unesco

Add tovább! interjú

7050

Újraélesztjük, de új koncepciót adunk az előző szcénában nagy sikerű „Add tovább!” interjúnak. Nem a szerkesztőség tagjait faggatjuk – hamar ki is fulladna a sorozat , helyette érdekes foglalkozást űző embereket szeretnénk bemutatni. Az ő fantáziájukra bízzuk, hogy kitől mit kérdeznek. Elsőnek mi választottunk.

Sándor Katalin 29 éves kutatónő, aki idén megkapta a L’Oréal és az UNESCO közös kutatói ösztöndíját, a Nőkért és a Tudományért díjat. A Magyarországon nyolc éve hirdetett kutatói ösztöndíjprogramra olyan nők jelentkezhetnek, akik tudományos munkájukkal az élet- vagy az anyagtudományok valamely részterületének feltárásán fáradoznak. Sándor Katalin a gyulladás és a fájdalomcsillapítás új terápiás lehetőségeit kutatja kiváló eredménnyel. A kutatónő jelenleg Stockholmban él, ezért e-mailben kérdeztük. Az első kérdést a L’Oréal PR menedzsere, Sasvári Tünde tette fel neki, a többit mi követtük el.

Mi kell ahhoz, hogy ilyen fiatalon minden téren sikeres legyen az ember, úgy a magánéletben, mint a szakmai előmenetelben? Gének, szorgalom, szerencse?
A siker összetett és relatív fogalom. Szakmailag nagyon sokat számít a kitartás és eltökéltség, ha valami nem megy, akkor sem adom fel, akkor sem csüggedek, hanem erőt merítek belőle. Ha jó úton járok, az lendületet ad, még nagyobb erőbedobással csinálom tovább a dolgom, ez pedig egyfajta megszállottság. Mindehhez persze óriási és jól időzített szerencsére is szükség van.

Sándor Katalin A Nőkért és a Tudományért díjátadóján (fotó: L'Oréal)olvass tovább