utolsó