utazás

Sár, vér, pálinka

484

Utazás, pálinka, álmosság, pálinka, sár, vér, pálinka, zabálás, bél, munka, bűz, pálinka, zabálás, pálinka, fejfájás, utazás. Emígyen lehetne röviden összefoglalni egy disznóvágás rejtelmeit, de ennél természetesen sokkal többről van szó. Kétszáz kilométeres utazás után nagyon barátságos, tényleg őszinte vendéglátás vár rengeteg házipálinka kíséretében a helyi kocsmában, minek az udvara megegyezik a másnapi sertéskannibalizmus helyszínével. A disznó és az udvar sem sejti még, hogy mi lesz itt holnap, pláne, hogy budapesti ficsúrok érkeztek autentikus disznótortúrizmusra. Az este a nagy barátkozások, viccelődések és a mindenki által büszkén hozott saját készítésű pálinkák fogyasztásával telt, aztán valahogy egyből ki kellett kelni az ágyból, még sötétben.olvass tovább

Bőr és borda

516

Természet által ihletett minták jelentek meg a luxusbőrönd termékeken. A Samsonite Black Label kollekcióját nem más, mint Alexander McQueen tervezte. Ergonómikus formák, természetes ívek jellemzik a táskák felületét. Hol egy emberi bordasor formálódik ki, hol egy krokodil erőteljes bőrmintázata. A Samsonite közel száz éves története során nagy figyelmet fordított a minőségre, a funkció és a tartósság mellett a forma is hangsúlyos volt ez idő alatt. Ezekkel a jellemzőkkel párosult most McQueen romantikus, természetközeli iparművészete. Alexander az emberi mellkas védelmező erejéből vett ihletet, az a forma, ami megvédi belső szerveinket, meg kell, hogy védje a poggyászunkat is.

Sátor finnyásoknak

941

Nem szereted, hogy kosz van a sátorban: Hogy telemegy bogarakkal, fűszálakkal, s egyébként is beázik alulról, ha esik. Akkor akaszd föl!

Sztrájkoló utasok

1063

Eljutott hozzánk egy levél, ezt megmutatjuk, s érdekel, mit gondoltok.

A BUSZSZ 2008. április 21-én egész napos sztrájkot hirdet. A sztrájk keretében április 21-én 0:00 órától, 24:00 óráig a Budapesti Utasok Szakszervezetének tagsága (kb. 1.500.000 utazó) tiltakozásul a BKV dolgozóinak pénteki munkabeszüntetése miatt, térítésmentesen veszi igénybe a BKV járatait.

Hogyan?

Az utasok a hétfői sztrájk ideje alatt nem használják bérletüket, nem érvényesítik jegyüket és nem tesznek eleget a BKV dolgozói, illetve a BKV megbízásában álló biztonsági cégek munkatársai felszólításának. A BUSZSZ ezzel a sztrájkkal tiltakozik a BKV dolgozóinak a városi közlekedésben betöltött monopol helyzetével való visszaélése miatt.

Érvek

A BUSZSZ ismeri és elismeri a BKV nehéz helyzetét, de úgy gondolja a BKV dolgozóinak teljes körű pénteki sztrájkja nem a megfelelő lépés a bajok orvoslására. A pénteki sztrájk nagyobb kárt okoz Budapestnek és az ország gazdaságának mint amennyi hasznot hajt a BKV sztrájkoló dolgozóinak. Így a sztrájk gazdasági szükségszerűségének felvetése mellett, morális kérdések is felvetődnek. A BUSZSZ a szolidaritás elve és az egyenlő esélyek elve alapján, a hétfői utas sztrájkot egyben a BKV, az utazóközönség felé (a BUSZSZ tagsága) történő erkölcsi kárpótlásnak minősíti, így a sztrájkban résztvevő utazók megbüntetése, vagy hátrányos helyzetbe hozása ellen, minden fórumon tiltakozik.

Ismétlés

A BUSZSZ nem kíván visszaélni a BKV dolgozóihoz hasonló monopolhelyzetével, a hétfői sztrájkot egyszeri figyelemfelhívásnak tekinti. Minden olyan esetben azonban amikor a BKV dolgozói ismét sztrájkba lépnek, a BUSZSZ is megismétli saját akcióját.

Agárdi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

1124

Agárdon május elseje és negyedike között fesztivál lesz, mellyel a szervezők hagyományt akarnak teremteni. A rendezvényt Gárdony polgármestere és az Újságírók Szövetségének Turisztikai Szakosztálya együtt szervezi. A sajtótájékoztatón elmondták, hogy a Velencei-tavat a 9300 fő lakoson túl tízezrek keresik fel évente, akik szeretnek ott pihenni. Gárdony az Etyeki Borvidékhez tartozik, így nem véletlen a bor- és pálinkafesztivál sem. 

A rendezvényt programrengeteggel kínálják: ping-pong show, vadétel-főzőverseny, egész napos trófea-, természetfotó-kiállítás, kézműves kirakodó vásár, halászlé-főzőverseny, nyílt napok a pálinkafőzdében, utcabál, hazai és nemzetközi fúvószenészek és táncosok bemutatója, gyermek- és ifjúsági programok, utcaszínház és mesebolt, sportbemutató, hal, vad, pálinkapavilon, kertészeti kiállítás és ha kimaradt valami, az is biztosan lesz ott. Mi szeretjük az ilyeneket, azért mondjuk. Meg mert napos hétvégéink vannak, s itt az ideje kimozdulni.