Divat

Hogy használjuk megfelelően kontaktlencséinket?

9637

Most megosztunk Önnel pár jó tanácsot, melyeknek köszönhetően Ön is biztonságosan használhatja kontaktlencséit, bármilyen egészségkárosodás nélkül. Első lépésként a felhelyezésnél figyeljen oda, és kövesse a következő lépéseket!

  1. Soha ne felejtsen el kezet mosni, mikor kontaktlencséit beteszi vagy kiveszi.
  2. A behelyezést mindig azzal a mutatóujjával végezze, amelyiket az írásnál is használja.
  3. Ugyanennek a kezének a segítségével húzza lefelé alsó szemhéját. Ezután ugyanezen kezének mutatóujjával húzza felső szemhéját felfelé.
  4. Ezután nézzen felfelé.
  5. Óvatosan helyezze mutatóujjával a kontaktlencsét szeme alsó részébe.
  6. Engedje el a kontaktlencsét, majd szemhéját is.
  7. Pár másodpercre csukja be szemét, így a kontaktlencse a helyére ugrik.

A kontaktlencse kivételénél ugyanígy járjon el, annyi kivétellel, hogy kivételkor a mutató- és hüvelykujját is használja.
Ha már a betétel és kivétel tökéletesen megy Önnek, nincs más dolga, mint kontaktlencséit tisztán tartani. Először is nézzen utána, milyen típusú kontaktlencséket használ. Vannak például olyanok, amelyekben nem tanácsos aludni, míg másfajtákkal ezt is gond nélkül megteheti. Ha kontaktlencséit éjszakára ki kell vennie, mindig friss, az adott kontaktlencséhez tartozó folyadékba tegye. Nem minden folyadék jó minden kontaktlencséhez. A kontaktlencsék tárolásához használt folyadékot soha ne használja többször, mert ez szemfertőzéshez vezethet. Utolsó tanácsként pedig arra figyeljen, hogy kontaktlencséit rendszeresen cserélje, attól függően, hogy milyen hosszú ideig hagyhatja bent a lencséket.


További információ: www.happyhairshop.hu

Nagyon sok könyv jó, de melyikből lesz kedvenc?

9636

Minden ember számára létezik egy vagy több meghatározó olvasmány. Vannak olyan sorok, vagy életigazságok amelyeket örökre magával visz az ember.  Némely estben pusztán csak egy hangulat, amit kapunk az olvasás során, máskor viszont ennél sokkal többet.
Gondoljunk csak olyan hírességekre, mint például Paulo Coelho, aki mint egy tanító osztja meg az életről, hitről, szerelemről és mindennapokról szóló meglátásait.


„Szeretni annyit tesz, mint nyitottnak lenni a csodákra, a győzelmekre és a vereségekre, mindarra, ami életünk során történik velünk.”

Paulo Coelho

Talán viccesen hangzik, de Daniel D. Robinson Crouseo című könyve is lehet magával ragadó, hiszen egy idő után úgy érezhet az olvasó, hogy ő is a lakatlan szigeten van. És valójában ez a „legjobb könyv” varázsa, hogy képes érzelmekkel, hangulatokkal és igaz szavakkal gazdagítani.
Mindenkinek más a kedvenc, de néhány könyv képes több százezer ember lelkét megérinteni és ezzel bestseller vagy sikerkönyv lesz belőle. Ezek az írók olyan tehetséggel rendelkeznek, ami csak keveseknek adatik meg. Az egyszerű szavakból képesek világokat és sorsokat építeni.

„A könyv varázsszőnyeg, más világba repít. A könyv ajtó. Kinyitod. Belépsz rajta. De visszajössz-e?”

Jeanette Winterson

Amennyiben szeretnéd megosztani másokkal is, a kedvenc könyved címét és szerzőjét, akkor ne habozz.  A Book.hu oldalon a beérkezett vélemények alapján olvasói sikerlista készül amit haladéktalanul megosztunk az érdeklődőkkel. Nem mellesleg, egy wellness nyaralás is gazdára talál.
További információk és szavazás:
http://book.hu/kedvenckonyvem-nyeremenyjatek

A kalap divat!

9635

Nagyon ritkán látni manapság kalapos nőket az utcán. Bizonyára ezt is a beszűkült komfortzónának köszönhetjük. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie. A kalap egy nagyon praktikus kiegészítő, ha egy izgalmas csavarral szeretnénk megbolondítani az outfitet. Gyakorlatilag az egyetlen évszak amikor nem viselhető, az a tél. Most éppen dübörög a szezonjuk szóval ha még nem szerezted be álmaid kalapját akkor itt az ideje! Íme egy kis "hogyan viseld" inspiráció!

01.jpg

olvass tovább

Azték minta, újratöltve!

9634

Lassan véget ér a tavasz, tombol a nyár! - Ja, nem… - Na, de ez most minket nem érdekel, hiszen nemsokára valóban itt lesz az igazi jó idő. Ezért gondoltam illene megemlékezni a minden évben hűségesen visszatérő azték mintára.olvass tovább

Divatszótár #2

9632

Íme a divatszótár második része! Rövid összefoglalómban próbáltam összeszedni nektek a divatvilágban leggyakrabban használt, “idegen” kifejezéseket. Úgyhogy most megismerkedhettek még öt olyan kifejezéssel amivel gyakran szembe találhatjuk magunkat, ha belemélyülünk egy kicsit a divatmagazinok, - blogok soraiba! Voilá!olvass tovább

első előző 12345... következő utolsó