televízió

Ostoba nézők

3399

Nem tévézek, de persze vannak tapasztalataim a tévéműsorokról. Arról, hogy minőségi műsorgyártás, szolgáltatás, szórakoztatás legyen a különböző csatornákon, végleg letettem. De most nem is erről szeretnénk értekezni, hanem arról, hogy kik azok az emberek, akik a különböző műsorok alatt látható alsó csíkot feltöltik szöveggel. Tudjátok, azok a kedves üzenetek, amik a reggeli műsorok alatt láthatóak. Ilyenek: "édes kis Bucikámnak boldog második hónapos születésnapot kíván, anyuci és apuci és mama és manka néni és szép napot" Nem értem mi az indíttatás? Nem értem kik olvassák azt a csíkot miközben tévéznek! Nem értem, hogy visz rá valakit a lélek, hogy akárhányszáz forintért egy szerkesztett felületre beküldje az ostoba üzenetét!?

És kik szavaznak a Fókuszban, vagy a Naplóban, olyan emelkedett kérdésekre, hogy "Ön szerint igaz az, ha a medve meglátja az árnyékát, hosszú lesz a tél?" Kik azok, akik betelefonálnak egy rikácsolós játékvezetőnek, aki lobogtatja az ezreseket és közli, hogy a megfejtés a ceruza? Miközben a feladvány a ceruza....olvass tovább

A bringázás az ördögtől való?

3898

Tanulás helyett/után megnéztem a tv-ben egy riportot, ami nagyon érdekelt, már vártam. A tv2-ről, azon belül egy naplós riportról van szó, a téma egészen pontosan az, amit az okosok mesterséges dugónak neveznek. Azért érzem úgy, hogy erről feltétlenül írnom kell, mert felháborítónak tartom, hogy egy ilyen jelentős médium oly mértékben szubjektíven nyilatkozik a dologról, hogy még a látszat kedvéért sem igyekezett megszólaltatni senkit az érem másik oldaláról.

Értem én a másik oldalt, hogy borzasztó és idegőrlő dugóban állni naphosszat, és hogy van, aki semmiképpen nem úszhatja meg a dolgot, mert ez a munkája stb. De könyörgöm, összefacsarodik a szívem, mikor látom a riportban, hogy szinte kivétel nélkül minden egyes megkérdezett sofőr egyedül ült az autójában. Mibe tellene megszervezni, hogy az emberek ne egyenként, hanem teli kocsival járjanak a munkahelyükre? Ott a San Fransiscói példa, hogy pl. belső sávban csak három vagy több embert szállító jármű közlekedhet, és vannak kifejezetten arra épített várakozó helyek, ahol az emberek stoppolhatnak, és így a sofőr megtöltheti az autóját.olvass tovább

Intim Pista

4328

Már az elnevezés is annyira beszédes: televízió. Tele van vízióval. Tehát igaztalan, fals dolgokkal, amelyek akár el is kápráztathatnak. Sokakkal meg is teszik. De mi van, azokkal, akik a tévében vannak, nem előtte? Kik azok az emberek azon kívül, hogy bemondók, szerkesztők, műsorvezetők, hírszerkesztők? Celebek. Bizony, akik a tévében vannak, mára híres emberekké lettek - legalább tizenöt percre. Pontosan lehet tudni épp mi történik a magánéletükben. Hiszen Intim Pista mindent kiderít. Legalábbis ezt véljük tudni, mert tényként adják el nekünk azokat a bulvárhíreket, amelyek által ismertté tesznek egy-egy tévés személyiséget. Persze ők is megtesznek mindent, hogy megtudjuk, milyenek az intim pillanataik.

