Divat

Ünnepi szemek

275

Olyan tökéletes lenne, ha karácsony napján picit megállna az idő, miközben a sütőből álomillatú fahéj és vaníliás sütiaromák töltenék meg a lakást. Olyan jó lenne, ha a nagy rohanás hajrájában megállíthatnánk az óramutatót, hogy csakis magunkra fordítsuk az időt. De miért is ne lehetne így? Képzeld el...

Vonulj ki a konyhából, vedd elő a sminkszütyőt. Állj meg a tükör előtt, simítsd át az arcodat hidratálókrémmel, majd keresd meg a korrektort, tüntesd el a karikákat a szemed alól. Gondolj a szeretteid arcára, ahogy az ajándékokat bontogatják és mosolyogva tegyél pirosítót az almácskákra. Most válassz ki egy területet az arcodon, amit csillogóvá szeretnél tenni a Szent estén. Ne feledd, ma este egyvalamit nem szabad felülmúlnod csillogásban, és az a karácsonyfa, szóval csak finoman pingálunk és óvatosan nyúlunk a selyemporos tégelyhez!olvass tovább

A fekete és ami mögötte van

4

Fekete mágia, fekete nő, fekete doboz, fekete lyuk, fekete nap, fekete humor, fekete özvegy, fekete limuzin, feketelista, fekete macska. Fekete, fekete, fekete. A fekete szexi, a fekete stílusos, a fekete erőt ad. A fekete pontos jelentése: más színek sötét árnyalata, hisz a fekete nem színárnyalat, a fekete valójában elnyeli az összes szín látható színképét, melyet egyikük sem tükröz vissza, ezért tudományosan kijelenthetjük, hogy a fekete valójában a többi szín keveréke. Persze misztikussága nem csupán ebből fakad, a szólásoktól a jelentéssel terhel viseleteken át a tartós vagy tűnékeny divatokig  olykor minden feketébe borul.olvass tovább

Oakley. Szeretem.

726

Akin egyszer volt már Oakley, többé nem akar másik napszemüveget - így voltam ezzel én is. Szerencsére a nagyon sportos fazonok mellé ma már olyan formák is társulnak, amiket egy szuper csinos csaj is megengedhet magának, ugyanis beleillik bármelyik szettbe. De mitől annyira szerethető ez a márka? Már a megszületése is megér egy mesét.

1975-ben Jim Jannard motocross versenyző, aki egyébként egy motoros szaküzletben árult szemüvegeket, kitalált egy új anyagot, ami jobban tapadt, hogyha nedvesség érte. Ezt az anyagot ma a szemüvegeknél szárgumiként használják. Mivel a fickó a motorsportban volt jártas, evidens volt, hogy markolatot készít a frissen feltalált anyagból, így jobban lehet majd a kormányra tapadni, hiszen az új cucc alkalmazkodik a kéz formájához is. Mivel Jim felettesei nem örültek az új találmánynak, ezért otthagyta őket, és négyszáz dollárból elindította saját vállalkozását, amit elhunyt ebéről Oakley-nak keresztelt el.

Az elején fű alatt, motorversenyeken árulta gripjeit, azaz markolatait, s mivel eléggé furán nézett ki, ahogy ott áll, hamar felkeltette a motorosok érdeklődését. Sokan kérdezték Jannard-tól, miért csak ezeket gyártja, hiszen több kiegészítő is készülhetne a praktikus anyagból, így aztán a tanácsokat megfogadva az Oakley elkészítette az első google-t, magyarul a zárt szemüveget. Így született meg az Oakley O Frame, 1980-ban. Később készítettek egy sport napszemüveget, neve Eyeshade lett, s hatalmas színválasztéka elbűvölte az egész világot. Ráadásul rugalmas volt, hisz atlétáknak készítették.

Az Oakley nagy titka a kutatás és a fejlesztés. Minden Oakley lencse véd az UVA, UVB, UVC és káros hatású fényektől, a síszemüvegek nem párásodnak be és a szemüveg ergonómiai kialakítása maximalizálja a periférikus látószöget. Külső mechanikai hatásoknak maximálisan ellenáll a lencse, pl. ha egy kavics csapódik fel biciklizés közben - akkor is védve vagy. Az Oakley-nak sikerült egyesítenie a stílust és a védelmet. Az Oakley ruhákat, szemüvegeket, cipőket, táskákat is gyárt, de Jim nem fogyott ki az ötletekből. Manapság a a számítástechnikát is ötvözik a szemüvegekkel, s már nálunk is kapható az Oakley Thump, ami egy napszemüveg MP3 lejátszóval. A Motorola és az Oakely közösen kifejlesztette a blutooth-os szemüveget, amivel telefonálni is lehet. A lehetőségek végtelenek, a dizájn is egyre kifinomultabb és ma már mindenki megtalálhatja a saját Oakley-ját.

Egy limitált példányszámban készült, graffitivel díszített Oakley csomaggal kedveskedünk most nektek. Regisztrálj és játssz! Egy síszemüveg, egy utcai szemüveg, egy t-shirt és tokok, díszdobozok kombóját állítottuk össze. A limitált példányszámú utcai napszemüvegből csupán ötezer darab készült, ebből az összeállításból, amit megnyerhettek, pedig csak ötszáz. Különlegesség a szett dizájnja is. A GasCan London Police mintái a kilencvenes évek végén Amszterdamban születtek meg: angol geezerek elmentek a holland fővárosba, és kidíszítették az unalmas szürke amszterdami utcákat. Ezeket a mintákat nevezik LADS-nek, melyek hamarosan ikonikussá váltak a street artban. Megjelentek ezek a jelek már Londonban, Barcelonában, Berlinben, Milánóban, L.A-ben és N.Y-ban, de fellelhetőek tollakon, matricákon, különböző tárgyakon is. Ezek a fekete-fehér karakterek ikonok most megjelennek az Oakley szemüvegszárakon, a törlőkendőn, a tokon és a pulcsin is.

első előző ...369370371372373 következő utolsó