tv

Hősnő a bálnákért

79

Hayden Panettiere, a Hősök című nagysikerű amerikai sorozat sebezhetetlen szépsége a bálnák megóvásáért küzdött Japánban. A pompomlány megpróbálta megszakítani a szokásos éves delfinvadászatot, mégpedig úgy, hogy szörfdeszkájával a vadászzónába ment. Bár terve megbukott, mert a halászok elállták az útját, mégis sikeresen felhívta a világ figyelmét - a médián keresztül persze - a delfinvadászat ellen.

A bulvársajtó tele volt Panettiere könnyes szemeivel és szexi, csuromvízes bikinis testével. A színésznő a következő mondattal összegezte érzelmeit: " Egy bébidelfin dugta ki a fejét a tengerből, szörnyű belegondolni, hogy már nincs köztünk..." - és sírt. Vajon a japánokat befolyásolja az amerikai lány tiltakozása? Talán annyira, mint amennyire az amerikaiakat az, hogy ha egy japán fiú - mondjuk a Hősök beli Ando - tiltakozna a brutális szarvasmarha gyilkolás ellen.

Meleg és biszexuális tévéikonok

178

Az Afterelton.com weboldalon közel százötven biszexuális és meleg tévés karakterből a nézők kiválasztották a legjobb huszonötöt. A televíziózás történetében 1970 óta léteznek homoszexuális és biszexuális karakterek.

A szavazásban az évek óta szereplő és a pár részben felbukkanó színészeket együtt versenyeztették, így történhetett meg, hogy a Melrose Place-ből jól ismert Matt (Doug Savant) és Waylon Smithers a Simpson családból is felkerült a listára.

Az első helyet Brian Kinney uralja nárcisztikus, soha meg nem szerezhető karakterével, az itthon is ismert Queer as Folk (Fiúk a klubból) című sorozatból. A második a nagyon feminim Jack a Will és Grace-ből, és a kis szöszi a harmadik, Justin, Brian kedvese szintén a Queer as Folkból.

Luxus az ágy alatt is

397

Lenyűgöznek a luxus ketyerék, de mi értelme az ágy alatt tartani a plazmatévét? Na nem porfogónak! Praktikus, ha a hálóban elrejtheted a tévét. Az alábbi videó bemutat egy olyan megoldást, ami közel négy millióba kerül, viszont nagyon okos. Ha nem nézed a tévét, csak megnyomsz egy gombot, és az máris bekúszik az ágyad alá, csak vigyázz, ha porszívózol, ne lökdösd, és a tejeskávét se borítsd rá reggelente, mikor kiesik a kezedből félálomban!

Maradj otthon, nézzél tévét!

7911

Ha tévénézésről van szó, naphosszat lehetne idézni a különböző kutatásokat pro és kontra, de leginkább kontra, hiszen szinte mindent kimutattak már a káros hatásairól, és néhány dolgot az előnyeiről. Nem vitatjuk, hogy a tévénézés sok szempontból káros lehet, főleg ha túlzásba visszük, és válogatás nélkül megnézünk mindenféle műsort, és halmozottan igaz mindez, ha gyerekekről van szó. Nem árt tehát az önmérséklet és a tudatosság, ha műsorfogyasztásról van szó. A dolog másik oldala viszont az, hogy ha akarjuk, ha nem, mindennapjaink részévé vált a tévé. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a néhány évvel ezelőtt készült felmérés, mely szerint az átlag magyar pontosan 333 percet tölt naponta a képernyő előtt. Még a hozzám hasonló gyenge matekosok is gyorsan utánagondolhatnak, hogy ez bizony majdnem hat óra. Precíz statisztikák ide vagy oda, ez bizony hihetetlenül hangzik. A másik figyelemre méltó kutatási eredmény, hogy a tévénézők kemény magja, vagyis azok, akik naponta négy óránál többet töltenek a képernyő bámulásával, sokkal megbízhatatlanabbnak és veszélyesebbnek ítélik a környezetüket, mint azok, akik kevesebbet tévéznek. Márpedig ha hinni lehet a statisztikának, az átlag magyar ilyen.olvass tovább

Élvezkedj a kanapén!

8706

Tudatosan választó, multitasking, közösségi tévézők jelentek meg a hazai nézők között. Ők már a barátaikkal együtt keresik a minőségi televíziózás lehetőségét – derül ki a friss, tévénézési szokásokat vizsgáló Otthon, tévével című gyorsjelentésből.

A kínálat szélesedése, és a televíziózáshoz kapcsolódó vívmányok elterjedésének következtében szegmentálódnak a magyar fogyasztók a tévénézési szokásaikat illetően - derül ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet által, a T-Home támogatásában 2012 áprilisában készített Otthon, tévével című gyorsjelentésből. A reprezentatív felmérés szerint a tartalomfogyasztási szokásaikat tekintve jól elkülöníthető típusok határozhatók meg, amelyek közül egy csoport iránymutatóan előrébb jár a többségnél.olvass tovább