testalkat

Photoshop filmekhez

6801

Eljött a vég: bemutatták a mozgóképes Photoshopot. Arra ugyanis eddig azért számítani lehetett, hogy a magazinfotókkal képest az, amit a filmekben látunk, többé-kevésbé a színészek valódi testét tükrözi. Lehet persze trükközni sminkkel, világítással, jelmezekkel, de képkockánként módosítani az alakot, megnyújtani a végtagokat, retusálni a hibákat még Hollywoodnak is túl nagy meló lenne. Azaz most már nem az. A MovieReshape szoftver előre eltárolt három dimenziós sablonmodellek alapján hús-vér, mozgó színészek testalkatát képes változtatni, gyakorlatilag a végletekig, méghozzá anatómiai hitelességgel, a CGI-munkásembereknek szinte bele sem kell nyúlniuk a folyamatba. Elsőre szakbarbár őrületnek tűnhet a fent vázolt folyamat, de az alábbi illusztrációs videót mindenképpen érdemes megnézni, mindenki megérti majd, miről van szó. Elég ijesztő az egész.

Országidomok

7683

90-60-90, mi ez? Ha ez találós kérdés lenne, egyszerre vágná rá mindenki: az álomméret. Persze abba csak kevesen gondolnak bele, ha egy ilyen méretekkel rendelkező nő Tongában kelletné magát, valószínűleg azonnal hízókúrára fognák, és addig tömnék mindenféle tápláló étellel, amíg könnyebb lesz átugrani, mint megkerülni. Ahány ország, annyi ideális méret. Mi a 90-60-90 bűvkörében élünk, de máshol vajon mit tartanak ideálisnak és miért?

Tavasszal nincs olyan magazin vagy portál, amelyik ne említene meg legalább egy fogyókúrás szupertippet. Másról sem olvasni, mint a vészesen közelgő bikiniszezonról. Mindenki tudja a tuti receptet arra, hogyan legyünk kecsesek, karcsúak, szépek, hogyan legyen feszes a bőrünk és kerek a popsink. Még a terített asztalnál sem megy másról a diskurzus, mint a sokszor fogyókúrának értelmezett böjtölésről, a gyümölcsnapokról, a káposztalevesről vagy arról plusz öt-tíz kilóról, amitől már évek óta meg kellene szabadulni. Egy idő után fárasztó ez. Főleg, ha tudatában vagyunk annak, hogy az a 90-60-90 sok helyen semmit sem jelent.

olvass tovább

Kiegészítők testalkatra hangolva

9299

Kevés olyan nő van, akinek tökéletes az alakja és bármit felvehet, ezért a legtöbben megtanulunk trükközni. Egy-egy jól megválasztott kiegészítő remek eszköz lehet arra, hogy előnyös testtájainkra irányítsuk a figyelmet, kevésbé dekoratív részeinket pedig jótékony homályba burkoljuk. Íme néhány alapelv testalkatra hangolva!olvass tovább