valentin-nap

Kötelező kufirc

7295

Már egy hónap sincs hátra, és elérkezik február 14., amikor rózsaszín szívecskék árasztják el a virágosstandokat, de még az  ábécék pénztárait is. Szívecskés fényképkeret, szívecskét szorongató kedves plüssmackók, vörös rózsa, kupidók, giccs-giccs hátán. Na, meg azok a piros csipkecsodák, amik ott lógnak minden valamirevaló fehérneműbolt ajtajában. Pont ezek adják ennek a cikknek is a kiindulópontját.

Ahogyan a nagy átlag szerint nem igazán szerelmes az a férfi, aki ezen a napon nem ad kedvesének legalább egy tucat vérvörös rózsát, valami ékszert vagy apró csecsebecsét, és nem viszi el vacsizni, úgy nem igazi szerető az a nő sem, aki mindezek után nem csábítja el harisnyatartóban kedvesét... Hogy már az előre betanult sztriptízről ne is beszéljünk, hiszen ebből sincs hiány: a neves rúdtánciskolák már bevett gyakorlatként hirdetik meg gyorstalpalóikat a szerelmesek ünnepe előtti hónapokban. A fehérneműüzletekbe pedig kiteszik a (feltételezzük, hogy a Mikulás-szezon után megmaradt, fehér pamacsoktól megfosztott) piros csipkekölteményeket. Az ezeket reklámozó plakátok pedig mindenkinek azt sugallják: te is ilyen szexi leszel, mint a képen látható modell/a te csajod is ilyen szexi lesz, mint ez a szupermodell – feltéve, ha megveszed az adott darabot.

Fotó: Flickr, Photosynthesisedolvass tovább

Ess szerelembe Miu Miu-val!

7327

Akár szeretjük, akár ellenezzük és utáljuk, attól még tény, hogy közeleg a Bálint-nap. A  Miu Miu a szerelmesek napjára olyan külön kollekcióval készült, amely biztosan megdobogtatja a Valentin-nap ellen voksoló divatimádók szívét legalább annyira, ahogy a mellette állókét is.

A Miu Miu V-Day Collection olyan különleges kiegészítőkből áll, mint kézitáskák, kis retikülök, tárcák, hajpántok, ékszerek vagy akár iPad-tartók. A szokásos szívecskés díszítés helyett azonban mást választottak. A kollekció egyik alapszínén kívül – ami a vörös – más nem utal direkt módon a szerelmes hangulatra. Szerencsére. Ugyanakkor nagyon bájos, nőcis darabokat sikerült alkotni: a fodor és a masni a két fő motívum. A már említett vörös mellett a púderrózsaszín és a kék színek találhatók meg a palettán. Így akik a túlságosan romantikus hatást kerülni szeretnék, ez utóbbiból válogathatnak. De születtek a királylányos, rózsaszín álomnak teljesen ellentmondó extravagáns darabok is a vörös, a kék és a pink kombinációiból.

Alapanyagként mindegyikhez nagyon izgalmas lakkbőrt használtak fel. Ha a fodor túl sok, akkor pedig még mindig lehet csemegézni a feltűnő, élénk színű fülbevalók, láncok és hajpántok közül. Különlegességük az óriási méretű virágdísz. Hasonló virággal díszített kulcstartók is találhatóak a kollekció darabjai között.

A kollekció további darabjai a galériában!

Forrás: Fashionologie.com,  fotók: Stylecaster.com

Valentin-nap, mi így szeretünk!

8590

Az utóbbi napok vitáit és eszmecseréit alapul véve bátran kijelenthetjük, hogy a Valentin-napról mindenkinek rendkívül határozott véleménye van, és ki is áll mellette. Van, aki szerint a világ legromantikusabb ünnepe, mások szerint Amerika majmolás az egész, és legalább ilyen erős az a tábor mely azt hangoztatja, hogy kiváló alkalom ez a nap a virágosoknak és az ajándékboltosoknak, hogy némi extraprofitra tegyenek szert a holtszezonban. Ezeken a vitákon felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy tiszta vizet öntünk a pohárba: útjára bocsátottunk egy online kérdőívet, hogy megtudakoljuk, hogy is álltok a Valentin-nappal. Ezúton köszönjük mindenkinek a válaszadást.olvass tovább

Szerelmes dal 2.0

8591

Valentin-nap környékén hasonló helyzet áll elő zenei fronton, mint karácsonykor: előkerülnek az unásig ismételt, közhelyes dalok, melyek a szerelem mindent legyőző erejét és más paneleket variálnak igencsak kiszámítható módon. Ilyenkor ugyanis illik előhúzni a lágyabbik énünket és illik ilyesmit hallgatni, merthogy szerelmesek vagyunk, esetleg akarunk lenni. Nem tagadjuk, jó is az néha, de azt sem szabad elfelejteni, hogy ezeknél sokkal eredetibb (és viccesebb) gondolatok is születtek már a témában. Íme, a B verzió szigorúan szubjektív alapon!olvass tovább

Valentin-nap az aluljáróban

8592

Ha már úgysem vagytok különösebben a Valentin-nap ellen - legalábbis ez derült ki a felmérésből, szóval mossuk kezeinket -, nyugodt szívvel engedjük útjára a Cotcot tematikus különszámát. Ahelyett azonban, hogy negédes virtuális valóságba hajszolnánk benneteket tuti tippekkel és a "párod", illetve "kedvesed" szó az indokoltnál hatszor gyakoribb használatával, inkább ereszkedjünk le a földre, sőt az alá.

Tényfeltáró üzemmódban ellátogattunk a szegény ember plázájába, azaz a Nyugati téri aluljáróba, ahol egyébként is egymás érik az árusok, most ráadásul mindegyikük büszkén domborítja a lakossági giccset. Még a hardrock- és metálszakbolt is képes volt előrukkolni egy-két macival és vicces hajpánttal, de ami a fehérnemű- és ajándékboltokban folyik, arra nincs szó. A maga nemében tulajdonképpen gyönyörű az egész: olcsó és szórakoztató cuccok, amelyek egy pillanatra sem szeretnének többnek látszani, mint amik. Legalábbis ezt mondogatjuk magunknak, amikor eszünkbe jut, hogy majdnem megvettük a szexinek szánt nővérkejelmezt.

Ne is szaporítsuk a szót, irány a galéria: íme a magyar piac leggiccsesebb izéi! (Fotók: Neményi Márton)