tavi gevinson

Bebe lesz az új Tavi?

7626

A divatblogok gombamód szaporodnak, az újabb és újabb bloggerek pedig percenként tűnnek fel szinte a semmiből, mégis hirtelen az egész világ csak róluk akar beszélni. Valahogy így bukkant fel az új ifjú trónkövetelő stílushercegnő is, Bebe Zeva. Már a neve is elég érdekes és könnyen megjegyezhető, és remek érzéke a divathoz már csak hab a tortán.

Persze elsősorban nem neve miatt szegeződik rá minden tekintet. Sokkal inkább azért, mert fiatal, jól ír, fantasztikusan öltözködik, a legnagyobb dizájnerek ruháit viseli, annak ellenére, hogy nem a divat valamelyik fővárosában született. Ha ismerősen cseng a leírás, az nem véletlen. A bloggerek között a már régi motorosnak számító Tavi Gevinsonra is gondolhatnánk, mikor a fentebbi jellemzést olvassuk. Nem meglepő, hogy Bebét máris az új Taviként emlegetik, pedig elődjénél néhány évvel idősebb. Tavi már megalapozta létjogosultságát a divatszakmában, de a sok hasonlóságnak köszönhetően minden bizonnyal a nyomdokaiba lép majd Bebe is. Első lépésként – Tavi után szabadon – fotókat készít szettjeiről, amelyekhez érdekes történeteket kerít képekkel alátámasztva, ami éppen inspirálta őt. Ugye nem új ez sem a blogolvasók számára, hiszen a „stylerookie” bloggere is ezzel a módszerrel hívta fel magára a figyelmet és szerzett szép számú rajongótábort.

Tény, hogy Bebe Zeva nagyon elegáns és igazán egyedi stílust képvisel. Emellett az is mellette szól, hogy láthatóan bátrabban, otthonosabban mozog a reflektorfényben, mint a konkurens leányzó. Hogy sikerül-e valóban újat mutatnia és túlnőnie az elődökön, az még a jövő zenéje. Addig is győződjön meg mindenki maga Bebe Zeva rátermettségéről a blogjára kattintva, vagy a Twitteren és Lookbook.nu oldalakon is követhetitek hozzászólásait, fotóit.

Forrás: Fashion.elle.com

Tiniblogger címlapon

8267

A L’Officiel magazin kilencvenedik, ünnepi számának címlapján Tavi Gevinson, a nagyon furcsa és alig tizenöt éves bloggerlány szerepel, méghozzá tetőtől talpig Chanelben. A divatház egyébként is pillanatok alatt kegyeibe fogadta a lányt, aki az elmúlt időkben rengeteget tett a bloggerszcéna legitimálásáért. Tavi ma már a divatbemutatók első soraiban ül és Anna Wintourral vagy éppen Karl Lagerfelddel fotózkodik, közben pedig továbbra is folytatja a posztolást vagy nívós glossy magazinoknak ír cikket.

A L’Officiel szürreális címlapja is ennek az új műfajnak (a blogolásnak), valamint a generációváltásnak az üdvözítése, a Taviról készített kép pedig a jelenség erőteljes vizuális hangsúlyozása. Ti mit gondoltok arról, hogy végülis ma már semmi akadálya annak, hogy valaki divatblogger legyen és a neten rendszeresen közzétegye a véleményét? És mi a helyzet az őrülten fiatal, - 15-16 éves- modell lányokkal, akiket sokszor végzet asszonyának sminkelve fotóznak az editorialokban?