Moderálási alapelvek

A moderátorok alapvető feladata biztosítani a folyamatos társalgás lehetőségét, ennek érdekében törlik a cotcot.hu oldalon közzétett hozzászólások közül azokat amelyek:

  • akadályozzák a fórumok rendeltetésszerű használatát,
  • tartalma jogszabályba, vagy jelen etikai szabályzatba ütköznek,
  • amelyek a moderálási alapelvek pontjaival ellenkeznek.

A moderálás szükségszerűen szubjektív, kontrollja, hogy a különböző beállítottságú moderátorok látják, figyelik és alkalmanként felülbírálják egymás tevékenységét. A moderátorok nem tudják a fórumokban megjelenő üzeneteket szerkeszteni vagy részlegesen törölni, vagy bent hagyják a hozzászólást, vagy törlik az egészet.

A moderátorok figyelmét elkerülhetik egyes, a szabályzatba ütköző hozzászólások, ezért kérjük, hogy ha egy felhasználónk ilyen bejegyzésre bukkan, jelezze azt. A moderátori tevékenységgel kapcsolatban a info@cotcot.hu email címen lehet panasszal vagy javaslattal élni, a moderátori tevékenységet sérelmező, ezáltal az adott cikknél offtopic hozzászólásnak minősülő megjegyzéseket a moderátorok minden esetben törlik.

A moderátorok minden előzetes figyelmeztetés nélkül törlik a hozzászólásokat,

  • ha azok mások személyiségi jogait súlyosan sértik,
  • ha azok alpári, becsmérlő, becsületsértő, gyűlöletkeltő, gyűlölködő, fenyegető, uszító üzenetet hordoznak,
  • ha azok bármely más regisztrált felhasználó személyes adatait (valós név, lakhely, munkahely, telefonszám, email cím), stb. közzéteszik (kivéve, ha a felhasználó a mycotcot adatlapján önként adta meg azokat),
  • ha azok a jó ízlést sértő linkeket, képeket, kifejezéseket tartalmaznak, vagy ha ezek a linkek, képek jogsértőek (jogsértő minden olyan hozzászólás, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz),
  • ha azok egy más regisztrált felhasználó ellen irányuló személyeskedést, azaz velük szemben alpári módon kinyilvánított véleményt, sértést tartalmaznak,
  • ha azok témarombolóak, technikai vagy tartalmi értelemben (Technikai rombolás a túl hosszú szöveg, elrontott hivatkozás, illetve minden olyan beavatkozás, amely megváltoztatja a fórum megjelenését és/vagy akadályozza annak rendeltetésszerű használatát. Tartalmi rombolásnak számít a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, vagy témán kívüli ("offtopic") hozzászólás, magánbeszélgetés, az ismétlés ("flood"), a törölt hozzászólás - részbeni vagy teljes - visszamásolása és a törölt, összevont, áthelyezett rovatok újraíndítása.),
  • ha azok már törölt hozzászólást ismételten megjelenítenek.

Amennyiben egy regisztrált felhasználó közszereplő, vagy saját nevét használja azonosítóként, vele szemben a véleménynyilvánítás szabadsága tágabban értelmezhető.

A moderátorok a jogsértő, továbbá a kulturált társalgást szándékosan vagy ismétlődően akadályozó felhasználók jogosultságait korlátozhatják. A moderátorok megvonják a hozzászólási lehetőséget attól a felhasználótól, aki a fenti tiltások, s az ezekből fakadó szankciók ellenére továbbra is megsértik a moderálási alapelveket.

Azon regisztrált felhasználót, aki a fenti szabályzatot folyamatosan megsérti, regisztrációja törlésével a cotcot.hu oldaláról eltávolítjuk.

A cotcot.hu oldalon történő regisztrációval a felhasználó a fenti alapelveket tudomásul veszi, és elfogadja.

Felhasználónév:
Jelszó: