vintage

Vintage körmök

6736

Nagy divatja van a vintage ruháknak is, így a körömlakkok terén is egyre inkább próbálnak egyedi és izgalmas színeket kreálni a kozmetikai cégek, amelyek – ahogy ezek a kozmetikai cikkek is – a klasszikusból kiindulva, azoknak egyfajta modernizált változatai. A Nars kozmetikai márka október elsején teszi elérhetővé a nagyközönség számára is legújabb körömlakk-kollekcióját. A különleges színekre bukó vásárlók örvendezhetnek,  mert végre nemcsak a fotókon gyönyörködhetnek a nem mindennapi árnyalatokban, hanem a saját körmeiken tesztelhetik azokat.olvass tovább

Kincsvadászat a bolhapiacon

7622

„Ismered a bogaras csajt? Tök jó cuccai vannak, múltkor rendeltem tőle egy táskát, valódi bőr az 1970-es évekből.” Akkor még fogalmam sem volt, miről beszél az ismerősöm. Aztán egyre több és több helyen bukkant fel a LoveBug Vintage neve. Ez egy régi, minőségi cuccokat áruló webáruház, amely bizonyos időközönként nyílt napot is tart, hogy a leendő vásárlók vagy a rajongók megtapogathassák, felpróbálhassák a retro ruhákat, elbigerésszenek a megannyi csip-csup csoda, mütyür és csecsebecse között. A legutóbbi alkalommal, bolondok napján, mi is felkerestük a bogaras lányt, Kertész Violettát, aki lelkesen mesélt a kincskereső őrületről, amely beszippantotta.

Fotó: Mengyán Eszterolvass tovább

Na, ez vintage!

7728

Sok tervezői showroom, elit turkáló, vintage ruhabolt van Budapesten, általában honlapjuk is van, a flyerekről szinte mindig gondoskodnak, akárcsak a Facebook-csoportról, de reklámfilmek alig akadnak. Pedig. Hogy mit veszítenek, azt jól illusztrálja a görög Holy Mustache Vintage bolt nemzetközi koprodukcióban készült, elképesztően látványos reklámfilmje. A boltvezető eleve figyelemre méltó arc, szó szerint, ilyen tekintélyt parancsoló szőrzetet a 300 Leonidasa óta nem láttunk, naná, hogy ő játssza a főszerepet is, plusz két modell, Kassandra Powell és Luna. A rendező-operatőr a kellően bolond Daphne Samaras, a zenét pedig a magyar Uptown Felaz készítette kifejezetten az ő kedvükért. A koncepció egyszerű: mátrixosan pörgő kamerán át látjuk Mustache-ot, amint képkockáról képkockára más ruhát visel, így másfél perc alatt nagyjából fel is vonultatja a teljes választékot. A stop-motion technológia elég borsos áron ilyen vicces: nyilván hetek munkája fekszik csak a felvételben.

Tökös cica és társai

8380

Kevés nő tud ellenállni az ékszereknek. Vagy tévednék? Minden tiszteletem a puritán csajoké.  Napjainkban azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a feltűnő nyakláncok, medálok. A vintage őrület nem ismer határokat, sokakat levesz a lábáról egy –egy cuki darab.

Az ékszerkészítők a Biedermeiert is újraélesztik. Egyre több kamea jön velünk szembe az utcán, különböző korú és stílusú hölgyek nyakában.

olvass tovább

„Csak egy létezik belőlük”

9132

Az Ómama Pest és Buda egyik legeredetibb üzlete. Nevének patinája ellenállhatatlan csáberővel bír. Ki ne szeretne elmerülni a hajdani nagyvilági dédike ékszeres dobozkájában, ruhatárának decens darabjai között kutatni. Kevesünknek adatik igazi nagyvilági nő felmenője, hiánypótlásra vigaszként ott az Ómama. Amikor elegünk van a nagy bevásárlóközpontok tucat trendjeiből, a karácsonyi közelharcból, felüdülésképpen nyomás az Ómama. Belépünk és megcsap minket a valamikori párizsi, pesti, bécsi úrinők illata. Szédítő miliő, amihez páratlan idegenvezetés jár a néhai budoárok rejtelmeibe.

Ízelítőül ajánljuk beszélgetésünket Szeri Ákos művészettörténésszel, az Ómama lelkével.olvass tovább