tetoválás

Mit gondolsz a tetoválásokról?

360

Angelina Jolie világosan gondolkodik a tetkókról, elvégre jópár van rajta, világszerte meghatározott egy trendet az idézettel a hasán. Te mit gondolsz a tetkókról?

Nagyon béna tetkók

562

Ezeket tényleg kínos egy életen át hordani.

Szemtetkó

950

Létrejött a világ első szemtetoválása. Borzalmasan hangzik és a látvány sem épp szemet gyönyörködtető. Egy torontói ember vállalkozott erre azzal, hogy kékké változtatta a szeme fehérjét. Az eljárás a következőképpen zajlott: egy pigment szerű festéket fecskendeztek injekciós tűvel a páciens szemébe, negyven alkalommal, hogy a festék tartós legyen, illetve ne okozzon túl nagy traumát az embernek. Bár, ha belegondolok, nem is ismerek olyan testrészt magamon, ahol szívesen vennék egy tűszúrást, hát még a szememen! Kiráz a hideg! Viszont az eljárást nem elsősorban azoknak ajánlják, akik megőrülnek a tetoválásokért, hanem akiknek a szemét valamilyen baleset érte és ennek látható jelei vannak. Köszi, akkor sem! Egy kaleidoszkóp szemet mégsem annyira egyszerű eltüntetni, mint egy jing-jang jelet a bokáról...

Tetkók híres bőrökön

1829

Mindenki tetkót varrat magára Hollywoodban. Úgy néz ki, ez is hiszti lett. Olyasmi, mint az őrületes méreteket öltő szülés és örökbefogadás. Félreértések elkerülése végett, mindkettő nagyon szimpatikus, mégis fura látni, ahogy egymás überelve szülik szakmányba a gyerekeket odaát. És ugyanez a helyzet a tetoválásokkal is. Valaki elkezdte a "csuklómra varratom a pasim nevét" őrületet, aminek azóta lett vagy harminc másik áldozata. A vörös szőnyegre tervezett ruhák ma már úgy készülnek, hogy a legfrissebb varrást látni engedje, úgy libben a sztárkacsó integetni az égbe, hogy jól látható legyen az új mondat, hogy lehetőleg másnap az összes glossy erről írjon. És ír is, úgy, ahogy mi is. A kérdés már csak az, hogy neked tetszik, vagy nem tetszik? És ha igen, kié a legjobban? Esetleg le is koppintanád valamelyiket? Na, ki vele!

Nézd meg a sztártetkókat!

Tetkó elleni krém

2040

Már azt is nehéz kimondani, hogy minden második embernek van tetkója, inkább úgy tűnik, hogy minden másfelediknek kanyarog valami nonfi a bugyivonal fölött, a vállon vagy a nyakra kúszva. Vannak tetkók, amiket kifejezetten szórakoztatónak találok, például az egyik legendás futárét, akinek lábszárára saját bicikliző mását varrták föl. Vagy az az édesapa, aki közel harminc éves fiának arcképével díszítette mellkasát. Kedvencem azonban kétségkívül apósom kezén díszelgő szív, s benne az Irén felirat. Apósom harmincöt éve házas, s felesége Panni.

Na ilyenkor jönne jól egy egyszerű megoldás a kék tintapacák eltüntetésére, s ahogy figyelem, igen sokan meggondolják magukat pár év elteltével, már nem ezt, nem így tetováltatnák föl, esetleg egyáltalán nem tetováltatnának már.

Megoldásként eddig a lézer jött szóba, de az hosszadalmas kezelés, és nem is tünteti el teljesen az egykori díszt, inkább csak halványítja egy elfogadható mértékig. Most azonban kifejlesztettek egy krémszerű anyagot, amit a bőr alá fecskendezve a hírek szerint az utolsó vonalkáig megszabadulhatunk a mintától. A bőrben feloldja a tintát, miközben vastag vart képez a tetoválás felületén, s mikor ez leesik, viszi magával a tetkót is.

A tetováláskor bejuttatott tintát egyfajta köpeny védi attól, hogy a szervezet öngyógyító folyamatként fel ne bontsa, s ezt töri át a krém, ezért kezdi el a szervezet azonnal kilökni magából az idegen anyagot. Se halvány maradék, se visszamaradt hegek, lehet örülni.