testápolás

Most éri meg bevásárolni

3511

Nemrégiben összeszedtük, ki mit ken az arcára, és hosszan lelkesedtem a Biotherm arckrémért. Többen kérdeztétek, mennyibe kerül, és mondtátok, talán kipróbálnátok. Most bukkantunk rá egy akcióra ezzel kapcsolatban, úgyhogy aki gondolkozott rajta, most kocogjon szépen beszerezni.

A Douglas parfümériákban március 23-ától a készlet erejéig érvényes a Gift time akció, amelynek keretén belül bármely Biotherm termék 7900 Ft feletti vásárlása esetén a vevő egy neszesszert és egy, a bőrtípusának megfelelő luxusminta szettet kap ajándékba. Amennyiben a vásárlás értéke meghaladja a 11900 Ft-ot, akkor a neszesszerhez illő válltáskával is meglepjük!

Mi ez? Natúrkozmetikum

3667

Hisztis bőröm van. Ha nem pontosan azt kapja, amit szeretne, akkor húzódozik, kipirosodik és ekcémát produkál. Emellett befészkelte magát a fejembe egy rémhír, amely szerint a kozmetikai szerek 80%-a kőolajszármazékot tartalmaz. Azóta árgus szemekkel figyelem a kencék csomagolását. Állítólag a következőket kell kerülni, mert mérgezőek, és a bőrön keresztül könnyebben szívódnak fel a méreganyagok, mint a tápcsatornán keresztül. (Vajon tényleg? Kedves hozzáértők, fídbek plíz!): paraffin, petrolatum, vaseline, mineral oil, ceresin, microcristalline wax, polyisobutane, polydecence. Ez a legutóbbi anyag rendkívül jól nevelt lehet: többszörösen is decens, hihi.

Te jó ég, akkor mit kenjek magamra?

Egy ideig kísérleteztem házilag előállított krémekkel, hitelesnek tűnő receptek alapján. Az arányokat nehéz volt betartani, bár sok kísérlet után biztosan összejött volna. Emellett nehezen szívódott be a bőrbe, az egyik testápoló pedig két nap után elkezdett szottyadt szagot árasztani – konkrétan megromlott. Akkor nézzünk be a boltokba. A Lush termékei nagyon bejöttek, viszont sajnos az áruk miatt csak ritkán engedhetem meg magamnak (kivéve a sampont, arról nem mondok le!). Az interneten rendeltem a múltkor egy olcsóbb, de annál ígéretesebbnek tűnő bio arckencét (a cseh Manufaktura nagyon tetszetős termékeket gyárt), de miután két hét alatt sem jött meg, rátelefonáltam a közvetítő cégre, és kiderült, hogy szavatossági okok miatt visszavonták a terméket. Én meg a megrendelésemet. Igaz, minek is kísérletezek, amikor már megtaláltam az igazit (Yves Rocher Culture Bio)? Ja, mert igen drága. Bementem hát a Müllerbe, gondoltam elég nagy és német ahhoz, hogy találjak valami nekem valót. Az egyik polcról rám is kacsintott egy natúrkozmetikum-család, meg is vettem egy arclemosót meghökkentően baráti áron. Szöget ütött a fejembe, hátha valami stikli van ebben. Rá van ugyan írva, hogy natúrkozmetikum, de valóban az? És ha igen, mitől?olvass tovább

Mi ez? Szőlőmagolaj

6616

Most, hogy végre beindult a szőlőszezon, rendszeresen elcsábulok a zöldséges előtt. Jöhet magyar és olasz, apró és nagy szemű, magvas és magnélküli, vörös vagy fehér. Rajongásom a témában Gombóc Artúrt megszégyenítő formát ölt. Világ életemben sajnáltam azt, aki kénytelen úgy enni a szőlőt, hogy vagy a héját köpdösi ki (mert nem bírja az epéje) vagy a magokat. Én valószínűleg nem tudnék olyan ütemben szőlőt szemezni, hogy erre legyen extra energiám. Egyszer valaki azt találta mondani, hogy nem is baj, ha ráharapok és úgy nyelem le a szőlőmagot, mert tele van mindenféle jósággal.

olvass tovább

Bifiduszt a bőrödre

7474

Bifidusz eszenzisz. Egyike azoknak az egészséges adalékot sejtető anyagoknak, amelynek nevét a reklámokból tanultuk meg, de a gimnáziumi kémiai vagy biológiai ismeret nem elég ahhoz, hogy tudjuk, tényleg jó dolgot tesz-e velünk. Továbbmegyek: egyáltalán létezik? Nemrég a Garnier sajtótájékoztatóján Dr. Faragó Katalin, a L’Oréal bőrgyógyász szakértője elmagyarázta nekünk, mi is az a bifidusz, amelyet most már nem csak az emésztéssel, hanem a bőrápolással is kapcsolatba hozhatunk. Azaz amellett, hogy belapátoljuk a szánkba, kenhetjük nyakra-főre.

Miért nem jó, ha száraz a bőrünk?

Azonkívül, hogy csúnya, ahogy össze-vissza van repedezve, viszket és húzódik? Egy csomó oka van. Eleve mennyivel jobban érezzük magunkat akkor, ha a bőrünk selymes, finom tapintású, nem fakó, hanem egészséges színe van és rugalmas, ugye? A másik, hogy a száraz bőr törékeny, gyakran berepedezett, így a különböző allergének is könnyebben be tudnak hatolni a mélyebb rétegekbe. A bőrszárasság – főleg télen – az emberek 70 százalékát (!) érinti.olvass tovább