volt

Bemutat a Cotcot

763

Célunk ezzel a magazinnal, hogy néha elgondolkodjatok a témáinkon, néha pedig nagyokat nevessetek. Jó lenne, ha meg tudnánk ismertetni veletek az aktualitásokat, a divatot, a dekor cuccokat, az ápolókat, a kényeztetőket, az ajzószereket, a vidámítókat, a kultúrálókat meg persze a cool turkálókat is akár. Néha becsempészünk egy-egy híres macanőt vagy macsót is a cikkeinkbe, hogy ámulhassatok, bámulhassatok.

Talán ezeknél a tartalmi dolgoknál még az is fontosabb, hogy ti hogy játszhattok itt. Kezdjük fentről le és balról jobbra. Először csak szórakoztatunk benneteket, gyönyörködtetjük a szemeteket és megpróbálunk elgondolkodtatni néhány dologról vagy csak egyszerűen informálunk. Erre való az a szép nagy felület, ott fent. Ott találtok galériákat, a legújabb cuccokról, érdekesen feldolgozott csajos témákat, szóval itt próbálunk bevonni benneteket a cotcot.hu miliőjébe. Jobbra fent találtok egy lehetőséget, a regisztrációra, ahova feltölthetitek a kedvenc fotótokat vagy a kis robototok fényképét avatarnak, választhattok színvilágot, megadhattok magatokról némi infót – persze csak akkor, ha akartok - és indulhat a móka! Ha találtok egy cikket, de épp nincs időtök elolvasni, viszont érdekel benneteket, vagy épp kommenthárboúban vagytok, a

saját konténeretekbe tehetitek,

és majd később elolvassátok. Ez nagyon személyes, szóval csak ti látjátok, hogy mit akartok elolvasni, és személyre szabhatjátok a kedvenc tartalmaitokat. Most, hogy felsőnket bemutattuk, menjünk lejjebb.

Balra a flash galériák alatt megtaláljátok minden napra a horoszkópotokat, sőt még a holnapit is elolvashatjátok, esetleg a tegnapit – De azt minek? -, hogy tudjátok mennyire vagyunk beletrafálósak. Ja, de még a horoszkópok felett van egy blokk, ami nagyon-nagyon fontos nektek, ez pedig a játék.

Nyerhettek!

De tényleg. Semmi mutyizás, időről időre kisorsolunk köztetek nyereményeket. Jókat. Amik nekünk is tetszenek (ezért persze regisztrálunk, mintha olvasók lennénk, de mindig lebukunk.) Itt van még a balon a nap képe, amit csak azért teszünk oda, hogy nézzétek, mik vannak és itt is hozzászólhattok, hogy nektek ez bejön-e, tetszik, nem tetszik, esetleg van-e jobb? És a kedvenc mostohánk van a baloldal legalján, a Szakértő. Itt heti rendszerességgel kiválasztunk egy olvasói kérdést, és megpróbáljuk veletek közösen szakérteni.

Középre érve menjünk rögtön a legaljára. A HotCot-ban olyan képeket, linkeket dobunk be, amik érdekesek, szépek, viccesek, kigúnyolni valók, undorítóak vagy bármi miatt hotok. E fölött van egy választás. Bal vagy jobb, döntsd el, hogy melyik tetszik, melyik szimpatikusabb, te melyik vagy inkább. Samantha vagy Pamela? Kommentezd ezt is, s adj ötleteket, hogy

Te mit szavaztatnál meg?

Aztán a centrumban ott a hatos pakk nektek. Mindennapi kis közlendőink. Itt aztán lehet harcolni, kommentálni, szépíteni, rondítani, amit csak szeretnétek.

Nézzetek jobbra is, ott van néhány reklám – de tényleg nem sok – galériák, szép, üde fotókkal, amit a saját sztájlisztunk rak össze, valamint szavazhattok. Aktuális, kevésbé aktuális, minket érdeklő vagy egyáltalán nem érdeklő dolgokról. Felmérünk, folyamatosan és mindent, titeket is. Azt is, hogy mit és mennyit olvastok, ezt ti is megnézhetitek a top négyben.

Másszatok bele a rovatokba

is! Ide pörgetünk be mindent, ami a címlapunkon virított korábban, sőt még annál is többet. Ott van mindjárt a STREET FASHION, ahol a lencsénk végére kapott utcák lányai és srácai vannak, különböző szerkókban, amiket jól kielemezhettek. Ha vissza akartok tekinteni a múltba, akkor tessék megnézni, hogy mi VOLT, milyen nagy témák foglalkoztattak minket, és milyen csinos galériákat állítottunk össze. A STÍLUS-ban egyébként szinte kizárólag divattal, trenddel találkozhattok, a TECH rovatban olyan technikai kérdéseket feszegetünk, hogy milyen bogyókat szedünk, milyen bugyiban vagyunk és milyen csúcstechnikákat szánnak nekünk. A 0-24 mindenre ad választ, bemutatja nektek Google doktort, foglalkozunk itt a lelketekkel és a testetekkel, de még a szüleitekkel is. A GANG-ben értelemszerűen bandázunk. Keressük a jó helyeket, a jó embereket, a sztárhaverokat mindent, ami társas.

Mit szeretnél még?

Szerdai VOLT kedvenceink

1632

Beszélgetés Kispál Andrással, aztán koncert a nevét tartalmazó zenekarral. Mystery Gang rockabilly popsirázós buli, majd  Ludditák és Brains. Egy hős is kéne, legyen hát, ő Superman, hajnalig cha-cha-chazni, de jó lesz! Továbbá...

Erre bulizz a VOLT-on!

6368

Könnyű is ajánlani az idei VOLT Fesztivált meg nem is: a kötelezőket magabiztosan elhozták nekünk a szervezők a ma kezdődő soproni bulira, de viszonylag kevés név van, akire felkapjuk a fejünket. Fellép azonban pár gyöngyszem, akikre eddig főleg a szakavatott zenebuzik hivatkoztak – lássuk, kik ők, és melyik szokásos fesztiválegyüttesek közé zsúfolták be őket!

A szerdai nap az I. Magyar Rocklegendák Napja, amely pontosan úgy néz ki, ahogy hangzik. A legendastátusz a nagyszínpad közelében vitathatatlan, kivéve a Magna Cum Laudét, nyilván ezért kezdenek négykor. Utána Deák Bill, majd Edda; valószínű, hogy a harminc éves jubileumra való tekintettel Pataky Attila ezúttal eltekint az antikapitalista-hazafias nagymonológtól, amelyek a magyar popélet legszórakoztatóbb pillanatait jelentették az elmúlt években. Lesz még Omega és ’Csapda: mindenki tudja, mire számíthat, pontosan azt is kapja majd, és ez így van jól. 

Ugyanott, tavaly (fotó: Neményi Márton)

A kisebb színpadok programjai közül a bólogatni vágyóknak ajánljuk a Fine Cut Bodiest (kétszer is), szomorú bölcsészeknek pedig a kaukázusos Kardos Horváth János és Jamie Winchester műsorát, reméljük, hogy a zöld lendület és a lírai én találkozása izgalmasabb lesz, mintha külön-külön zenélnének. Kötelező viszont a norvég Datarock, nem csak (ön)ironikus világszemléletű kockáknak, hanem mindenkinek: gyanús, hogy a nyolcbites diszkóban utazó banda csinálja majd a Volt egyik legjobb buliját. Csőnadrágos hipstereknek tíztől Tesco Disco: megbízható minőség, széles választék. Melegen ajánlott az Intim Torna Illegál, akik máris egyfajta magyar Manu Chaóként tevékenykednek.

Csütörtökön Billy Idol, akinek minden félelmünk ellenére sikerült elegánsan megöregednie: csípje el mindenki a nyolcvanas évek bőrkabátos, rommá hidrogénezett hajú ikonját, amíg nem késő. Két számot biztosan ismertek tőle, az nagyjából elég is lesz, Idol mestert sem a változatos zenei világáért szeretjük, hanem minden másért, de azért nagyon. Előtte vicces-offenzív hiphopsorozat (Copy Con, Bëlga), utána Quimby; a hét órás Irie Maffiát talán ki lehet hagyni a Soeri és Poolek elmebeteg műsoráért, nyilván hozzák a szokásos sztriptíztáncos nénit, go-go lányokat és az artista törpét, na meg az egydimenziós elektropopot, ami pofonegyszerűnek tűnik, mégis olyan kevesen képesek tisztességgel művelni. Ejtsük útba a Magashegyi Undergroundot is, az ország legbájosabb Megasztár-vesztesével és tökéletes popdalokkal, főleg, hogy közben még talán a Beatrice is áthallatszik. A bátrabbak megpróbálkozhatnak az Ef Zámbó Happy Dead Band őrületével, de a kortárs betegrock okozta esetleges lelki traumákért nem vállalom a felelősséget.

Fotó: Neményi Márton

Pénteken Prodigy, akikről kiderül, tudnak-e újat mutatni; van egy határozott tippem, de nem akarok rosszmájú lenni. Inkább úgy fogalmazok, hogy ez a nap a kisszínpadoké lesz: fellép a magyar Joy Division (Hangmás Endre epileptikus mozgását mindenkinek látni kell legalább egyszer, és még a dalok között is akadnak telitalálatok), Takáts Eszter biztos bájos lesz, mint mindig, barátja, Frenk pedig bizarr-sármos, szintén mint mindig. Akik nem csak mosolyogni, hanem táncolni is szeretnének Harcsa Verára, azt várja új együttese, a Bin Jip élén – akarjatok, büszkék lesztek a Japánban már rég sikeres dzsesszénekesnőre. Ne feküdjetek le korán: éjfélkor New York-i érdekeltségű punk (Agnostic Front), kettőkor ambiciózus című buli a Kruder & Dorfmeisterrel.

Szombaton Massive Attack, akikért a szívem megszakad: az első három lemezük a poptörténelem elévülhetetlen remekműveként került rá a mindenkori bestoflistára, azóta azonban egy épkézláb albumot nem tudnak letenni az asztalra, hiába mélyítik tovább a basszusokat és mormog egyre baljósabban az egyedül maradt alapító tag, 3D. Azért érdemes megnézni őket – hátha. A Pannonia Allstars viszont olyan lesz, mint mindig (nagyon jó), és egyébként érdemes lesz korán kezdeni a napot: hiteles hiphop (Hősök), szenvedélyes zúzás (Isten háta mögött), újabb hiteles hiphop, az elsőnél egy fokkal még jobb friss második lemezzel (Akkezdet Phiai), ezek után pedig megengedhetjük magunknak a jól megérdemelt tét nélküli lődörgést.

A többit pedig címszavakban, nehogy valaki elfelejtse: folyamatos Dumaszínház, dj-tanfolyamok, vicces című és tematikájú rádióadás, mini borfesztivál, színház és fair trade – ja, és tökéletes időjárás. Ne fogjátok vissza magatokat!