valentino

Rózsaforma

1529

Valentino új táskája elkábított. A csigavonalban kialakuló kokárdaminta, vagy rózsa, kinek melyik tetszik, igazán buja. A kedvencem, hogy kis pántja is van és nagy kantárja is, így kézben és vállon is cipelhetem. Emlékeztet YSL Nadja Rose kiegészítőire, de hát istenem, Yves Saint Laurent meghatározó és ihletet adó volt. Ez a Valentino táska luxus persze, ára közel félmillió forint. Viszont olyan puha bőrből készült, mint a vaj. Ha egy ilyen táskával közlekedhetnék... ó, varrja meg nekem valaki! 

Fodros és praktikus

7000

Úgy tűnik, a H&M több sikeres kollaborációja után már más utcai ruhadarabokkal kereskedő üzletlánc is beáll a sorba. A sikeresnek mondható Lanvin és H&M együttműködés után akkor sem kell elkeserednünk, ha nem jutottunk volna hozzá álmaink ruhadarabjához a kollekcióból. A következő kollaboráló tervező, aki hasonlóan fidres-fodros, romantikus ruhakölteményeiről ismert, Valentino. Ő viszont a Gap számára tervezett.

Bár a koncepció hasonló – eljuttatni dizájner-darabokat minél szélesebb vásárlókörhöz –, ez esetben mégsem Valentino-estélyikre kell majd számítanunk alacsonyabb áron. Sokkal inkább olyan darabokkal rukkolnak elő, ami a hétköznapokon viselhető és praktikus, anyagát tekintve is elsősorban nehezebb, például gyapjú felhasználásával készül. A könnyen hordhatóság a kollekció színeiben is visszatükröződik, hiszen romantikus rózsaszín és púderszínek helyett a khaki, a zöld és a barna árnyalataiban tündökölnek ezek a kreációk. A romantikus vonalat a jellegzetes és Valentino védjegyévé vált fodrok és masnik csempészik a különböző ruhadarabokba.

A hétdarabos kollekcióban lesz például egy kabát, amely három különböző fazonban kapható majd: egy hosszabb, több rétegben fodrozott, egy rövid dzsekiszerű és egy egész hosszú, kevesebb fodorral díszített változatban. Emellett szoknyákat, nadrágokat és bolerókat, de még óriási masnival feldobott pólót is vásárolhatunk Valentinótól a Gap üzletekben.

A Valentino-Gap-ruhák november 27-től kaphatók Európa néhány üzletében, Londonban, Párizsban és Milánóban. Valószínűleg hasonló őrületre lehet majd számítani, mint a H&M boltjaiban, mivel ez a kollekció is limitált számban érhető csak el.

Forrás és további fotók: Fashionising.com