vichy

Második bőr, de mennyiért?

4527

Egy jó alapozó nem felesleges rétegként feszül arcunkon, hanem mint második bőr: szépen simul, könnyen kenhető, nem csomósodik, a nap végére sem csúszik el. Mindenki a tökéletes terméket keresi, közben pedig kipróbál egy csomó kencét, ami nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, így a "még jó lesz valamire" neszesszerben landolnak a feleslegessé vélt tubusok és tégelyek. A többi dekorkozmetikummal ellentétben az alapozók többsége nem olcsó, így duplán sajnálkozhatunk, mikor legújabb csodakencénk csalódást okoz. A következőkben öt olyan terméket vizsgálunk, amiket már kipróbáltunk, így nyugodt szívvel mondhatjuk el a tapasztalatinkat. Olcsótól a drágáig, jótól a tökéletesig.

Maybelline, Affinitone

Ezt a márkát ugye mindenki ismeri, hiszen a drogériák többségében ott figyel a Maybelline sminkállvány, ahol érdemes elidőzni egy kicsit. Az Affinitone nem a legújabb Maybelline alapozó, mégis kiérdemelte, hogy felvegyük az ötös listára, hiszen rendelkezik minden tulajdonsággal, amit elvárunk egy olcsó példánytól. A világos bőrűek sajnos még mindig hátrányban vannak, ha alapozó vásárlásról van szó, hiszen a termékek többsége sötétebb tónusú bőrre készült, holott tudjuk, hogy alapozóból inkább világosat illik viselni, sötétebbet semmiképp. Ezzel ellentétben az Affinitone legvilágosabb light sunbeige árnyalata még a hófehér bőrhöz is szépen illeszkedik. Minden bizonnyal nem spórolták ki a pigmenteket a textúrából, hiszen a termék tökéletesen fed, semmi szükség több réteget felpakolni a makulátlan eredményhez. Igazán folyékony állagú, így könnyen eldolgozhatjuk szivacs vagy ecset nélkül, bár mint már megtanultuk, az igazán profi végtermékhez nem mellőzhetjük az alapozóecsetet. Hogy mennyire tartós? Pont annyira, mint egy ezerötszáz forintos termék. Némi rájavítással egész nap tökéletesen fed, így búcsút inthetünk a piros foltoknak, és minden másnak, amit inkább eltakarnánk.olvass tovább

Van hajam!

4924

Idén nyár elején elkezdett hullani a hajam. Nem is kicsit: beletúrtam, és az ujjközeim csak úgy feketéllettek a hajszálaimtól. A hajammal amúgy is tele van a hócipőm, mivel a fele teljesen fehér, meg a pikkelysömör miatt elég sokszor sebes a fejbőröm, már csak pont az hiányzik, hogy kiritkuljon! Vártam, hogy majd elmúlik, kicsit csökkent, közben rájöttem, hogy hajfestéket is váltottam, amiatt is hullhat, főleg, hogy fekete hajfestékről van szó - attól állítólag sokaknak ritkul a hajzatuk. Eltelt két hónap, visszaálltam a régi, bevált festékre, mintha a hajszálaim elvesztése is ritkult volna, de vele együtt a séróm dússága is. Ekkor találtam egy Vichy szérumot, ami a gyógyszertáras nő szerint a legjobb, amivel valaha találkozott - lesz megint dús hajam és nem hullajtom a szőrömet. Persze, hogy hiteles volt a fehér köpenyében,  így megvettem a cuccot. Ahogy elhagytam a gyógyszertárat, elkezdtem hangosan szidni magam, hogy miként lehettem akkora marha, hogy több ezret kiadtam egy olyan dologra, amiről azt sem tudom, hogy jó-e?! Ráadásként még az is elkezdett bosszantani, hogy minden gyógyszertárban, ahol forgalmaznak Vichy termékeket, hozzá lehet jutni a teszterekhez, tehát akár ki is próbálhattam volna!

