ufo

Eljönnek értünk?

7413

Valami közeledik a Föld felé. Pontosabban három valami. Az utóbbi napokban legalábbis futótűzként terjedt el a szörnyű hír a magyar bulvársajtóban: a világméretű és jól szervezett ufóvadász-közösség, a SETI három azonosítatlan, de határozottan mesterségesnek tűnő objektumot fedezett fel, amelyek a legnagyobb online csillagtérképen is láthatóak és amelyek határozottan minket vettek célba. A szervezet egyik vezetője, Craig Krasnov (mintha valami ötvenesévek-beli sci-fi-író lenne, nem?) közölte: bármik is ezek, több kilométer átmérőjűek, azaz, ha be találnának csapódni bolygónkba, alighanem azonnal megsemmisítenének minden életet.

A legjobbat még nem is mondtuk: úgy tűnik, 2012 decemberére érnek ide, és bármit is akarnak, azért elég sokatmondó, hogy éppen a maja világvégére időzítették érkezésüket. Így is, úgy is mind meghalunk tehát, kezdődhet a fosztogatás és az anarchia, az ufó- és világvége-hívők pedig elégedetten dőlhetnek hátra, hogy nemsokára az őrjöngő utcákon, kiégett autók tetején, fröcsögő nyállal terjesszék az igét egy Bibliával vagy egy Däniken-összessel a kezükben.

Pont, hogy nem

Némi hozzáfűznivalót azért eresszünk meg a fentiekhez hitetlen, szkeptikus élősködőként. A hír tavalyi, ami persze nem jelent semmit, láttunk már olyat, hogy a magyar sajtó némi bocsánatos csúszással veszi át a világot megrengető szenzációt, amely odakint valahogy már lecsengett, vagy talán észre sem vették. Az internet ufóhívő rétege természetesen hordozza a lángot és mindenkit, aki meg meri említeni, hogy ha létezik egyáltalán Craig Krasnov, semmi köze a SETI-hez, azt szorgalmasan megvádolja azzal, hogy a kormányzati összeesküvésnek falaz. A „szakember” elmélete szerint ugyanis a Föld felé száguldó furcsaságokról a NASA is tud, csak éppen hallgat, elkerülendő a káoszt.

olvass tovább

Nincs itt semmi látnivaló!

8684

Roswell egy unalmas kis porfészek volt Új –Mexikó egyik rég elfeledett sarkán, egészen 1947. július 2-ig: ekkor egy hatalmas zajjal becsapódó tárgy felrázta a falucskát szürke hétköznapjaiból. A légierő még aznap éjjel kivonult, a másnapi sajtó pedig címlapon hozta a sztorit, űrlényekkel és lezuhant csészealjjal.

Másnapra a légierő szóvivői meggondolták magukat, mégsem találtak űrhajót, sem földönkívülit, csupán egy meteorológiai léggömb ért csúnya véget. Ettől függetlenül Roswell valóságos zarándokhellyé nőtte ki magát, és elkezdődtek a találgatások. Ekkor született meg az 51-es körzet legendája is. Az USA hadseregének titkos kutatóbázisát szögesdróttal kerítették körbe, és még egy légy sem repülhetett keresztül rajta észrevétlenül.

Az Area 51 kb. 155 km² alapterületű föld, amelyen több kifutó, légi bázis és hangár is található. Egyes beszámolók szerint azonban sokkal érdekesebb az, amit a föld alá rejtettek. Hatalmas, amolyan Resident Evil-beli bunkerekről szólnak a mendemondák, amelyekben ufókat tárolnak és tanulmányoznak, a szerencsétlenséget szenvedett idegen lényeket boncolgatják, az időjárás befolyásolásán ügyködnek és szigorúan titkos energetikai fegyvereket tesztelnek. Egyszóval olyan disznóságokon törik a fejüket, amikről Spielberg és társai hat Oscárra esélyes filmeket forgathatnának (és forgatnak is rendszeresen).olvass tovább

Lehullott a lepel az ufonautáról!

9323

Tíz évvel ezelőtt egy aprócska, mindössze 15,24cm hosszúságú lény csontvázára bukkantak a chilei Atacama sivatagban. Egyből megindultak a találgatások – művi vetéléssel világra jött magzat, majom vagy netán egy ufonauta maradványai?
olvass tovább