vilmos herceg

Kate Middleton nagy napja

7036

Amióta kiderült, hogy Vilmos herceg nősül, a hír lázban tartja az egész médiát. És ahogy az lenni szokott egy ilyen esemény esetében, a pár eljegyzése óta már mindenki arról találgat, vajon az ifjú ara milyen – de leginkább kinek – a ruhájában fogja kimondani a boldogító igent.

A menyasszonyi ruhát olyannyira nagy érdeklődés övezi, hogy már fogadásokat is tesznek arra, vajon melyik dizájner álmodhatja meg a walesi hercegnő ruháját. És ez nem vicc. A szerencsejáték a divat iránt érdeklődőket sem kerülheti el, a fogadóirodák várják a téteket a jelöltekre. Igen esélyesnek tartják egyébként azt a couture tervező Bruce Oldfieldet, aki annak idején a néhai Lady Diana menyasszonyi ruháját is megálmodta. Bruce Oldfield neve azonban nemcsak a brit királyi família számára lehet fontos és felejthetetlen, mert a neves divattervező kreált már ruhát Barbra Streisandnak, Catherine Zeta-Jonesnak, Siena Millernek, Jerry Hallnak és még sorolhatnák a hírességeket, akik viselhették valamely kreációját.

Bruce Oldfield 2010-es kollekciójából

Az esküvői ruha, amelyet Kate választani fog, már most történelem. Április 29-ig azonban van még bőven idő, hogy ne hagyja nyugodni a lelkes briteket és divatőrülteket sem a kérdés. Habár Bruce Oldfield egyelőre első helyen áll a tippelők listáján, némi bizonytalanságra ad okot, hogy a menyasszony, Kate nem rajong túlzottan a klasszikus habos, mesebeli, abroncsos ruhakölteményekért. Sokkal inkább választana Vilmos szerelme egy letisztult, szolidan elegáns és visszafogott darabot – már ha egyáltalán ő választ majd és nem a királyi család hagyományai döntenek.

Forrás: StyleCaster.com,  fotó: StyleJunkee, StyleCaster.com

Királylányból hercegné

7562

Tündéri ez a kislány, nem? Mint egy igazi királylány, pedig valójában nem folyik kék vér az ereiben. Gazdag vállalkozók gyereke, akiknek valószínűleg eszükbe sem jutott, hogy lányuk tizenketted-unokatestvéréhez, Vilmos herceghez megy hozzá.

Kate Middleton 29 és 3 évesen

2001-ben minden adott volt, hogy Vilmosnak megakadjon a szeme csinos egyetemista társán. Amikor megismerkedtek, Kate egy ledér, hálóingnek is beillő, áttetsző ruhát viselt, amelyet nemrég 78 ezer fontért árvereztek el. Hiába a nagy szerelem, az esküvő híre csak nem akart befutni, az angoloknak majdnem tíz évig kellett várniuk, hogy kiderüljön, kinek kell felvennie a versenyt Lady Di szellemével. A szakértők szerint (mert a brit tudósok mellett ilyenkor ők is labdába rúgnak) Kate sokkal felkészültebb a családba való beilleszkedésre és a királyi esküvőre, mint Diana hercegnő volt. A tíz év várakozás tehát ebben az esetben az ő malmára hajtja a vizet, hiszen nemcsak nyolc évvel idősebb, mint Lady Diana volt az esküvőn, hanem diplomája, állása is van, ráadásul  Vilmossal túl vannak a kritikus hetedik éven is.

Kate és Vilmos kacatjai

7739

A eljegyzéstől számítva egészen a mai napig nemcsak Londonban, hanem az egész világon minden Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője körül forgott – és forog még ma is. Az esküvőről szóló bulvárcikkekhez hasonló mennyiségben tűntek fel esküvőturistákat megcélzó ingyombingyomok, csecsebecsék, szuvenírek és dresbák – ez egy vidéki szó a porfogó apróságokra. Ezek közös tulajdonságai, hogy hozzájárulnak ahhoz a 160 milliárd forintnyi bevételhez, amit a királyi esküvő körüli felhajtás termel ki. A másik, hogy az esküvő napjáig fel lehet velük vágni, az esküvő napján még menők, de mire a pár nászútra indul, többségük fölösleges kacattá válik.  Hogy miről is beszélünk pontosan? Megmutatjuk!

olvass tovább

Királyi menü

7742

Kate és Vilmos esküvőjét páratlan érdeklődés övezi, és már most kikiáltották az évtized esküvőjének, sőt egyesek még azt is megkockáztatják, hogy ez lesz az évszázad násza. Hiába a kiemelt érdeklődés, még az esemény előtt néhány órával is homály borul számos részletre. A királyi család ugyanis szeret titkolózni, ezért több olyan momentum is van, amit nem hoznak nyilvánosságra. Ilyen például az, hogy mi kerül a királyi asztalra a nagy napon. Persze, amit nem tudunk, az sokkal érdekesebb, így már hónapok óta folyik a menüre vonatkozó találgatás.olvass tovább

Barbie és Ken a múlté!

8601

Úgy tűnik, a brit hercegi pár és a romantika fogalma mindörökre eggyé vált. Lassan egy év telt el az esküvőjük óta, de még mindig megdobogtatja a lakosság szívét, ha szóba kerül az esemény, és nemcsak a brit alattvalók vannak ezzel így. Sőt, most hogy közeleg az első házassági évfordulójuk, a William-Kate kultusz újabb hulláma várható. Ennek első jelei máris mutatkoznak: példának okáért Barbie baba formájában is bevonulnak a történelembe.

A hercegi babapár az első évforduló tiszteletére kerül forgalomba, vagyis áprilistól lehet hozzájutni mintegy száz fontért, de az igazán elszánt gyűjtők már most előrendelhetik. Mivel esküvői relikviáról van szó, mennyasszonyként és vőlegényként ábrázolja őket a gyártó, a lehető legpontosabban lemásolva a nagy napon viselt szettjüket. A királyi játékszert elsősorban felnőtt gyűjtőknek szánják.