tipp

Ragyogj a fa alatt!

5358

Mindig olyan messzinek tűnik a karácsony. Többségünk még akkor sem készül az ünnepekre, miután átfordította a naptárat decemberre. Ha az utolsó pillanatra hagyunk mindent félő, hogy épp karácsony napjaira fulladunk ki végérvényesen. Érthető, hogy fáradtan a legkevésbé sincs kedvünk, hogy a legjobb formánkat mutassuk, inkább csak átvészeljük az ünnepnapokat és lefutjuk azokat a bizonyos kötelező köröket. Karácsonyig még szűk egy hét van hátra, így ha most nekiveselkedünk a vásárlásnak, jövő hét közepén megengedhetjük magunknak azt a "luxust", hogy az ajándékok becsomagolása és az ünnepi menü elkészítése -vagy a segédkezés- mellett, önmagunkra is jusson néhány röpke óra. Ha egész évben figyelünk a külsőnkre, miért épp karácsonykor spórolnánk a sminkelésre az öltözködésre szánt időn? Szó sincs arról, hogy hosszú órákra a fürdőszobába kell zárkóznunk, ahol aztán mérnöki pontosságú ecsetvonásokat produkálunk és válogatunk a felhalmozott paletták között, de legalább egy szűk órát szánjunk magunkra a karácsonyi vacsora, vagy vendégvárás előtt. Nem kell pusztán a saját kreativitásunkra hagyatkoznunk, hiszen összeállításunkban már a jövő év sminktrendjeit öltöttük ünnepi színbe. Ha eddig féltél a csillámoktól és a pigmentektől, íme a legjobb pillanat, hogy ragyogj! A cél persze nem az, hogy túlszárnyaljuk a karácsonyfát, de nem is akarjunk szégyenlősen elbújni, elvégre ünnepelünk.

Elviselhető könnyűség

Egyszerű hétköznapokon idő hiányában - és az alvással töltött perceket megtoldva- többnyire öt-tíz perces sminket rittyentünk magunkra. Nem kell ennek másként lennie az ünnepek alatt sem, hiszen a diszkrét báj nem kevésbé vonzó. Ha natúr sminket választjuk elengedhetetlen, hogy bőrünk makulátlan legyen, de ha nem büszkélkedhetünk tökéletes arcbőrrel még mindig javíthatunk rajta. Itt az ideje, hogy elővegyük a bőrradírt, pláne akkor ha ezt ritkán tesszük. Tehát, első lépésben radírozunk, ha viszont problémás a bőrünk indíthatunk egy mélytisztító pakolással is, amit aztán enyhén ledörzsölünk az arcunkról. Ha ezzel végeztünk jöhet a hidratálás, amit tilos kihagyni, hiszen az alapozó nem hogy nem oszlik el szépen a száraz bőrön, de elég csúnya látvány. Alapozónk alá válasszunk könnyű, vízbázisú krémet, hiszen semmi szükség, hogy egy zsíros termékkel megnehezítsük a bőr lélegzését. Miután beszívódott a krém jöhet az alapozó, amit felvihetünk a kezünkkel, szivaccsal, de legjobb ha ecsettel dolgozunk. Mivel a lehető legtermészetesebb összhatás a cél, nem kell sűrű textúrájú terméket választanunk.

Természetesek itt!

Alapozás előtt korrektorral tüntessük el az estleges bőrhibákat és karikákat, majd apró adagokban vigyük fel a könnyű, krémes alapozót. Szemhéjunkat se hagyjuk ki az alapozásból, sőt ha szemhéjpúdert használunk mindez elengedhetetlen. Ha végeztünk az alapozással a munka javán túl vagyunk, hiszen már csak egy réteg szempillaspirál kell és némi ajakápoló, esetleg szájfény. Ha szeretnénk kicsit ünnepibbé tenni ezt a natúr sminket -és miért ne szeretnénk- akkor egy nagy ecsettel vigyünk fel egy kevés csillámos arcpirosítót a járomcsontok alá.olvass tovább

Tiltólistán a farmer

6549

Van egy ruhadarab, ami klasszikus és örök, soha sem megy ki a divatból, és mindig képes megújulni. Ez nem más, mint a farmer. A legegyszerűbb felkapni egy farmernadrágot, hozzá egy pólót, és kész is van az adott napi szerkó, kész a szett a buliba, a koncertre,  a moziba és még sorolhatnám. Nem unalmas ez egy kicsit?! Felejtsük el egy kicsit a farmert, hiszen sok más lehetőség is létezik - csak hagyjuk szárnyalni a fantáziánkat.

olvass tovább

4 tuti smink

9580

Összeválogattam három alapvető sminket, a hétköznapokra, plusz egy kedvenc az alkalmakra!
olvass tovább

Smink-tippek Lily Collins-tól!

9628

Ezennel néhány egyszerűen elkészíthető sminket mutatok nektek a hétköznapokra és alkalmakra egyaránt. A bemutató alanyom pedig nem más, mint Lily Collins, a csodálatos színésznő. Némi elfogultság miatt esett rá a választásom, hiszen a filmjeit is imádom és nem mellesleg kifogástalan megjelenésével mindig lenyűgöz. Igazi példaérték!olvass tovább