trendek

A megasztárok lenyomták Biebert

7153

Pénisztörés és lúgosítás. Látszólag semmi közük egymáshoz, és mégis: mindkettő a leggyakoribb keresési szavak közé tartozik, amivel a felhasználók a Cotcot-ra jutnak. A keresési kifejezéseket nemcsak mi, hanem a nagyok is figyelik, hiszen ezek szociológiai szempontból is érdekesek, betekintést nyújtanak az aktuális társadalmi trendekbe. A Google Zeitgeist jelentéséből kiderül, hogy mennyire érdekelnek bennünket a technológiai újdonságok, a nemzetközi és a hazai események és melyik évszakban mire figyelünk jobban. A vállalat, amelynek szolgáltatásán a világ internetes kereséseinek több mint 80 százaléka fut át, minden év végén ezzel a hangzatos címmel összesíti, mi érdekelte az emberiség bedrótozott felét.

Józan paraszti ésszel is kitalálható, de a Google meg is mutatja, hogy az év második felében inkább keressük a szórakozást, ezért is kerülnek előre ilyenkor a YouTube-ra, filmekre, zenékre vonatkozó keresőszavak. A premierfilmek között taroltak az olyan kasszasikerek, mint az Avatar, az Alkonyat, a Harry Potter. A hazai sztárok közül a tehetségkutatókon indult leendő hírességek nevei kerültek előre, nekik még az addigi vezető helyen álló Justin Biebert vagy Selena Gomezt is sikerült lekörözniük. Nyáron és november végén a testünkre figyelünk jobban, ekkor a  fitness, a frizura és a tetoválás vagy tattoo szavakra történő keresések száma nőtt meg jobban. A fogyókúrák és diéták iránti érdeklődés januárban ugrik meg, ami nem csoda, hiszen mindenki szeretne megszabadulni a bejgli és kocsonya okozta hashájtól. Júniustól augusztus végéig nyaralni, utazni akarunk, ezért is keresünk rá gyakrabban a menetrendekre és a fesztiválokra.

Fotó: JustJared.comolvass tovább

Ilyen hajad lesz nemsokára

8062

Javában tart a nyár, a Schwarzkopf Proffesional divatszakemberei és mesterfodrászai viszont már a hűvösebb napokra összpontosítanak a 2011-12-es őszi-téli formabontó, merész frizurakínálatukkal.

A tinédzserkorba lépő cég Essential Loooks trendje magáért beszél. Az Essential négy új irányzata tökéletesen idomul a párizsi, milánói, New York-i kifutók fényűző világához. A debütáló frizurákat bátran bevállalhatja bárki, aki lépést akar tartani a divattal, hiszen a Schwarzkopf csapata hordhatóvá szelídíti a legmerészebbeket is, anélkül, hogy alapkoncepciójuk sérülne.

A kollekció négy fő trendre épít. A Future Classics extrém színvilága, új energiát kölcsönöz viselőinek, a The Tomboys mindent felölel, ami androgénként jellemezhető. Szereti a Dolce Gabbana szigorúan szabott férfias esztétikáját. A haj rövid, borotvált, ritkításokban és finomításokban gazdag, pankos hangulatot idéz.

Kattints a galériáért!

olvass tovább