ysl

Édes élet!

3452

A méltán világhírű, sokat díjazott fotós, Massimo Gammacurta tökéletes kiegészítőket gyártott, az elmúlt hetek divatshow-i tiszteletére. Elég, ha három szót megjegyzel: dolce, dolce, dolce!!! 

Yves Saint Laurent mesés hagyatéka

5108

A divattervezőt bizonyára senkinek sem kell bemutatni, és azt is tudjuk, hogy a divatóriás már nincs közöttünk. Pierre Berge a művész párja és hagyatékának őrzője úgy döntött, árverésre bocsátja a divattervező műgyűjtemények legjelentősebb darabjait. Mint már megszokhattuk, a bevételt jótékony célra szánják.

Saint Laurent tavaly, hetvenegy éves korában hunyt el, amikor feladta rák ellen folytatott kilátástalan küzdelmét. Amellett, hogy megreformálta a nők öltözködési szokásait, mesés bútor- és műtárgy gyűjteményt halmozott fel az évek során. Az aukcióra hol másutt kerülne sor, mint a neves párizsi Christie's aukciós házban, amelynek műtárgyszakértője elmondta, bár patinás gyűjteményről van szó, minden darab a kényelmet szolgálja. A licitálóknak nem kell attól tartaniuk, hogy felesleges és használhatatlan tárgyakra költik a pénzüket, viszont ha valaki egy eredeti YSL hagyatéki darabra vágyik, hát mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Pierre Berge a gyűjtemény legimpozánsabb darabjaitól is megválik, így Hortenzia holland királyné karosszéke, egy Fernand Leger festmény és több díszes kristálycsillár is kalapács alá kerülnek. A gazdasági válságra való tekintettel pénztárcabarátabb darabokat is elárvereznek, így akár már száz euróért is hozzájuthatunk egy olyan mappához, amiben a divattervező saját skicceit tárolta. Az aukció darabjait több helyszínről gyűjtötték be, így Saint Laurent párizsi lakásából és irodájából, valamint a pár normandiai birtokáról is több tárgy kerülhet magánkézbe. Bár minden bizonnyal a gyűjtemény összes darabja gazdára talál majd, a szervezők azokra is gondoltak, akik csak messziről gyönyörködnének a műtárgyakban, ezért az aukciós ház nagytermében kiállítást rendeznek a művész lakásaiban készült fotókból. Ha épp Párizsban jártok november 17-20. között, mindenképp nézzétek meg a kiállítást!

Egy sminkmester tanácsai

5800

Val Garland, az Yves Saint Laurent márka mestersminkese nemes egyszerűséggel az ecsetek királynőjének nevezi magát - minden technikához és textúrához más-más ecsetet használ. Persze munka közben nem ő matat a több száz pemzli között, hiszen ez az asszisztens dolga, kinek szavak nélkül is tudnia kell, hogy Val melyik színt és ecsetet kívánja használni a következő lépésben. Ez kemény meló lehet, mi pedig csak az álomszép végterméket látjuk, ami olyan vezető magazinokból kacsint vissza, mint a Vogue, a Numéro, az i-D vagy az Interview.

Első blikkre könnyen mondjuk azt, hogy a sminkes szakma nem túl megerőltető, hiszen kávét iszogatva, magazinokat lapozgatva inspirálódnak, majd az adott pillanatban elkészítik az álomsminket. Ez annyiban nem jár messze az igazságtól, hogy egy sminkes valóban magazinokból is követheti a trendet, maga a munkafolyamat viszont jóval bonyolultabb - Val elmondása szerint nem ritka, hogy napi tizennégy órát tölt talpon, és ezt értsétek úgy, hogy a két lábán állva, folyamatosan dolgozik. Mindehhez még vegyük hozzá, hogy a veteránnak számító szakember mániásan ellenőrizgeti elkészült munkáját, méghozzá egy hatalmas nagyító segítségével. Az YSL ház bizonyára minden kozmetikumából kellő mennyiséget biztosít Val számára, ő azonban szezonról szezonra keresi a tökéletes színt, ami többnyire nyolc-tíz árnyalat keveréke. Ami pedig a legmeghökkentőbb - Val a macséták tárolására használatos felgöngyölhető textil tartóban pihenteti több száz ecsetjét. Kinek mi a fegyvere, ugyebár. Nem kérdés, hogy a Valhoz hasonló szakember rengeteg olyan trükköt ismer, mellyel profibb, makulátlanabb sminket készíthetünk. Melyek ezek? Összegyűjtöttük nektek.

Mielőtt szemhéjpúdert használnál, egy nagy púderecsettel bőséggel oszlass el áttetsző púdert a szemeid alatt, ez majd felfogja a lepergő festéket. Ha végeztél a szemfestéssel egyszerűen söpörd le a felesleget.

Megesik, hogy még a legtáplálóbb alapozó sem mutat szépen és természetesen, hiszen bőrünk száraz és húzódik. Akkor sincs baj ha az alapozó felvitele után sem érjük el a kívánt eredményt, hiszen erre a rétegre bátran felvihetjük kedvenc arckrémünket. A két anyagot kellően egymásba dolgozva tökéletes eredményt kapunk.

Sűrű és határozott mozdulatokkal használd a szemceruzát a felső pillasoron, ezzel bejutsz a szálak közé, így végül biztosan határozott lesz a vonal.

Mesterművek itt!

Az igazi macskaszem-hatáshoz ne fesd ki az alsó pillasort, így a felső pillák tövében lévő tusvonal jobban érvényesül.olvass tovább

Mohikánpömpsz őszre

6602

Klasszikus stílusú ruhákhoz klasszikus cipőt illik viselni - ezt diktálja a trend is. Ha egy 50-es éveket idéző,  nőies, karcsúsított ruhát vagy egy trapézszárú nadrágot választunk, keresve sem találhatnánk jobb cipellőket, mint az Yves Saint Laurent 2010/2011 őszi-téli kollekciójának darabjai. A kényelmes és praktikusabb, kerekorrú lábbelik ideje ez, amely most szexisebb és kihívóbb formában, extramagas sarkakkal és vibráló színválasztékban, esetleg sörénnyel vagy - ha úgy tetszik – mohikán­-frizurával kapható.

olvass tovább

Keverem-kavarom

6780

Az Yves Saint-Laurent divatház új őszi rúzskollekciójának ajakszínezői mindent tudnak, amit tudnia kell egy ilyen sminkeszköznek a 21. században. Bársonyos és krémes az állaga, könnyen lehet kenni és ápolja az ajkakat. Emellett eleget tesz annak a fontos szempontnak is, hogy tartós legyen, órákon át intenzív a színe, az evés és a csókolózás sem árt neki. Úgy fejlesztették ki, hogy öt órán keresztül biztosan nem kell a retikülünkből előkapni a zsebtükröt és a sminkkészletet. E kollekció különlegessége azonban nem ebben rejlik.olvass tovább