ukrajna

"Gondolkodás nélkül vállalnám!"

5166

Eltelt egy év a saját szalagavatóm óta. A minap azonban visszatértünk a barátaimmal a volt iskolánkba, hogy meglessük hogy táncolnak a „kisebbek”. Sokan eljöttek, azonban néhány ember csak egy e-mailt tudott küldeni, hogy sajnos nem lesz még Magyarországon. A fél osztályom külföldre ment. Nem gondoltam, hogy ennyien teszik majd meg. Református gimibe jártam, és számunkra adott volt a lehetőség, hogy egy évre valahol külföldön vállaljunk munkát. A fizetés persze minimális, hiszen itt diakóniai évről, azaz önkéntes munkáról van szó. Egy barátnőm -volt osztálytársam- jelenleg is ilyen jellegű munkát végez, még körülbelül kilenc hónapig. Szerencsére Hilda haza tudott jönni a szalagavatóra, így személyesen beszélgethettem vele a tapasztalatiról.

Hol is vagy pontosan?
Ukrajnában, pontosabban Kárpátalja, Ungvári járás és Szürte cigány iskoláiban.

Milyen céllal mentél ki?
Célom csupán csak annyi volt, hogy segítsek annak, aki ezt képes befogadni. Tudtam, hogy Kárpátalján sokan szorulnak segítségre, s ezért választottam ezt a területet. Külön örömömre szolgált, hogy gyerekekkel foglalkozhatom.

Mi a feladatod?
Főleg a napköziben segítek, de volt már példa arra is, hogy tanítanom kellett, s remélem lesz is. Vasárnapi iskolát tartok egy másik (dán) önkéntessel és különféle korrepetációkat, meseolvasásokat, mindent amire csak kaphatók a gyerkőcök.

Milyen a kapcsolatod a gyerekekkel?
Én nagyon szeretem őket! Kis csibészek, de imádnivalóak. Ahogy észrevettem nekik sincs kifogásuk ellenem. Örülnek ha velük vagyok és én is szintúgy! olvass tovább

Barbie él!

8767

Alapvetően szkeptikus természet vagyok. Nehezen hiszek el dolgokat, de elképzelni azért sok mindent el tudok. Így érzek Valeria Lukyanovával kapcsolatban is, el tudom képzelni, hogy valóban létezik, mégis nehezemre esik hinni benne.

olvass tovább

Vad-kelet maraton

8873

Az Asia Race első etapja borzalmasan hosszú. Rajt: július 14., Nyíregyháza, a cél Donetsk (Ukrajna keleti csücske). A táv a versenykiírás szerint több mint kétezer kilométer, a lányok három napon keresztül felváltva vezettek és aludtak. Számos technikai malőr és buktató ellenére a terepes csajok, kalandos körülmények között időben célba értek.olvass tovább