Intim híradó

Ha kinyitunk egy-két bulvároldalt ilyen és ehhez hasonló cikkekkel találkozunk: "Liptai Claudia afrikai útja során teljesen megváltozott. Életszemlélete és életmódja is száznyolcvan fokos fordulatot vett: hamarosan levetkőzik egy férfimagazinnak, és elválik férjétől" vagy "Kihunyt a szerelem: az RTL Klub kibeszélőshow-jának háziasszonya, Mónika öt év együttélés után különválik szerelmétől, egyéves kislánya, Olívia édesapjától, Mukli Gyulától". Még egy tévés celeb: "Az RTL Klub műsorvezetője, Ördögh Nóri fotós párja, Nánási Pál nélkül utazott Olaszországba barátnőivel, hogy egy csajos pihenés keretein belül kipletykálják az éves történéseket." Még azt is megtudhatjuk, hogy mi van Orosz Barbara menstruációs naptárjával: "A műsorvezető autója hátsó ülésén hagyta sporttáskáját, benne a határidőnaplójával, amibe mindent beleírt, azt is, mikor, kivel és hol randizik és, hogy mikor menstruál." Mi közünk van nekünk ezekhez az információkhoz, amelyek olyannyira feltárják előttünk a privát életüket, amennyire még a barátnőnk sem? Ha ez a tendencia megállna a bulvárlapok szintjénél, nem hőzöngenék, de sajnos nem áll meg. Sőt! Mindannyiunk fejében létezik egy elképzelés a híradó mibenlétéről. Ha híradó, akkor egy olyan műsor van előttünk, amelyben hírek hangzanak el, hírérték szerint sorrendbe téve. Először belpolitika, amely érinti a mindennapjainkat, ami arról szól(na), hogy mire költik az adónkat, aztán jön(ne) a gazdaság, majd külpolitika, sport. De nem. Magyarok százezrei nézik a híradókat, amikben olyan hírek hangzanak el, hogy született egy pandamackó vagy hogy a horgászok viharba kerültek a nádasban. Megy a népbutítás és mindenki azon dolgozik, hogy semmi ne derüljön ki, ne foglalkozzunk az embereket, a társadalmat érintő nagy kérdésekkel. Oda jutottunk, hogy a híradókból magazinműsorokba illő témákat dolgoznak fel, röviden, vagy épp műsorokat harangoznak be, megy a promó. Muszáj megemlíteni a "hőn szeretett" reggeli műsorokat is, hiszen aki arra adja a fejét, hogy reggel hat és tíz között a doboz előtt tesped, az számoljon vele, hogy kinyílik a bicska a zsebében. Kedvenc műsorunk, amelyet akkor nézünk, ha kellőképpen fel akarunk pörögni, háborodni a Mokka. Itt olyan prominens celebek, mint Niki Belucci osztják az észt mint szakértő. Demcsák Zsuzsa őt kérdezi arról, hogy igaznak találja-e azt a felmérési eredményt, miszerint a férfiak a kapcsolat harmadik évétől kezdve nem csókolóznak. Niki Beluccit! Majd, mikor a műsorvezetők gyöngyszeme egy decemberi műsorban arról értekezik egy asztrológussal, hogy milyen ajándékkal lepje meg a kedves néző a különböző jegy szülöttjét, egyenes adásban bejön a képbe Demcsák kisfia és közli, neki bizony kakilnia kell. Demcsák belefojtja a horoszkópos spinébe a szót, majd kisétál a képből és viszi kaksizni a kis kópét. Intim pillanat, több százerer idegen előtt. Persze arról is tudunk, konkrétan Zsuzsától, hogy ő bizony szex után nagyon szeret összebújni a férjével. Mi közünk ehhez?olvass tovább

Adjatok pénzt!

4444

Pénzre mindenkinek szüksége van, ki utazásra gyűjt, ki tanulmányai finanszírozására, ki élete álmának megvalósítására, ki valamilyen nemes cél érdekében alakult alapítvány számára. S a gyűjtésnek is számtalan módja van, s nem feltétlenül a munka a legcélravezetőbb és leggyorsabb megoldás, hisz ott az internet, az ötletek végtelen tárháza.

Találkoztunk olyannal, hogy valaki a szüzességét árulta online aukciósházban, de természetesen nem erre gondolunk, ez kissé olcsó megoldás, ennél azért többet kell tenni, hogy megnyíljanak a pénztárcák. Például tévét nézni nyolcvanhárom órán keresztül...

Jóbarátok maraton

Steve fogta magát, és elkezdte nézni a Jóbarátok első részét, és nézte, és nézte, és nézte, és nézte, egészen addig, míg az utolsó rész végefőcíme le nem szaladt, s ekkor nyugovóra tért. Július 31-én reggel hat órakor kezdte, és augusztus 3-án délután öt óra negyven perckor ért a végére, ezzel nyilvánvaló egyéni és nem mellesleg új Guiness rekordot állítva föl. Az eddigi leghosszabb egyhuzamban tévézést mintegy tizenegy órával döntötte meg, hetvnekét óráról nyolcvanháromra tornázva föl azt. Persze azért ettől még nem kezdenek el adakozni az emberek, úgyhogy a srác az akcióra létrehozott oldalon az esemény alatt bejegyzésekben rögzítette, épp hol tart, mi éppen a hivatalos álláspont, szakításban volt Rachel és Ross vagy nem. Az embert próbáló szemmeresztgetésről ezen kívül képeket is közölt, nyomon követhetjük a táskák, a karikák, a ráncok és a teljes befordulás kialakulását. Megtette hát, ami tőle telt, jöhetnek az adományok. A pénzt egyetemi képzésére gyűjti, s az esetlegesen befutó felesleget egy alapítványnak passzolja tovább.

Emlékezetes esküvő

Steve akciója tervezett volt, nem úgy Jill és Kevin netes karrierje, akik kezdetben nem is gondolták, hogy egycsapásra sztárok lesznek. Pár héttel ezelőtt belebotlottunk egy bájos esküvői felvételbe, majd szép lassan minden körülöttünk lévőhöz eljutott a videó. Elsöprő sikerük őket magukat is meglepte, ezek után simán viccből elkészítették a válós variációt, s összedobtak egy weboldalt, ahol adakozni lehet - no nem nekik, hanem egy, a családon belüli erőszak ellen küzdő alapítvány számára.