Divat

Füstös szem

84

Ha megkérdezem a modellt, hogy milyen sminket szeretne, az esetek nagy százalékában ezt a választ kapom: valami füstöset.

Így csinálom: a szemhéjat vékonyan lealapozom, majd lepúderezem. Fekete puha ceruzával kontúrozom a szemhéj alsó és felső peremét belül. Ez pici gyakorlást igényel, sok esetben ez a terület nagyon érzékeny, ezért 1 gyors határozott mozdulattal húzom meg az ívet. Magunknak úgy a legkönnyebb, hogy egyik kezünkkel a lecsukott szemen megemeljük a szemhéjat (de láttam már olyat is, aki tágra nyílt szemmel húzta meg a felső kontúrt). Amelyik verzió kényelmesebb és a legkevesebb könnyezéssel jár, azt kell csinálni.  Ha megvagyunk a kontúrozással, de itt-ott elcsúszott a vonal, azt tiszta vattapálcikával lehet felitatni. Mivel eleve füstöset festünk, a végeredménynek nem is fog ártani az apró baki.olvass tovább

Nyisd ki az ajtót és asztaliteniszezz!

80

Bárki, aki kis lakásban él, értékelni fogja a következő játékos ötletet az otthoni sportra. Télen kiváló, nyáron inkább irány a tér! Hacsak nem tartozol azon szerencsés kevések közé, akiknek a lakásában egy ping pong asztal felállítása nem okoz helyhiányt, akkor szerezd be Tobias Franzel által tervezett ajtót, melynek keretéből lenyitható egy ping-pong asztal, amin te és a haverjaid akár bajnokságot is rendezhettek, egyébként, pedig egyszerű ajtóként funkcionál. A színe természetesen klasszikus ping-pong zöld, amely bármelyik enteriőrbe simán beilleszthető, ha mégsem, ez csak egy kis ár, azért, hogy otthon önfeledten szórakozhassatok.

Hősnő a bálnákért

79

Hayden Panettiere, a Hősök című nagysikerű amerikai sorozat sebezhetetlen szépsége a bálnák megóvásáért küzdött Japánban. A pompomlány megpróbálta megszakítani a szokásos éves delfinvadászatot, mégpedig úgy, hogy szörfdeszkájával a vadászzónába ment. Bár terve megbukott, mert a halászok elállták az útját, mégis sikeresen felhívta a világ figyelmét - a médián keresztül persze - a delfinvadászat ellen.

A bulvársajtó tele volt Panettiere könnyes szemeivel és szexi, csuromvízes bikinis testével. A színésznő a következő mondattal összegezte érzelmeit: " Egy bébidelfin dugta ki a fejét a tengerből, szörnyű belegondolni, hogy már nincs köztünk..." - és sírt. Vajon a japánokat befolyásolja az amerikai lány tiltakozása? Talán annyira, mint amennyire az amerikaiakat az, hogy ha egy japán fiú - mondjuk a Hősök beli Ando - tiltakozna a brutális szarvasmarha gyilkolás ellen.

Írj kézzel, szerkessz a gépeden

74

Sokszor hiányzik, hogy amit a papírra lekörmöltem, pikk-pakk megjelenjen a számítógépen is, és ne kelljen már bepötyögni, mert az ugye dupla munka. Jelentjük, feltaláltak egy remek eszközt, amihez már nem kell különleges irka, csak egy penna, a beolvasó kütyü és a kedvenc jegyzetfüzeted. Hogy miként működik? A Digiscribble egy memóriával rendelkező vevőkészülék, amit a füzetet tetejére kell csíptetni egy spéci tollal. A cerkád által húzott ívet követi a jegyzettömb végén lévő egység, ami USB-n keresztül kapcsolódik a számítógépedhez, és a monitoron rögtön meg is jelenik a cucc. A papírra vetett szöveg szerkeszthető a számítógépen is. Egyetlen probléma, hogy írás közben is kapcsolatban kell lenni a számítógéppel, tehát az a probléma még nincs megoldva, hogy a már lejegyzett firkák is gyorsan bekerülhessenek a komputeredbe. Persze 124 dollárért teljesen rendben van, itt meg is veheted.

Popbútorok

12

A nemrég újraegyesült popbandát, a Spice Girls tagjait kérte fel egy eddig ismeretlen, norvég kiskereskedelmi cég, hogy adják nevüket az új bútorkollekcióhoz, ami a modern nők számára készül. A csajok szívesen vállalták a felkérést, mellesleg fejenként 2 millió dollárt kapnak majd azért, hogy nevüket adják a leopárdmintás székekhez, színes tükrökhöz. 

"Nem lehetetlen, hogy működjön az üzlet, hiszen a lányoknak igen egyéni elképzeléseik vannak. A bútorgyár bízik benne, hogy mind az öt lány tud majd valami újat hozni a bútoriparba, tervezésbe. Biztosak benne, hogy a Spice lányok mérhetetlenül sikeresek lesznek a bútorkollekciójukkal." - írta az egyik brit napilap.

első előző ...377378379380381... következő utolsó