Amint hazaértem, már olvastam is a használati utasítást, megmostam a hajam, megtöröltem, fújtam, szárítottam, csodálkoztam. Mivel szérumról volt szó, arra számítottam, hogy ragadni fog a hajam, de legalábbis masszívan lelapul majd. Ehhez képest nagyon friss, jó illatú és lágy állagú lett a használat és a szárítás után, tehát elnevezés ide, előítéletek oda, jó az állaga, textúrája, könnyű használni. Persze senki ne gondolja, hogy egyszeri használat után valami csodát éreztem (olyan csak a Tévé Shopban van). A csomagoláson az áll, hogy minimum hat hétig kell fújkálni vele a fejbőrt, a hajat, mire valami látványos változás beindul. Lássuk addig mi van benne, és miért! A harmincöt évnél fiatalabb nők 46%-a szenved hajhullástól. A  hosszú vagy középhosszú hajú nők 78%-a küzd a hajtöredezés problémájától. Azon nők 86%-ánál, akik hajhullástól szenvednek, jelen van a hajtöredezés tünete is, tehát leginkább ez az a két dolog, ami a hajzat elvékonyodását okozza, illetve ritkává teszi a hajunkat. A VICHY DERCOS AMINACTIF™ feltöltő széruma hajhullás és hajtöredezés ellen is jó. Rostképződést segítők, antioxidánsok, aminosavak figyelnek benne, amelyek mind szabadalmaztatott összetevők.

Na, de nincs annál hitelesebb teszt, ha mi magunk próbáljuk ki a terméket. Megtettem, becsületesen használtam hat hétig, és tele lett a fejem hajjal! Persze én ezt eleinte nem láttam, így megkértem a pasimat, hogy vizsgálja már meg alaposan a fejemet. Nem hittem el, de azt mondta, hogy vannak olyan hajhagymák, amikből három szál is kijön! Fantasztikus, azt leszámítva, hogy a rengeteg "babahajszál" miatt kicsit kócos vagyok. Megnyugtató, hogy végül happy enddel zárult a hirtelen vezérelt ötlettől jött vásárlási lázam. A pumpás szérum ára kicsit, borsos, viszont hat hétig bőven elég volt, ső még félig van szerintem. Ja, 8859 forint.

A rózsa veleje

5058

Nemcsak kellemes illatú virág, de kiváló kozmetikum alapanyag is, mi ez? Igen, a rózsa. Senki ne ijedjen meg, korántsem a tömény szagú, Lengyelországból importált rózsaolajról lesz szó, amitől minden jóízlésű ember lefordult a székről. A Vichy legújabb, Essentielles termékcsaládját mutatjuk most be nektek, ami nemcsak tisztít és táplál, de még az ára is barátságos.

A szépség rovat cikkei kapcsán gyakran szó éri a ház elejét, miszerint a termékek többsége a megfizethetetlen kategóriába tartozik. Akinek nincs kerete havonta sok tízezret kiadni kozmetikumokra, az most igazán örülhet, hiszen ma már nem kell alkut kötni a minőség és az ár között. A patikákban kapható arcápolók abban különböznek a drogériában árusított termékektől, hogy nagyobb körültekintéssel, több előzetes kutatás alapján készülnek. A Vichy is egy ilyen márka, azonban eddig nem mindenki engedhette meg magának, hogy ezekkel a termálvízzel felturbózott termékekkel szépüljön. Az Essentielles termékek fő vonzóereje a rózsakivonat és az eredeti Vichy minőség fúziója, ami széles termékskálájával a főbb bőrtípusok igényeit elégíti ki. Az arctisztítót és a kombinált bőrre kifejlesztett krémet teszteltük.olvass tovább

Életben vagy

5909

Legelvetemültebb számításaink szerint fél éve tél van. Érthető, hogy azok számára akik nem kifejezetten kedvelik a telet, az elmúlt hat hónap várakozásból állt. Ha minden jól megy, már csak napok választanak el minket az igazi tavasztól, mondhatjuk, hogy vesszőfutásunk a hideggel immáron hosszú hónapokra véget ér. Ezek voltak a jó hírek, most jöjjenek a rosszak. Mindannyian tapasztaljuk magunkon a hideg hatását, ami többnyire száraz, húzódó arcbőrünkön, hasonlóan "finom" állapotú kézfejünkön mutatkozik, hiszen táplálásért ordító testünk az, ami a tél végeztével ápolásra szorul. Rendben, de hol kezdjünk neki, és ami még ennél is fontosabb: milyen termékekkel és trükkökkel felvértezve érdemes nekilátni a nagygenerálnak, melynek végén jóleső nyugodtsággal és elégedettséggel konstatáljuk: Életben vagyunk!?

