videóklipp

Audiovizuális orgazmus

4530

Végre itt a várva várt videóklipp, a Placebo legújabb, Battle for the sun albumáról. A Never endig why-hoz készült klippet, nyugodt szívvel nevezhetjük kisfilmnek is, sőt talán még maga a mester, Tim Burton is megirigyelné ezt a képi világot. A rendező, Champagne Valentine nem fukarkodott a színes grafikákkal, így a végeredmény szemet gyönyörködtető lett. Szigorúan teljes képernyőn nézendő videó.

PLACEBO - The Never-Ending Why from PlaceboWorld on Vimeo.

Ezer fontos vaskalap

5216

Menthetetlen Diana hercegnő rajongó vagyok, ez ellen nincs mit tenni. Szájharapdálva olvastam életrajzi könyvében az összes Camilla Parker Bowles-ról szóló bejegyzést, sőt meg is könnyeztem, mikor a hercegnő bevallja, hogy a Károly herceggel való esküvője előestéjén bizonyosodott meg leendő férje viszonyáról. Bosszant minden, ami Camilláról szól, kezdve a kalapjain át a tipikus fagyos angol úrinő habitusáig. Bödőcs Tibor humorista fejezte ki a páros liezonját a legtalálóbban: "Hát normális ez a Károly herceg? A Gundelból kijárt a Tesco májkrémre." Igen, pontosan ezt történt.

Igaz történet alapján

Megszokhattuk már, hogy a királyok, hercegek állam- és kormányfők feleségei csupa-csupa nemes ügy érdekében emelik fel a hangjukat. Naná, hogy ezt teszik, hiszen a tanácsadók ötletei alapján cselekszenek és kinek ne lágyulna el a szíve egy beteg gyerekeket látogató first lady láttán. Legutóbb Camilla is hallatta a hangját, így most kivételesen nem bizarr kalapkölteményei miatt hangos tőle a sajtó: Károly herceg hitvese nemtetszését fejezte ki a modern videóklippekkel kapcsolatban, mert szerinte ezek a zenés filmecskék túl sok erőszakot, brutalitást, trágárságot közvetítenek, a nők módszeres megalázásáról nem is beszélve. Saját tapasztalataim szerint Camilla csupán tizenhárom évet késett eme okfejtésével, hiszen emlékeim szerint pontosan ennyi évvel ezelőtt definiáltam a rap szót az akkori osztályfőnökömnek. A fogalom magyarázatának szerves részét képezték eme zenei stílus durvaságát kihangsúlyozó jelzők, jóllehet a történtekkor mindössze kilencéves voltam.olvass tovább