tippek

Sminkelj profin!

6338

A reggeli menü nálam a fürdőszobában szempillaspirál, púder és pirosító. A gyakorlottak viszont 20-25 perc alatt feldobnak egy komplett sminket. Bármelyik kategóriába is tartozz, a végeredmény nem mindegy. Tippekről és trükkökről sminkes szakértőnket kérdeztük.

Az alapozó alap

A legtöbb sminkelés már az alapozó vásárlásánál kudarcba fullad. Az emberek általában két-három árnyalattal sötétebb alapozót választanak, mint a természetes bőrszínük, mert a legtöbben a kézfejükön tesztelik az árnyalatokat, amelynek teljesen más színe van, mint az arcbőrnek.

Így vásárolj alapozót:

  • Teszteljük a színt az állcsonton a kézfej helyett. A nyaknak és az arcnak is eltérő árnyalata van, de ezek már olyan nüansznyi különbségek, amelyek egy jól megválasztott alapozóval eltüntethetők.
  • Vásárláskor legyen nálunk kis tükör, hogy a felpróbált alapozót az utcán, természetes fényben is meg tudjuk nézni. Az üzletek többségének világítása olyan sok színt elnyel, hogy sosem a valós árnyalatot látjuk majd viszont a boltok tükreiben.
  • Természetes fénynél azt is jobban látjuk, hogy milyen az alapozó textúrája. Ami mesterséges fényben jól mutat, az elképzelhető, hogy természetes fényben úgy néz ki, mintha be lennénk vakolva.
  • Ha a kipróbálás során úgy érezzük, hogy van valami a bőrünkön, akkor azt az alapozót nem a mi bőrtípusunknak fejlesztették ki. Addig kell keresni, amíg olyat nem találunk, ami észrevétlenül simul a bőrre.
  • Szabaduljunk meg a választott terméktől akkor is, ha csak két-három órával a felvitel után érezzük, hogy valami nem stimmel a bőrünkkel.
  • Ma már lehet bőrtípus szerint is választani alapozót. Ha valakinek zsíros a bőre, válasszon matt hatású alapozót.
  • Ugyanígy korcsoportra kifejlesztett alapozók is léteznek. Hiába a retinadöngető reklámhadjárat, az öles betűk és sima arcú ötvenesek, huszonévesen ne válasszunk negyveneseknek kifejlesztett ránctalanító krémet. Ha idő előtt kezdünk el használni a korunknak nem megfelelő termékeket, akkor a bőr ellustul, mert úgy van vele, hogy megoldja helyette a regenerálódást egy másik anyag. Ha pedig leállunk arról a termékről, akkor rövid időn belül látványos minőségromláson mennek keresztül a szöveteink.olvass tovább

Nyári tízparancsolat - így védd a hajad!

8814

Mindannyian azt szeretnénk, ha nyáron - és persze nyaralás közben még inkább - ragyogó, erős és egészséges lenne a hajunk. Ha viszont nem figyelünk oda, csúnyán megsérülhet a hajkoronánk, és az egész őszt azzal tölthetjük, hogy a károsodott tincseket próbáljuk helyrehozni.olvass tovább

A boldog párkapcsolat titkai

9514

Az önsegítő irodalom tele van arra vonatkozó jó tanácsokkal, hogy miként lehet boldog egy párkapcsolat, illetve mit tegyünk, ha kissé már megfáradt a dolog. Ezek jobbára közhelyes, általános tanácsok, amiket nehéz konkrét kapcsolatra alkalmazni. Harriet Lerner család- és párterapeuta azonban most előállt néhány olyan egyszerű tanáccsal, amiket hosszú terápiás tapasztalata során dolgozott ki, és remekül működnek a hétköznapi gyakorlatban.
olvass tovább

Ne költs feleslegesen!

9592

Már csak két nap és az utolsó gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún.  Remélem, nem fogjátok a fejeteket és jajveszékeltek, hogy nem vettetek semmit. Ilyenkor a plázákban neurózist és sokkot lehet kapni felváltva a tülekedő, bevásárló nagy tömegtől! Nem szabad céltalanul fel-alá futkosni pánikba esni. Pár ötlettel segíteni szeretnénk nektek a nagy ajándékvadászatban.olvass tovább