védekezés

Vedd fel a kesztyűt!

2687

A mai felszabadult szexuális életet is felelősségteljesen kell kezelni, ezért semmilyen helyzetben nem lehet elhanyagolni a védekezést, hiszen így minimálisra csökkenthetjük a szex veszélyforrásait és az együttléttel járó kockázatot.

Testnedvek

Fontos, hogy a testnedvek, elsősorban a vér, a sperma, a menstruációs váladék, a hüvelyváladék lehetnek azok a közvetítő anyagok, amelyek szex közben valamilyen vírust az egyik szervezetből a másikba juttathatnak. Biztonságos szex során ezek véráramba jutását igyekszünk megakadályozni. Különösképpen akkor kell odafigyelnünk az alapos védekezésre, ha HIV-fertőzöttel kerülünk össze, esetleg mi magunk váltunk fertőzötté, de ugyanilyen fontos a többi szexuális úton terjedő betegség megelőzése, mint amilyen a méhnyakrákot okozó HPV vagy az alattomos chlamydia. Fontos, hogy ha alkalmi szexben van részünk vagy új partnerünk van, minden lehetséges óvintézkedést betartsunk, ezáltal a továbbiakban is kiegyensúlyozott szexuális életet élhessünk.

Hagyományos szex

A vírus a spermán vagy a hüvelyváladékon keresztül adható át a partnernek hüvelyi közösülés esetén, ha a testnedvek valamilyen sérülés miatt a véráramba kerülnek. A hüvelyhám  könnyen sérül, sokszor alakulnak ki rajta apróbb sebek segédeszközök, de akár egy nem megfelelően levágott köröm hatására is.olvass tovább

A pápa meg minden

3685

Ezt meg nézzétek meg. Tudjátok, a pápa, meg minden.

Köszi, Shivamantra!

Melyik diktátorral csinálnád?

4068

Egy kínai kondomgyártó cég igazán ötletes reklámkampányba kezdett. Az általuk gyártott óvszerekre egy-egy hírhedt diktátor, tömeggyilkos vagy valamilyen kellőképpen népszerűtlen figura portréja került, a szlogen pedig valahogyan így hangzik: "Számos tragédiát könnyen elkerülhettünk volna!" Igazán eredeti, és elgondolkodtató, tehát védekezz, hiszen ki tudja mikor pottyan ki belőled egy kis Hitler! A reklám kreatív, de vajon ízléses?