Mielőtt nekilátnánk az állapotfelmérésnek, válasszuk szét a test- és arcápolást, hiszen ez a két terület különböző renoválást igényel. Mint ahogy egyik kommentelőnk is megfogalmazta a napokban, ha egy kozmetikumon azt olvassuk, hogy egyaránt arc- és testápoló, jobban tesszük, ha olyan gyorsasággal visszahelyezzük a polcra, mint ahogyan levettük. Miután feltérképeztük fáradt testünk legfáradtabb porcikáit, el is kezdhetjük az alapos tatarozást. Mi az alábbi a termékeket ajánljuk a kivirágzáshoz.

Nyák, nyák, csiganyák

A cotcoton valaha olvasott legbizarrabb kozmetikumról lesz most szó. Bizarr, bizarr, de lényegében csak saját undorunkat és buta prekoncepciónkat kell levetkőznünk. Képzeljünk el egy luxus biofarmot, ahol száz és száz pettyes éticsigát nevelgetnek, míg végül a csiguszok a keleti kényelmet az utolsó cseppig kiélvezve, sok-sok lecsepegtetett nyákkal hálálják meg a törődést. Ami nekünk egy Bükkben fekvő hotel resort and spa, az az éticsigáknak bizonyára a spanyol Armonia kozmetikai márka gondozásában működő biofarm, ahol beszerzik a csiganyákot, majd később különböző krémekbe vegyítik, méghozzá igen magas koncentrációban. Igen, jól értitek: amit a hálókon grasszáló csiguszok maguk után hagynak, azt mi magunkra kenjük. Hogy miért? Hát, azért mert több áldásos hatása is van ennek a természetes nyálkának, nevezetesen ráncfeltöltő, pigmentcsökkentő és hidratáló hatású. Oké, ezekből kettőt elvileg minden valamirevaló krém képes produkálni, de mi a helyzet a pigmentfoltokkal?

A sikertörténet nem egy laboratóriumban kezdődött, hanem azokban a falvakban, melyekben a serény munkások puszta kezükkel szelektálták a csigákat, majd meghökkentő dolgot tapasztaltak. Ügyesebb kezükön - vagyis azon, amelyik többet érintkezett csigákkal - elhalványultak a pigmentfoltok, sőt a bőr simább és feszesebb volt. Ez persze a szorgos kezű munkások és a márka hazai forgalmazója, a Naturelle Kozmetikai Kft verziója, de hogy mi a saját verziónk? Hát, konkrétan csiganyákosítottuk a cotcot szigetet.

Kézkrém, testápoló és szemránckrém, csordultig tele csiganyákkal várta, hogy magunkra kenjünk. Megtettük, sőt a kézkrém szerkesztőségi kedvenc lett (bár Zsófi ma reggeli háromnegyed órás mosogatását a vállalati konyhában nem vészelte át), olyannyira, hogy még az accountosok is nálunk kuncsorognak némi hidratálásért. Lényegében olyan, mint bármely más kézkrém, viszont ebből is mint minden jobb termékből, elég csak keveset felkennünk. Beszívódási ideje nem túl gyors, viszont kellemes réteget képez a bőrön, ami nem hátráltat abban, hogy bármihez bátran hozzáérjünk, hiszen nem hagy zsíros nyomot. A testápolóval hasonló a helyzet, bár az illatában én érezni véltem némi csiga esszenciát, de az is lehet, hogy csak nem hagyott nyugodni a tény, hogy mit kenek magamra. Ez viszont nagyon gyorsan beszívódik, és tényleg puha lesz tőle a bőr - persze csak akkor lesz igazán maradandó a hatás, ha naponta krémezünk. Kétségtelen, hogy a szemránckrém által elért eredmények izgattak minket a legjobban, hogy vajon mi történik ha csiganyákot kenünk a ráncokra. Látható eredményekkel zártuk a kísérletezés, sőt megtudtuk, hogy a zselészerű krémmel nagyon könnyű bánni, továbbá bátran felvihetjük a hidratálókrém alá us. Egy valamivel vigyázzunk: ne dörzsöljük a bőrünket, mert a szérum be nem szívódott része cafatokban távozik az arcunkról! Összegezzünk: ráncos, pigmentfoltos és száraz bőrre ideális választás a parabénmentes Naturelle termékcsalád, csak az amúgy teljesen felesleges undort kell elfelejtenünk.

Hol? Patikában és bioboltban.
Mennyiért? Szemránckrém: 3800 Ft, Testápoló: 6800 Ft, Kézkrém: 5600 Ftolvass tovább