zab

A tökéletes reggeli receptje

7174

A reggeli fontosságát szinte minden fórumon hangsúlyozzák a népegészségért felelősséget érző szakemberek és önjelölt egészségvédők egyaránt. Teljes mértékben igazuk van, evés nélkül indítani a napot legalábbis felelőtlenség, hiszen hosszú távon komoly egészségügyi kockázatot jelent az üres gyomorral kezdett nap, hogy a teljesítménybeli hátrányokról már ne is beszéljünk.

Nem mindegy azonban, hogy mit veszünk magunkhoz a nap kezdetén. Több egészséges és ízletes alternatíva kínálkozik, de a különböző gabonapelyheket és a belőlük készült étkeket egyre inkább szuperreggeliként emlegetik a hozzáértők. Nem árt azonban az óvatosság, ugyanis ha ész nélkül vásárolunk, könnyen belefuthatunk némi extra cukorba, mesterséges színezékbe vagy épp egy brutális adag sóba. De ha gondosan áttanulmányoztuk az összetevőket, még mindig ott a bőség zavara. Kukorica, búza, rizs, zab vagy mindez együtt? Megkönnyítjük a választást.olvass tovább

Mennyei zabkása

9616

A zabkása azon ételek egyike, amelyről az ember hajlamos nem tudomást venni. Kár lenne érte, hiszen sokan nem is tudják milyen egészséges finomságot is készíthetünk zabból. És egyébként is ha már tejes desszert, akkor leginkább a tejbegrízre asszociálunk. Ami meg, nos valljuk be nem olyan egészséges. Lássuk csak mivel jobb a zabpehely!
olvass tovább